שימושים לחיבור AD-HOC?

mikeoreli

New member
שימושים לחיבור AD-HOC?

הי, היום וידאתי שוב את הייתכנות של חיבור AD-HOC בין שני PPC, לאחר שהצלחתי לחבר PPC ומחשב נייד בחיבור והצלחתי שוב לחבר שני HX4700 ביחד (תודה ששון אם אתה רואה את ההודעה הזו...) הבעיה היא שלא מצאתי - למה צריך לעשות את זה? אם מישהו מכיר אפליקציה או שימוש לחיבור שני מכשירים כאלו בחיבור שכזה - אשמח לדעת. אני מקווה שאצליח לכתוב את המדריך בקרוב. ואם יש פה סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון - אני עומד לכתוב בקרוב גם מדריך להתחברות לרשת של האוניברסיטה (מסתבר שזה לא כזה אינטואיטיבי) דרך הWIFI.

mikeoreli

New member
נו מה?

כל כך הרבה שאלות על חיבור AD-HOC בין שני PPC, ואני שואל אותכם למה אתם צריכים את זה ועדיין אין אף תשובה?

shed

New member
--->

לרשת אד הוק יש לא מעט שימושים אפליקטיביים מעבר להעברת קבצים מהירה (שגם היא חשובה). 1. שיתוף משאבים ברשת בין מספר תחנות ללא הבדל דדת גזע ומין. למשל: שיתוף קבצים ומידע בין מחשבים ניידים, מצלמות, PPCים (או התקנים ניידים אחרים) וכו'. 2. רשת בעלת שרידות גבוהה בתנאים משתנים (או במילים אחרות mesh network. מכיוון שברשת אד הוק אין "מנהל" וכולם מנהלים את כולם, הרי שבקלות יוצרים רשת בעלת שרידות גבוהה. מספיק שיש לי קשר RF לתחנה אחת בלבד כדי שאוכל לגשת/ לקבל מידע מכל תחנה אחרת. רשתות כאלה שימושיות במיוחד באפליקציות בטחוניות (למשל סיור בטחון של נמל שרוצה לקבל מידע מכל אחת ממצלמות האבטחה הפרוסות ברחבי הנמל) ןעוד. גם צה"ל עושה שימוש ברשתות כאלה למטרות שונות. 3. הקמת רשת IP על כל מה שמשתמע מכך: שידור וידאו ממקור אחד למקור אחר, הקמת ערוצי voip, ואפילו משחק warfare רב משתתפים במיוחד.

למעלה