שימור ספר תפילה

usafun

Member
שימור ספר תפילה

ברשותי ספר "שולחן ערוך" שהיה בשימוש משפחתי לפני עשרות שנים. דפי הספר כבר מצהיבים ואינם כרוכים. למי ניתן לפנות על מנת לשמר את הספר?

האם כונתך לכרוך אותו?

ישנם כמה מקומות שאפשר לעשות זאת. אני מציע לך לפנות לחנות הספרים "ספרייתי - אחים גיטלר", בבני ברק, אפילו טלפונית, ולבקש ממר גיטלר טלפון וכתובת של כורך. ישנם כמה כאלו, שעושים עבודות נהדרות, אפילו כריכות עור אם תרצה, וכיתוב על הכריכה, באותיות זהב. אני בטוח שהוא ישמח לעזור. לגבי הצהבת הדפים, איני יודע אם ניתן לעשות משהו, אבל איני מתמצא בכך מספיק. אולי רוזן או שי ידעו יותר ממני.

שניים ממשתתפי הפורום.

ומעצם העלאת שמם בהודעה שלי, אני מקווה שאחד מהם או שניהם יענו לך כאן במהלך הזמן הקרוב.

שַׁי

New member
נעים מאד, אני שי.

הצהבת דפים היא עניין טבעי לחלוטין, ולא עולה בדעתי כל דרך להפסקת התהליך הטבעי הזה, מלבד הרחקת הספר ממקורות-אור-ישיר. מה שאני יכול להבטיח לך הוא, שהדפים לא ימשיכו להצהיב ולהצהיב: לרוב הנייר מקבל צבע "קבוע", וזה טבעי לחלוטין, בגלל גילו. ספרי-תפילה, שהיו בשימוש קבוע, בלויים לרוב, וגם ערכם הכספי הוא נמוך, לרוב. לדעתי כריכה חדשה ומפוארת, כהמלצתו של אריק, תשמור על הספר באופן מצויין, למען הנוסטלגיה המשפחתית ולמען הדורות הבאים. אשמח לענות על שאלות נוספות, בהתאם לידיעותי, שי.

למעלה