שימור אורך החוט

Amir P

New member
שימור אורך החוט

משום מה לא הצלחתי למצוא דוגמאות באינטרנט. אני מבין שזה כלי שעוזר בפתרון שאלות - בד"כ למצוא יחס בין מהירויות של 2 גופים במערכת או את התאוצות בהסתמך על כך שאורך החוט נשמר. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך בונים משוואת שימור אורך חוט.

deathcaster

New member
תגובה

אם תתן תרגיל לדוגמא, נוכל להסביר לך איך לבנות את המשוואות שמתייחסות לאותו תרגיל אבל באופן כללי: 2 גופים קשורים זה לזה עם חוט, אורך החוט לא משתנה = כלומר מתיחות החוט קבועה = הכוח השקול שהגופים מפעילים אחד על השני נותר קבוע = תאוצת הגופים זהה (בהנחה והחוט הוא הכוח היחיד ההדדי ביניהם) = אם לשניהם תאוצה זהה (קבועה או משתנה זה כבר לא משנה העיקר שלשניהם תאוצה זהה) אפשר להתייחס אליהם כאל גוף אחד הנע במהירות אחת ויחידה (שוב לא משנה מהי העיקר שמהירות 2 הגופים זהה זה ביחס לשני)

Amir P

New member
מצרף את השרטוט

זה דווקא לא אמור להיות עיקר השאלה (כלומר שימור אורך החוט אמור להיות פשוט מאוד במקרה זה) אבל עדיין קריטי לפתרון.

Amir P

New member
מורה פרטי

לא יודע אם זה המקום, אבל אני מחפש מורה פרטי למכניקה קלאסית לחודשיים הקרובים. באזור ת"א. אם מישהו רוצה להציע את עצמו-אז בפרטי. תודה

מומלץ PDF או PNG

להרבה אנשים אין תוכנה שפותחת DOCX (או שהם לא רוצים לפתוח אחד ממקור זר)

mass

New member
אני כמעט בטוח

שראיתי פעם שאלה עם גלגלת עם מסה שאורך החוט נשאר קבוע, אבל המתיחות לאורכו לא הייתה זהה בשני הצדדים.

deathcaster

New member
צריך להפריד בין 2 מקרים

המקרה שלך שישנה גלגלת בעלת מסה ונכנסים לחשבון מומנטי סיבוב וכוחות חיכוך - שזה המצב במציאות... ויש את המצב האידיאלי שקיים רק בשאלות במבחנים של מרצים משועממים בפיזיקה שבהן הגלגלת חסרת מסה, החוט אידיאלי, חיכוך וכוחות מומנט ניתנים להזנחה - שזה המקרה שאני מתאר.
שלרוב זה המצב של השאלות שהשואל המקורי ייתקל בהן.

mass

New member
הנקודה היא שמתוך חוק שימור החוט

לא ניתן להסיק דבר על המתיחיות, אלא רק על יחסית המהירויות בין הגופים.

Amir P

New member
שוב אם אפשר

השאלה שלי היא איך בונים משוואה לפי שימור חוט ומכך גוזרים את יחס המהירויות/תאוצות. תודה רבה

bambipoop

New member
זה פשוט

אם אורך החוט נשאר אז המהירויות זהות, מפה נובע שגם התאוצה זהה.

Amir P

New member
זה אמור להיות ביחס של 1 ל-2

לפי הפתרון.. העניין הוא שזו שאלה ממבחן והפתרון לא רשמי/של סטודנט (למרות שלא הורדו נקודות על זה שרשם כך את יחס התאוצות).

bambipoop

New member
לא מובן לי...

אם אורך החוט נשמר והחוט תמיד מתוח אז מיקומי הגופים משתנים באותו יחס כתלות בזמן. שינוי מקום כתלות בזמן זה מהירות. ואם המהירויות תצמיד שוות אז גם התאוצות כך...

למעלה