שימוש באביזרים

michali1118

New member
שימוש באביזרים

הי לכולם, אודה לעצתכם: באילו אביזרים אוכל להשתמש לשעת סיפור לילדים בגילאי שלוש, כשרוב הסיפורים הם על חיות? האם להביא איבר המסמל את החיה, או לכוון יותר לאביזר כמו כובע, או צעיף, המתייחס לאופיה של החיה בסיפור? על עצה תתקבל בברכה, תודה.

michali1118

New member
תודה על התשובה הכל כך מהירה, אבל...

האם אין חשש שההופעה תהפוך לתיאטרון בובות?

שימוש באביזרים

אני מספרת לגלאי 3 בעזרת בובות או אביזרים שונים ,זה לא נראה כמו תיאטרון בובות מלא כיוון שרואים אותך ואת יכולה ליצור דיאלוג עם הבובות ןלשחק ולספר ולהנות או ---- אם בחרת בכל זאת בלי בובות אני חושבת שבעזרת תנועות גוף,קול, פריט נוסף וקצת משחק זה יכול לעבוד. לספר לקנטנים רצוי בעזרת אביזרים -זה נראה לי הכרחי...

כיוון מחשבה...

מדוע מקובל להשתמש באביזרים אצל ילדים צעירים? משום שעולמם החווייתי הוא מצומצם יחסית, כמו גם יכולתם לדמיין יחסי גודל, מרחקים, הבעות וכד'. חלק מן המידע הן יכולים לייצר לבד בראש, אבל חלק ממנו לא. בנוסף, הם באופן מיידי מאנישים כל דבר שעומד מולם, כך שגם מטפחת מתנופפת יכולה להיות בעלת תכונות אנושיות. בשילוב עם טקסט מינימלי אפשר להביא אל ראשם הפתעות וסקרנות, שהם פחות או יותר העונג והדלק של המוח האנושי. אם ננופף את אותה מטפחת בעדינות ונאמר באותו זמן "הפיה התעופפה בעצב" - יצרנו עולם קטן של משמעות חדשה. לכן, תנסי לחשוב מה את רוצה להוסיף כדי להביא את מה שלא נאמר או להוסיף רובד על מה שכן נאמר. לא הייתי הולכת על אביזר שמכפיל את מה שכבר ברור. הכפלות משעממות את הקהל, גם ילדים צעירים מאוד. עוד סיבה לשימוש באביזרים, שאני מאוד נגדה אבל גם מתבוננת בעין ריאלית על השטח - הם המבוגרים המזמינים את המופע. משום מה, יש לגננות והורים הרושם שאם אין אביזרים אז כנראה שהמספר לא מספיק משקיע. אני עצמי מספרת ללא אביזרים גם לבני גילאים צעירים. המופע עובד נפלא, הילדים מרותקים, משתתפים, הכל...אבל פעמים רבות בסוף אני מרגישה שהמבוגרים לא מצליחים לזהות את עצמת החוויה שעברו הילדים. הם יותר עסוקים בלחשוב אם זה היה שווה, כי לא היו אביזרים. אם אביזרים הם כורח, מעבר לתענוג, אז לפחות ללכת על זה כמו שצריך, בדרך יצירתית ומגניבה. בברכה,

michali1118

New member
כל-כך נכון, הגננת ביקשה את האביזרים

בעבר סיפרתי ללא אביזרים, והשתמשתי בדרמטיות בייצוג הדמויות ומהילדים קיבלתי פידבק נהדר, אך מבוגרים תמיד על השימוש באביזרים ומייחסים לכך חשיבות רבה. גם אם הילדים מקשיבים, ההורים הרי מזמינים את המופע, לכן החלטתי לנסות לשלב אביזרים בסיפורים.

maore

New member
כל כך צודקת

אני לא מספרת סיפורים, אבל קרה לי מיקרה דומה בבי"ס יסודי, הילדים (א') נהנו מאוד מהפעילות, היו פעילים ואפילו הצחיקו את עצמם (כחלק מהפעילות, זו היתה כתיבה יצירתית והצחיקו אותם הדימויים שהם יצרו). אך המנהלת היתה מאוד לא מרוצה כי חבל שלא הבאתי דפי עבודה, ובובת יד (שהיתה בחלק קטן) זה לא מספיק אטרקטיבי ו... ו... >בנוסף אותה מנהלת הפריעה לפעילות, ועשתה דברים שמנוגדים לדרך שבה אני מאמינה ומעבירה את ההפעלות<

בבא אלי

New member
שימוש באביזרים בצורה מושכלת../images/Emo50.gif

אתחיל בתגובתך לאילן שבה את חוששת להפוך לתיאטרון בובות. אז מה? מה הפחד? ממילא תחום מספרי הסיפורים נמצא על הרצף בין משחק [דרמטי] לסיפור [בכתב]. כל היתר אלו קטגוריות התמחות המקובלות בימנו אבל למה לך להגביל את עצמך. מדוע לא להיות בשולי "תיאטרון הבובות [כמספרת]? לכל מספר\ת יש סגנון משלו. יש שאינם משתמשים באביזרים כלל, ויש שעושים בהם שימוש חלקי, ויש שמרבים להשתמש בהם. הכי טוב זה לא להתפס לסטראוטיפים [של ההתמחוית השונות] וללכת עם מה שנוח לך או מה שעוזר לך להרגיש נוח על הבמה. בעבודה עם ילדים מקובל להשתמש בבובות אצבה, בובות-כפפה או בובות רגילות. כמו כן אין מניעה להשתמש בבדים ציבעוניים, הן כרקע והן כ-"אביזרי לבוש". עוד אביזרי לבוש יכולים להיות כובעים שונים, צמידים וכו'. [יחד עם זאת, למשל, כשאני מספר לילדים בביה"ס עממי, אני משתמש רק בצמיד בד צבעוני על יד שמאל. אני מקדים ואומר להם שמי שלובש את הצמיד גורם לכך שכל מה שהוא מספר זה אמת. זה מתאים לי ואני לא מרגיש "צורך" או דרישה מהילךדים להוסיף אביזרים] בנוסף אם את מסוגל לנגן על כלי נגינה כל שהוא את יכולה לשלב את זה בסיפור, כמו גם שימוש בכלי הקשה, משרוקיות וכו'. והכי חשוב, תזכרי שמה שאת עושה אמור להיות נוח בשבילך וכך גם תבני לך "זהות מספרת" שלך.בהצלחה

michali1118

New member
תודה לכל העונים

אני מאמינה שעם הדרך תגיע התשובה, ואוכל לדעת רק אם אנסה שימוש באביזר זה או אחר. תודה רבה. עזרתם לי מאוד.

למעלה