שימון שיפטרים

iso532

New member
שימון שיפטרים

שלום!!

לאחרונה אחד ממעבירי ההילוכים מעביר פחות חלק. צריך להפעיל יותר כח כדי להעביר וגם הקפיץ בידית לא תמיד חוזר.
האם שימון מתאים במצב כזה? באיזה שמן כדאי? האם שמן לשרשרת יתאים גם כאן?

רבה לעונים!

xrlmike

New member
איזה סוג שיפטר? כמה זמן לא טופל?

מניסיוני פירוק ניקוי יסודי גירוז והרכבה
בתוספת כבלים ומובילי כבלים חדשים יחזיר גם מערכת חצי מתפקדת בת עשור לתפקוד חלק ומדוייק - דורש עדינות וקצת חוש טכני.
לדעתי שמן שרשרת לא יועיל לאורך זמן יכול לעזור לטווח קצר כנראה אם תוציא את הכבל ותטפטף פנימה

iso532

New member
שיפטרים alvario לא טופל בזמן האחרון..

שיפטרים alvario. לא טופל הרבה זמן, אולי אפילו אף פעם(קניתי ממישהו). מתפקד עם מערכת Deore אחורית..
לפרק את זה, עד כמה זה מסובך? זה אומר שגם צריך לכוון את ההילוכים אחר כך? אשמח להסבר.. עשיתי טיפולים שוטפים שימון שרשרת ונקיונות אבל לשיפטרים לא הגעתי..
בכל אופן, אני מבין ששמן לשרשרת לא יפגע בזה, כן?

ממש תודה רבה לכם!

ronenal10

New member
טיפול בהעברת הילוכים חלקה

יש מספר שלבים.
הראשון תשחרר את הכבל(העלאת ההילוך לגלג"ש הגבוה ביותר, ואחר כך שיחרור הכבל כאשר הגלגל סטטי)
נקה את הכבל לכל אורכו עם סבון כלים.
אחר כך שמן הכבל בעזרת סמרטוט.
השני החלפת הכבל לחדש.
השלישי החלפת המובילים לחדשים.
במידה ולא ביצעת את החלפת הכבל מעולם. לך לחנות בה אתה מטפל באופניים ,בקש מהם שיעשו זאת.
שימון השיפטרים לא יהפוך את פעולת העברת ההילוכים לחלקה .

xrlmike

New member
רק שימון שיפטר לא יעזור אבל

אם החלפת כבלים ומובילים והשיפטר מכנטרש עדיין פירוק ניקוי וגירוז יכולים לעשות פלאים - רלוונטי בעיקר למערכות בנות 5 פלוס שראו שטח
לדעתי וזו רק דעה פירוק השיפטר לא בעייתי למישהו עם ידיים סבירות, ממליץ לצלם את התהליך ואז אם לא בטוחים בהרכבה מה נמצא איפה אפשר להסתכל
בשיפטרי ALIVIO, LX ו XT שיצא לי לפרק ולנקות זה בסה"כ פתיחת הפלסטיק בעדינות ניקוי עדין (פרשוונס עובד נהדר - מפחיד לשים אותו על הגוף אחרי שרואים את יעילותו) וגריז - החלקים הממש קטנים קפיצים וכו' לא פורקו (רובם לא ממש ניתנים לפירוק ולכן גם לא ילכו לטייל) רק נוקו וגורזו.
כיוון הילוכים צריך לעשות בכל מקרה שנוגעים במשהו למי שהכיוון נראה בעייתי (אחרי שצפה בסרטונים) רלוונטיים לא הייתי ממליץ לגעת בכלום

למעלה