שימור מסת שריר?

סקרן02

New member
שימור מסת שריר?../images/Emo101.gif

שלום לכולם , קודם כל רציתי לומר שהפורום הזה מהטובים שיש ותודה לכל מי שגורם לכך , אני ממש נהנה לקרוא את המאמרים פה.ועכשיו לבעיה: אני בן 20 , מתאמן חודשיים וחצי במכון ומתקדם לא רע(יד 37.5 וגם שאר הגוף בסדר) לדעתי אני אגיע לאיפה שאני רוצה להיות(מבחינת הגוף כמובן...) בעוד חצי שנה של אימונים,אבל מאוד בא לי ללמוד איזו אומנות לחימה , תמיד נמשכתי לתחום , אולי משהו כמו אגרוף תאילנדי או קראטה , אז חשבתי לעצמי שאני אתאמן בחדר כושר עוד חצי שנה אתפתח עד שאני אהיה מרוצה ואז אפסיק עם החדר כושר ואתחיל עם האגרוף תאילנדי , שאלתי היא באיזו מידה תשומר מסת השריר שלי כשאני אתאמן רק באגרוף בהנחה ששרירים שלא יזכו לגירוי באגרוף\קראטה(יד קדמית למשל) אקפיד לעבוד עליהם בבית , האם כל מה שעבדתי עליו בחדר כושר יירד לטימיון או שרוב השרירים ישארו(הסבירו לי שלשרירים יש "זכרון" ואפשר לתחזקם)??? תודה רבה על הסבלנות ומקוה שתוכלו לעזור לי. נ.ב-הצבא לא מהווה בעיה כי אני עתודאי....

שאלות שאלות? תשובות תשובות!!

שלום לך. בקשר לשאלתך,ברגע שתפסיק להתאמן בחדר כושר (פעילות אן אירובית) ותתחיל באימונים אירוביים אתה משנה מקצה לקצה את תהליכי הבנייה בגוף. 1:כאשר אתה מתאמן במשקולות אתה עובר אימון של הגדלת נפח השריר.(היפרטרופיה)(אנאבולית) ועליה במשקל הגוף, כתוצאה ישירה מעליה במסת השרירים. 2: וברגע שתזניח את האימונים בחד"כ ותעסוק רק בפעילות בעלת אופי אירובי. הגוף יעבד חלק ממסת השריר שרכשת .כלומר יתבצעו בגוף תהליכי פירוק רקמות,(קטבוליזם). לכן רצוי לשלב בעיקר באומנויות לחימה גם אימוני כוח (היפרטרופיה), וזה כדי לשמור על מסת השרירים בגוף. מניסיון אישי אימונים באומנות לחימה הם אימונים קשים וארוכים שדורשים הוצאה קלורית מאוד גבוהה מהגוף ,לכן אם אתה משלב את שני סוגי אימונים אלו תצטרך להגדיל את כמות המזון היומית שלך, וגם לקחת בחשבון שיש המון פציעות בענפי אומנות הלחימה במיוחד באיגרוף תאילנדי. בהצלחה............

סקרן02

New member
קודם כל תודה על התשובות , אבל...

ממה שאני יודע גם באימונים באומנויות לחימה עושים למשל הרבה שכיבות צמיחה - האם זה לא מתחזק את שרירי החזה , יד אחורית וגם קצת כתפיים? ואז בעצם אני צריך לדאוג רק לשרירי גב , יד קדמית וקצת כתפיים , דבר שאפשרי לעשות בבית.כל זאת בהנחה שאני באמת מגדיל את כמות הקלוריות שאני אוכל בכדי לפצות על הפעילות האירובית הרבה. תודה.

Raffael

New member
אמנות לחימה לא תעשה את העבודה

שאימון במשקולות , בחדר כושר יעשה. אתה צריך להחליט. אם אתה מעונין במסת שריר גדולה, רק חדר כושר יעשה לך את זה. כמובן שתוכל תמיד לשלב בין השניים ולהנות, לכאורה משני העולמות. אני אומר לכאורה, משום שבאמניות הלחימה המסורתיות, המזרחיות, נדרש גוף משוחרר וכוח יכול להיות לפעמים מיכשול ועבודה בחדר כושר לא ממש תורמת לזה.

למה אתה מנסה שם?

אני הזמנתי אתכם להגיב כאן, תשתלבו ברעיון, אל תהפכו אותו לבלעדי שלכם.

מנסיון אישי

אני היתי ממליץ לך אם אתה רוצה ללמוד אומנות לחימה אל תעבוד מדי הרבה על מסת שריר אלא אם כן תתאמן בו זמנית על גמישות ובקשר לשאלה שלך כן זה אפשרי

למעלה