שימור דם טבורי

פירונית

New member
שימור דם טבורי

כן? לא? למה כן? למה לא? מכבי מחזרים אחריי נמרצות עם המבצע שלהם לשמירת דם טבורי בהנחה, ואני תוהה לעצמי האם זה שווה את זה. אשמח לשמוע את דעתכן.

savvysunflower

New member
קצת מחשיד העסק הזה ../images/Emo3.gif

ממש מחזרים! גם בדואר, גם בטלפון... אפשר לחשוב מה יוצא להם מזה... אנחנו לא עשינו. לא חושבת שבלידת בית זה אפשרי בכלל כי צריך אדם נוסף שיודע לאסוף אם אני לא טועה. ויש גם את השאלה של השהיית חבל הטבור. באופן אישי אני רואה יותר תועלת בלתת את הדם הזה לתינוק שנולד--כשההגיון שלי הוא שיש סיבה שהוא מקבל את הדם הזה אחרי הלידה--מאשר לאסוף את הדם כשהסיכוי להשתמש בו הוא כמעט אפסי. עם זאת, ה"כמעט" הזה יכול להיות משמעותי מאד. החלטה לא פשוטה.

פירונית

New member
הבעיה היא המדיניות בלידה בית חולימית

שכדאי שהדם יגיע לתינוק אני כנראה גם אצטרך להתחנן... אוף, גם לידת בית וגם לידת בית חולים מלחיצות אותי, ובינתיים ברירת המחדל זה לידת בית חולים (כי בשביל ללדת בבית צריך הרבה יותר הכנה מראש ואומץ..) ואני מוצאת את עצמי קצת מפנטזת על לידת בית בטעות, ובהחלט יש לי סיכוי לזה עם ההיסטוריה שלי, רק שזה גם מלחיץ אותי בטירוף...

גיל148

New member
גם אני מתלבטת...

התייעצנו עם המדריכה ללידה שלנו. היא אמרה, ובצדק רב, שאם אין סיבה אקוטית אז עדיף להשאיר את הדם הזה לתועלת התינוק שזה עתה נולד. בעלי, צידד בדבריה, באומרו שאי אפשר לחיות היום בצל המחר המאיים כל הזמן.... אממה, אנחנו משפחה "שזה" קרה לה. טפו טפו טפו, הבריאות שורה בביתנו, אבל סרטן זו לא מילה גסה... ואני כבר יודעת, שה"לא עלינו", לא קורה רק בעיתון או למישהו אחר. זה גם קרה לנו. בתא המשפחתי שלנו. לבחור שחי היום ללא פחד מהמחר כפרה עליו חמסה חמסה חמסה, ולכן, אני דווקא מהאסכולה ששוקלת מאד ברצינות את הביטוח הזה, אפילו במחיר הדם שילקח מילדתי. על מחיר כספי אני ממש לא מדברת. זה הדבר האחרון במשוואה שמשנה בעיני....

פירונית

New member
גיל- יש לי בדיחה שחורה בשבילך

אם את בקטע של בדיחות שחורות (אם קלטתי אותך נכון אז את בקטע, נכון? אני מקווה). התחלתי לכתוב אותה כאן אבל נראה לי שהיא מזעזעת מדי, אז אם את בקטע תשלחי לי מסר ואני אשלח אותה

גיל148

New member
אם את מרגישה בנוח את מוזמנת

לבדח גם את שאר הפורום...אני כבר מתחילה לצחוק...
לכי על זה!

אם פי 3

New member
חפשי במאמרי הפורום

יש הרבה מידע. אני בחרתי להשאיר את הדם הזה לתינוק לו הוא שייך, לשימוש מיידי - זה שליש מנפח הדם שלו! ומשמעותי מבחינת גיבוי נשימתי, ברזל ועוד. אני לא שאננה, וסרטן, לצערי הרב, מוכר היטב גם במשפחתי. ובכל זאת - לא נראה לי שזו הדרך - לא היעילה, ולא הנכונה. מעניין לקרוא בהקשר הזה את "שומרת אחותי" (ספר קשה, מרגש, נוגע). העדפתי לתת לתינוק יתרון (או למעשה - מניעת חסרון) ודאי, מאשר למנוע ממנו אותו, בשביל משהו שבסבירות נמוכה ידרש, ובסבירות נמוכה יועיל גם אם ידרש.

גיל148

New member
אם פי...שאלונת...

אמרה לנו סוכנת המכירות של אחת מחברות שימור הדם הטבורי שחילקה לנו ברושורים בסיור בחדר הלידה, שלעיתים יש אפשרות גם לשאוב את שארית הדם אחרי שחבל הטבור מפסיק לפעום - ושבעצם - כל מה שצריך זה תאים ספורים שאפשר למצוא אותם גם בסוף התהליך - וכך לא נשלל דם מהילדה וכן אפשר לשמור מתאי הגזע. שמעת על כך? או שזה סתם אמירה מכירתית....????

אם פי 3

New member
שמעתי

זה נשמע לי מאד מוזר, כי אני יודעת שאחת הבעיות היא שכמות הדם היא קטנה (כולה 80-100 מ"ל בערך, אם אוספים הכל), וגם כך מספיקה רק עד משקל של כ-40 ק"ג (שזה אומר ילדים). אז אם נותנים לרוב הדם להגיע לתינוק, נשאר עוד פחות, וגם עם טכניקות של ריבוי, זו עדיין כמות קטנה. אני מאד חושדת בחברות הדם הטבורי. הנסיון שלי מראה, שהם משתמשים המון בפרסום סמוי (שאלות "תמימות" בפורומים, שהן בעצם פרסומות) ובשיטות אמריקאיות של פרסום אגרסיבי. מבחינתי, זה מוריד את האמון בהם באופן משמעותי.

זה לא רק בעיה של כמות

הדם בסמ"ק אלא של כמות התאים שיש באותם נוזלים יש מינימום מתחתיו לא משמרים כי פשוט זה לא יהיה בר השתלה בטבורית מדברים על מינימום של 100 אלף תאים. ככל שמחכים יותר זמן יש יותר סיכוי שלא יהיו מספיק תאים. לידות של פגים גם יש יותר סיכוי שלא יהיו מספיק תאים (לפחות בטבורית אם אין מספיק תאים- לא משלמים) אגב- מיילדות הבית יודעות לאסוף דם טבורי אם כי רובן מתנגדות לזה עקרונית לכן לא יאספו

גיל148

New member
עינב ואם פי - תודה!

טוב לדעת, ואתן מחזקות לי את הדרך של המדריכה ושל בעלי....

דנהדולה

New member
../images/Emo45.gif

לא התעמקתי ולא בדקתי יותר מידי את הנושא, אבל, תחושת הבטן שלי ושל בן-זוגי היא מאוד ברורה וחד-משמעית נגד. ואני לא מחפשת הסברים. מאוד מאמינה לבטן... וכמו שאם פי כתבה, הפרסומים האגרסיביים שלהם מאוד משפיעים לרעה.

למעלה