שימון פילטר אויר

Mtntz

New member
שימון פילטר אויר

ניקיתי את הפילטר ועכשיו אני רוצה לשמן אותו כראוי, אין לי ספרי יעודי לכך ורציתי לדעת אם שמן גיר(לא משומש כמובן) יעשה את העבודה ד"א מישהו היה היום בוויתקין??? איך היה??

לא!

ניתן אמנם לעשות שימוש בשמנים חליפיים. לא כל שמן מתאים, לפחות במובן שחלקם חריפים ויפגעו בשלמות הספוג עצמו. לא לוותר על שמן ייעודי - כי הקמצנות והחיסכון עשויין לעלות לך הרבה יותר מעלות השמן הייעודי. מדובר בשמן דביק כשתכונה זו מאפשרת לו ביעילות מירבית לתפוס את כל גרגרי האבק ולהדביקם אליו לפילטר. אנ´לא בטוח ששמן רגיל עושה עבודה זו בכזו יעילות, ואם התוצאה תהיה גרגרים במנוע - זה סוף עצוב ויקר.

geva

New member
שימון פילטר אויר?!?

לשם מה? לא זכור לי שבמכונית משמנים ת´פילטר אז למה באופנוע כן ובמכונית לא?

ניסן400

New member
ויתקין ...

היה פיצוץ. שלום ה
נתן בראש לאלייתים וליווני ..

WRm

New member
גם אני הייתי בויתקין היה המרוץ

הכי טוב שראיתי בארץ קרבות אדירים בפתוחה וב125. רכיבה יפה מצד המתחילים ד.פ AKA "שלה ורק שלה" הוא מ-ל-ך! המסלול מדהים ועצבני היו המון נפילות וכמה התרסקויות מיותרות... והיווני ההוא> תותח פריסטייל ותותח בכלל ואני לגמרי לא בטוח ששלום על 125 (כלומר בלי עדיפות האופנוע) היה לוכח אותו וזהו

ניסן400

New member
יש כאלה שטוענים ש ...

125 לא נופל מ 4 פעימות במסלול צפוף כמו ויתקין. אולי כן ואולי לא. בכל מקרה כמו ששלום בחר לרכב בכלי שהכי מתאים לו, אני מניח שכך גם היווני עושה.

MexMex

New member
שימון פילטר אויר, נסיונות ומסקנות..

כבר שנים שאני משתמש בספרי (או נוזל) יעודי לעניין... אבל פה, משום מה, החברה לא כל כך מכירים את זה, ולקח לי זמן להשיג... ובינתיים? שמן גיר... רע מאוד...אבל ממש רע... מכיוון שהמנוע שופץ לחלוטין, עבר תקופה לא ארוכה של שימוש בשמן גיר בפילטר, ולאחרונה נפתח ושופץ שוב (לצורך שיפורים, ולא לשם שיפוץ), ראיתי במו עיני את הנזק... השמן, מתנקז דרך הפילטר בסופו של עניין, ומצטבר בתחתית קופסאת האויר. וזה החלק הטוב... הוא גם נשאב לתוך חלל המנוע, ומכיוון ששמן זה אינו מיועד לשריפה, משאיר כמויות גדולות של פיח על הבוכנה, ברינגים, ועל גל הארכובה...מ-ז-ע-ז-ע בקיצור, חד משמעית, לא לחסוך בנקודה זו, ולהשתמש אך ורק בשמן יעודי לפילטרים... אדיוס

ומה עם שמן שתי פעימות?

אני משתמש בו כבר שנים דווקא בלי שום בעייה לדעתי. - עושה את העבודה, ממיין לכלוך היטב, ואין לו שום בעייה אם הוא נשאב קצת לחלל בית השריפה- מצטרף אל אחיו ממיכל הדלק. אבל אולי צריך וכדאי באמת לעבור לשמן יעודי יש שמות או פרטים אחרים לגבי שמנים כאלו? תודה!

למעלה