שימון שרשרת כל יום???

• פותח הנושא enigo
  • פורסם בתאריך

enigo

New member
שימון שרשרת כל יום???

התמזל מזלי וגיליתי מסלול שטח ישיר מהבית לעבודה. על בעית המיגון התגברתי (סנדלים בעבודה חוסכים את ההסתובבות במסדרונות עם מגפי שטח) אבל השאלה שלי היא מה עושים עם השרשרת? משמנים (אוסף בוץ)? לא משמנים (עושה רעש==משהוא נשחק)? מה אתם אומרים? ואל תחשבו אפילו להמליץ על טקס יומי של ניקוי שרשרת. האניגו חוזר עייף מהעבודה ולא ישב לרבע שעה של שימונים וניקויים כל יום (OK, עצלן. מותר לכם להגיד את זה). אניגו

enigo

New member
למרות שהיא נראית ג´ייף ויבשה?

לא מזיק לנסוע ככה? אולי כדאי רק WD40 כל יום?

hananlv

New member
WD!!!!!

דיר באלק!!! החומר מכיל כל מיני חולרות שיטרפו לך את הגומיות של O רינגים קצת לכלוך על השרשרת לא מזיק לה מכיוון שהיא אמורה להיות אטומה לחלוטין

enigo

New member
ואם לא WD...

למרות שכבר שמעתי הרבה דעות בנושא (נדמה לי שאחת אפילו פה בפורום מהמקסיקני). אז אם מה מנקים? במוטו אלון אולדסמן המליץ פעם על נפט, איך זה לדעת המומחים?

hananlv

New member
מים וסבון ולא בלחץ גבוה

אח"כ מיבשים היטב ושמים תרסיס יעודי או אפילו סתם שמן מנוע אני חוזר ואומר: אם יש שרשרת O רינג- לא צריך להיות היסטרי ואפילו אתה רוכב כל השבוע בשטח אפשר לעשות את הניקוי פעם בשבוע.

MexMex

New member
וכדי שיהייה ברור מה המקסיקני עושה..

הוא מנקה את השרשרת בWD, ומייד אח"כ מנגב היטב כל זכר לWD40 ומשמן היטן בשמן יעודי. לעולם לא משאיר את הWD40 לבדו על השרשרת... בוקר
+

MexMex

New member
רק העשירים...

העניים, מנקים עם מסקל, רק לא יודעים מה לעשות עם התולעת שנשארת בסוף... מה עם המסר ששלחתי לך?

hananlv

New member
אם אתה מדבר על ע.?

הנקניק לא עונה לטלפונים בשבוע האחרון

MexMex

New member
אכן על ע.

תעדכן אותי, כשיהייה מה, יען כי עוד שבוע וחצי אני קופץ לכמה ימים לדאלאס, ויש שם כמה חנויות..... אדיוס

תקלונת מבישה באותו עניין ממש...

לפני שבועיים סיימתי שטיפה שאחרי ו"שימנתי" את השרשר (O) בטעות עם תרסיס JP1 לניקוי פילטר אויר, לדעתי חומר די חריף שממיס את האמא של כל החומרים בשניות ספורות. האמת, התרסיס הזה נראה חיצונית דומה מאד לתרסיס שמן שרשרת של JP1 שבו אני משתמש, וממש לא טרחתי לתת מבט שני... גיליתי את זה רק אחרי שבוע. עודי מנחש עלות שרשר חדש שטפתי בהיסטריה את השרשר מלפני ולפנים ושימנתי, הפעם עם... להלן תחרות נושאת פרסים: כמה זמן יעבור עד שהשרשר של חליל יתפרק? חודש חודשיים שלושה חצי שנה בכלל לא בין הפותרים נכונה יוגרל כרטיס להלוך ושוב. הימורים יתקבלו בשטרות אדמדמים בלבד.

MexMex

New member
ההימור שלי?

לא יקרה כלום...לא יותר משחיקה רגילה... סתם, הרגשת בטן, לא מבוססת... דווח, כדי שנדע, אולי בכלל יותר עדיף??? בוקר...

hananlv

New member
לא עובד הצאט החולירה בעבודה

כל הפטנטים של FIRE WALL

hananlv

New member
לדעתי אתה יכול לישון בשקט

החומרים בתרסיס ניקוי הפילטר נועדו לתקוף שומנים ולאו דווקא גומי אבל לך תדע ..גם WD 40 אמור לתקוף רק שומנים

enigo

New member
במקרה הכי גרוע...

זה יתפקד כשרשרת לא O רינג, שמחזיקה מנסיוני ~8000 ק"מ (של נסיעת כביש על XR250...). את המתכת הרי זה לא אוכל. תמיד תוכל לתחזק את זה כמו פעם - לחמם גריז משובח למשוח על השרשרת בכמויות נדיבות (ולא להשכיב ימינה בשבוע שאחרי.. גם לא את האופנוע). ואם כבר בנושא תרסיסים, מישהוא מכיר איזו שהיא השוואה טובה בין מגוון הסוגים? היה לי כבר תרסיס בצהוב זוהר, קצף שחור מגעיל, גויי ירוק דביק ונוזל כחול בוהק. בנוסף יש כמובן את האופציה של שמן גיר משובח (חביב האסכולה הותיקה, זול מאוד אך מעיק ליישום). בקיצור, מישהוא יודע מה יותר טוב ליהודים ולשרשראותיהם (וגם לחליל, כמובן)?

למעלה