שימושי סודה לשתייה

• פותח הנושא afc2
  • פורסם בתאריך

afc2

New member
שימושי סודה לשתייה

לאחר שבעבר נתתי כאן הסבר לשימושיו המעולים של הפריזבי, אשמח כעת להתייחס למוצר נוסף שנפלא לחיי היום ויום ויש לו אינסוף שימושים והוא אבקת סודה לשתייה.

יש להדגיש כי בניגוד לפריזבי, אבקת סודה לשתייה משמשת ככלי עיקרי של ניקוי וחיטוי. בכל זאת, היא יעילה מאוד.

לגבי שימושי השטח, אשמח אם תוסיפו, לבנתיים אלו השימושים הידועים לי

1. תחליף לדורדורט
2. מסיר שומן ידוע - טוב מאוד לקפה
3. ע"ע סתם כלים במקום סבון רגיל
4. טיפול שניים (מספרים שהוא מלבין אותן)
5. מונע ריח מנעליים (במקום טלק)
6. ע"ע 5 - עובד גם עם בגדים
7. יעיל נגד צרבת
8. כיבוי אש
9. טיפול נגד כל עקיצות החרקים והמדוזות - עובד
10. ניקוי פנים
11. טיפול רגליים (עם מים חמים)
12. טיפול מברשות שיניים וסכו"ם
13. מקצר זמן בישול לקטניות
14. הרחקת נמלים
15. אבקת כביסה
16. הארכת חיו של סיר שנשרף כל יום במדורה
17. שמפו לחפוף שיער מידי פעם
18. הפגת ריחות של מעשנים
19. ניקוי שלוקר/בקבוק
20. סודה לשתייה.... לחיים!!!

jeshu

New member
מחטא מים - אני מניח שיש לסודה לשתייה יכולת חיטוי. מחטא יעיל - את זה עוד לא שמעתי, גם לא בקורס שעוסק בחיטוי מים. עדיף להרתיח, זה יחסוך לך את עניין הסודה לשתייה ואם לא ניתן להרתיח, אז יש כלור ויוד שעדיפים מבחינת יכולת החיטוי.

לא הייתי סוחב על עצמי סודה לשתייה בטיול.

afc2

New member
מה מהבאים היית לוקח לטיול ארוך?

סבון/אלטוש/דורדורנט...

אני באופן אישי חושב שלמשקל התיק דווקא זה יכול לעשות רק טוב

לא התמקדתי בחיטוי מים, וגם זו לא הייתה כוונתי (אם דיברת על 20 - חוזר בי, כיום מייצרים סודה מ-CO2 ומים בלבד), אלא דווקא בחסכון של עזרה ראשונה וכמובן שימושים נוספים.

כל הרעיון הוא לחסוך במשקלים מיותרים, וניתן לעשות זאת בדרך של לקיחת מוצרים רבי שימוש. אקח לוקח אבקת סודה לטיול ארוך, אך ורק כאשר אני ב-100% יודע שאשתמש בה ברמה של חיוניות.

jeshu

New member
אני בספק אם סודה לשתיה תזיז ליתושים בתור דאודורנט אין לי מושג. סבון ודאי שאקח איתי - אשתדל לקחת לטרק רק חתיכת סבון קטנה.

למיטב ידיעתי סודה לשתייה היא נתרן הידרוקסיד ואני לא רואה איך ייצרו אותה מפד"ח ומים בלבד.

sailor

New member
כן

שותים נגד צרבת וכאבים בקיבה.
בעבר השתמשו בסודה לשתיה כדי להכין מי סודה (מכאן השם מי סודה למים מוגזים).
זאת בנגוד לסודיום קרבונט (חומר הלבנה תוקפני יותר מסודיום ביקרבונט AKA סודה לשתיה) וכן בנגוד לחומר המאכל סודה קאוסטיק (סודה אש).

lightflake

New member
חומר המאכל סודה קאוסטיק?

נראה לי אסור למאכל... (כתוב בויקי - מסוכן מאוד למגע!!!)

לגבי סודה לשתיה אגב, אני כבר ממזמן משתמש בזה כדאודורנט טבעי ולא שם את כל הרעלים החזקים שיש בדאודורנטים למיניהם, פשוט תערבבו את אבקת הסודה לשתייה עם איזשהו קרם לחות לגוף ונוצרת עיסה שמורחים אחרי המקלחת וזה בהחלט שומר מפני ריחות! אני גם מוסיף לתערובת הזו מלח רגיל כעוד משהו שמונע התפתחות חיידקים. לוקח כמה ימים להתרגל ומאז אין שום צורך בדאודורנטים הרגילים

sailor

New member
מאכל = COROSIVE, CAUSTIC

לסודה קאוסטיק קוראים בעברית נתר מְאַכֵּל ואכן זה חומר שמאכל חמרים רבים, בדומה לחומצות (שמאכלות חמרים אחרים).

lightflake

New member
שגיאה חמורה של האקדמיה ללשון

רק בשביל למנוע טעויות הייתי משנה את המילה ל"מעכל" או משהו אחר

sailor

New member
המגבלות שלך בעברית לא עומדות

לעיני האקדמיה (על כל המגבלות שלה ושל ההחלטות שם) ואינן עילה הגיונית לשנוי של משמעים עתיקים כאלה.

lightflake

New member
לא נשמע כמו מילה עתיקה, יש בתורה מאכלת - סכין

אבל חומר מאכל ... פשוט נראה לי דו-משמעות מסוכנת מדי... במיוחד עם כל המהגרים/עולים חדשים בארצנו

sailor

New member
אני לא אוהב דיונים עם בורים

שלא מנסים כלל ללמוד.
בתנך יש אש אוכלת וחרב אוכלת וארץ אוכלת יושביה, אצל חזלינו האכילה הפכה לאיכול, כדי לבדל בין המשמעים.

lightflake

New member
רד מהעץ

המילה קיימת במשמעות של שריפה והרס אבל לא היו חייבים להשליך את אותה מילה על פעולה של חומר כימי ויכלו להעשיר את השפה במילה שונה כדי להבדיל במשמעויות, בדיוק כפי שבאנגלית יש מילים יותר ספציפיות לחומר כימי כמו corrosion, במיוחד כשמדובר על מצב כזה שגובל בסיכון ממשי כשהמשמעויות הן הפוכות "חומר מאכל" יכול להתפרש כמזון וכרעל... אז מה עשינו בזה? מה משמעות של שפה אם היא לא משרתת נאמנה את ציבור המשתמשים בה? מה יותר חשוב? ההיסטוריה שלה או היעילות שלה? ... בכל אופן, אל תענה כי מיציתי את הדיון איתך, יש הרבה דרכים לדיון נעים בין בני אדם, גם אם נדמה לך שאתה כזה חכם...

למעלה