שימור פקעות רקפות

שימור פקעות רקפות

האם ניתן לשמר פקעות של רקפות במקפיא או במקרר לתקופת הקיץ ?

גן חיות

New member
רקפות

ראשית, אגיד שאני לא מומחית אבל דווקא עם רקפות צברתי מעט (דגש על מעט) ניסיון.
בשנה שעברה שתלתי 2 פקעות של רקפות בעציץ. כשהם התייבשו, הנחתי שזה לפח, אבל שמחתי את העציץ בפינת הגינה, שם יש לי אוסף עציצים בהמתנה. הפינה לא מקבלת השקייה כלל אבל גשמים מגיעים לשם. שמחתי לגלות בחורף הזה שצצו לי עלים. העברתי את העציץ למקום מתאים יותר, השקיתי בעקביות - והם צמחו ופרחו.

בנוסף, בשנה שעברה קניתי בחנות ארבעה עציצים של רקפות מתורבתות. הבהירו לי כולם שבסוף העונה, הם ימותו, אבל התפתיתי בגלל הצבעים המרהיבים. העברתי את כולם לעציץ גדול בחצר הקדמית (צפונית ) באזור שמקבל צל כל החורף וממש טיפונת שמש של בוקר בקיץ. כל הקיץ היו לי עלים. הרקפות התפשטו. אנחנו (אני והרקפות ) מסיימים עונה שנייה ביחד ועדיין יש צמיחה ופריחה.

קראתי איפה שהוא לגבי כל הפקעות שמשקים עד שרואים העלים התייבשו ואז נותנים להם להתייבש ושומרים עד הסתיו. אז עם הרקפות האלו, יצא שאני משקה כל השנה.

גם למתורבתות כדאי לתת להתייבש בסוף העונה (עכשיו)

כדי להאריך את אורך חייהן ולהמנע ממחלות פטרייתיות. למיטב ידיעתי הסיבה שרוב הרקפות התרבותיות לא שורדות לשנה שנייה היא שבגלל תהליך הייצור (מזרע לצמח פורח תוך כמה חודשים, בניגוד לרקפת בתהליך 'טבעי' שזה עשוי לקחת לה 5+ שנים) הן לא מספיקות לפתח פקעת חזקה שממנה תצמחנה בעונה הבאה... טיפ, כשאת קונה רקפות במשתלה פעם הבאה תחפשי בעדינות עם האצבע פקעת ממשית בבסיס הצמח, ואם אין עדיף לא לקנות/להתייחס כעונתי.

avi5199

New member
את התרבותיות אני ממשיך להשקות כל זמן שיש עלים

לפעמים מתות לפעמים שורדות ואפילו מזריעות את עצמן.
רקפות בר שבאדמה באזורים מושקים וגם באזורים לא מושקים יוצאות כל פעם מחדש .

למעלה