שילשולים אדומים

יולת

New member
שילשולים אדומים

מישהו יודע איפה אפשר להשיג שילשוליםם אדומים (קליפורניה)? אני צריכה אותם להכנת קומפוסט

roni362

New member
../images/Emo10.gifשילשולים

אני מחפש הרכה זמן ועדיין לא מצאתי אם כבר מצאת אשמח מאוד אם תעדכני אותי בברכה רוני

reuven4u

New member
מנסיוני - אם הקומפוסט שלך הוא

בור באדמה - הם כבר באים לבד

roni362

New member
קומפוסט

כאשר הנחתי את הקופסא הגדולה של הקומפוסט על האדמה המון נמלים הסתובבו מסביב לקופסא ובנו להם קינים ובאיזור יש עצי פרי אז כדי ששכרי לא יצא בהפסדי העברתי את הקופסא על משטח בטון זאת הסיבה שאני צריך תולעים אלא אם כן יש שיטה אחרת אשמח מאוד לשמוע בברכה רוני

צפנתי

New member
הקומפוסט מתקמפסט אצלי נהדר....

גם בלי שלשולים. מקרו אורגניזמים וחיות אחרות נמצאים בכל מקום וקופצים על כל חומר אורגני גם בלי הזמנה..כך יעיד כל מי ששכח סנדוויץ בתיק... עשו קומפוסט ותהנו, תרוויחו (וגם תריחו..) זבל משובח תפחיתו את כמות הפסולת הביתית שלכם ב15-30 אחוזים, ואת הרס האדמה המים והאויר הנגזרים מהטמנתה. רק לא לשכוח, מיכל מנוקז היטב או בור באדמה, כשרטוב מידי להוסיף חומרים יבשים, כשיבש מידי- להשקות קצת. להפוך ולערבב פעם בכמה ימים.

יולת

New member
איך עושים קומפוסט

הוא דשן אורגני שנוצר מפירוק ארובי של : שאריות ירקות, מגזם צמחים או עלים יבשים, כבול או קרקע מקומית וזבל חיות משק צמחוניות: פרות, כבשים, עיזים, סוסים או עופות. לערמת הקומפוסט דרוש אוויר, מים וטמפרטורה חמימה לשם פירוק ארובי מלא, לכן אנו מערימים אותה ולא קוברים, משקים אותה מידי שבוע במידה ולא ירד גשם, ושמים בה גם עלים יבשים ולעיתים מכסים אותה בהם. החומר האורגני בערמה מתפרק בצורה ארובית לכן לא משחרר גז אמוניה מצחין והמיקרואורגניזמים, בקטריות, פרוטזואה, שלשולים, נדלים ואורי כדורי שונים יוצרים, לאחר כשלושה עד ארבע חודשים, דשן טוב שמתאפיין בטמפרטורה בין 40-50 מעלות צלזיוס, תצורה פירורית, צבע שחור, וריח אדמת יער לאחר הגשם. איך בונים ערמת קומפוסט ? מניחים שכבות שכבות של :עלים-שאריות ירקות--חול/כבול-זבל עיזים ושוב עלים-שאריות ירקות-חול/כבול-זבל עיזים וכן הלאה וכן הלאה עד לגובה מטר וחצי בערך, וקוטר 2.5-3 מטר. ( ניתן להוסיף גם עפר עצים ותמציות צמחים ). מה אסור לזרוק לערמת הקומפוסט : שאריות בשר או חלב, פלסטיקים, בטריות ומורים לסטטיסטיקה

יולת

New member
חבית לא חושבת

זה צריך להיות משהו מאוורר שמדי פעם אפשר לערבב אותו אחרת זה נרקב. קומפוסט שמתהווה בצורה נכונה צריך להריח כמו אדמה רטובה ולא כמו ריקבון

kerengil

New member
אפשרי בחבית מפלסטיק (כחולות בד"כ)

אבל צריך לקדוח הרבה חורי אוורור. אני חתכתי את התחתית כדי שיבוא במגע עם האדמה והורדתי את החלק העליון והנחתי אותו חזרה כמכסה.

sheda0ktana

New member
אני משתמשת בפח שחור

כמו של פחי אשפה. צירפתי פה שרטוט מחוברת פרמקאלצ'ר של הצעה להכנת פח לקומפוסטר תולעים. אנחנו קנינו מקדח כוס קטן שבעזרתו אנחנו מחוררים את הפחים. אם עושים קומפוסטר בלי תולעים, צריך פשוט לחורר את הפח מכל הכיוונים בהרבה חורים, וכדאי גם להכניס מדי פעם ענפים קטנים מעוקלים שייצרו כיסי אוויר.

sheda0ktana

New member
חבר מביא חבר

תשאירו פרטים אצלי במסרים, אני אמורה לקבל שילשולים אדומים משכנה, אני אשמח להפריש לכם קצת. קראתי במגזין בריטי שאפשר למצוא שילשולים בזבל פרות בן כמה ימים, עוד לא מצאתי זמן ללכת לחטט בערימת הזבל בקצה המושב, אבל אם יהיו לי חדשות אני אעדכן.

שאלה...

כולם יודעים מה זה קומפוסט - ונראה לי שרק אני לא. אפשר לקבל איזו הדרכה קטנה בנושא. תודה מראש.

צפנתי

New member
עשה נא חיפוש באנגלית, אתה תטבע בים

של "מתכונים" והסברים...

sheda0ktana

New member
הדרכה קטנה

קומפוסט מורכב מפסולת אורגנית רטובה ויבשה. לא מומלץ לערבב מוצרי חלב ובשר בקומפוסט כי תהליך הפירוק שלהם מושך בקטריות שאתם לא רוצה ליד הבית. חשוב לבחור מקום יחסית רחוק, חצי מוצל ומאוורר. אפשר להכין קומפוסט בבור פתוח באדמה ואז חשוב לשים אותו בקצה הרחוק של החצר, או במיכל סגור ("קומפוסטר") ואז אפשר להשאיר אותו יותר קרוב. באדמה זה קל יותר, מהר יותר בד"כ ולא צריך להשקיע הרבה עבודה. בקומפוסטר זה נקי יותר ומתאים גם למי שאין לו אדמה (למשל במרפסת או בגג). אחרי שמכינים את הקומפוסטר או הבור מתחילים למלא בחומר רטוב ויבש, ביחס של שני שליש חומר רטוב על שליש חומר יבש. חומר רטוב הוא פסולת מטבח - כל האוכל, קליפות, שאריות, וגם שערות וצפורניים יכולים להכנס פנימה, למרות שזה נחשב חומר יבש. חומר יבש הוא גזם מיובש מהגינה, ולמי שאין גינה - גננים רבים אוספים את הגזם שלהם בשקיות יפות ומניחים על המדרכה - פשוט לבוא לקחת שקית ויגידו לכם תודה. לא מומלץ לשים בחומר היבש עיתונים, ניירות מהמדפסת וגזעי עצים. הראשונים מועשרים בדיו עם עופרת שאתם לא רוצים בקומפוסט שלכם, והאחרונים מתפרקים לאורך כל כך הרבה שנים שחבל על המאמץ, עדיף להשתמש בהם לדקורציה בגינה או לרסק ולעשות חיפוי. תולעים אדומות יעזרו לקומפוסט להתפרק מהר יותר ויהפכו אותו להומוס, שזה הקאויאר של האדמה. חשוב לסיים בשכבה היבשה כדי לא לעודד חרג'וקים כאלה ואחרים להגיע. בכל מקרה חשוב לכסות את הקומפוסט נגד אידוי, בין אם במכסה (קומפוסטר) ובין אם בחיפוי (אדמה). מדי פעם חשוב להציץ פנימה ולראות מה המצב, וגם לערבב מדי פעם (למרות שאני לא עושה את זה, אני מניחה לתולעים לעבוד במקומי). אם יש ריח רע ויתושים - הקומפוסט רטוב מדי וצריך להוסיף חומר יבש ולערבב. אם הקומפוסט לא זז - סימן שהוא יבש מדי וצריך להוסיף חומר רטוב או להשקות. בכל מקרה חשוב לדאוג לאיוורור טוב של הקומפוסט, אם על ידי חורים בקומפוסטר או ענפים מעוקלים בערימה, כדי שהאויר ישחרר את הגאזים שמתפרקים וימנע ריחות לא נעימים. אם אתם גרים בישוב קטן או בשכונה מגובשת, אפשר לפנות למשרד לאיכות הסביבה והם מממנים חצי מעלות קומפוסטרים יחד עם הראשות המקומית וגם נותנים הדרכה וליווי. יצא קצת יותר ארוך ממה שחשבתי, אבל לא נורא.

roni362

New member
../images/Emo92.gifפורום קהילות סחר חליפין

שלום אפשר לקבל פרטים על הפורום הנ"ל בברכה רוני

למעלה