שיליית פתח שאלה

לא יודעת. אחכה ואראה, אני רק בשבוע 16 ויש עוד הרבה זמן.

ו..
הגישה שלי בחיים היא שהם מפתיעים לטוב ולרע ואין טעם לבזבז אנרגיה על דאגות.
דברים שאי אפשר לשנות- נחכה ונראה מה יהיה ונתמודד כמיטב יכולתנו.
ודברים שאפשר לשנות, מה הטעם לדאוג, נשנה מה שנוכל ונתקדם משם

&nbsp

shusha57

New member
לי הייתה שילית פתח שעלתה ...אומנם

הייתה קדמית אבל ממש לא נראה לי שיש קשר בין קידמי לאחורי.

בסקירה הוסבר לי שעצם זה שהיא לא מכסה את כל הפתח - כמו אצלך - רוב הסיכויים ששיליה כזו תעלה עם התפתחות ההריון וכך היה

יערה799

New member
היא כן

מכסה את כל הפתח אצלי. פשוט המרכז שלה לא יושב על הפתח רק החלק התחתון שלה. ממש הקצה...:)

shusha57

New member
לזה התכוונתי - שרק החלר התחתון שלה כיסה את כל הפתח

השאר היה צידי...

גם לי היתה שליית פתח

והיא עלתה מעצמה. הרופא אמר לי שהאיסור הוא רק על קיום יחסי מין, אבל מותר לעשות דברים אחרים

קרמבו341

New member
היתה לי שליית פתח חלקית אחורית

הסוקר (ד״ר ברונשטיין המעולה) אמר שהוא בטוח ב99.9% שהיא תעלה עד הסריקה השניה. אכן עלתה, התמקמה היטב וילדתי בלידה וגינלית רגילה.

יערה799

New member
אני קצת מבולבלת

כל רופא אומר משהו אחר....
השיליה שלי אחורית ומכסה את כל הפתח של צוואר הרחם! אבל החלק שלה שמכסה את צוואר הרחם אינו החלק המרכזי שלה אלא החתיכה התחתונה של השיליה. האם גם זה נקרא מרגינלי? האם גם אצלך זה היה ככה או שחלק מצוואר הרחם אצלך לא מכוסה בכלל? ואז היא מכסה חלקית???

sleepyb

New member
זה לא כל כך משנה...

פתח מלא, חלקי, מרגינלי, חלק תחתון, קדמי, אחורי, צדדי...
לרוב הן עולות, חלקן עולות ממש וחלקן עולות מספיק בשביל לאפשר לידה רגילה.
&nbsp
מבחינת מינוחים- מתארים שליה קדמית, אחורית, ימין, שמאל וכו' לצד שילייה מרגנילית או קרקעית או פתח וכו'.
כלומר- שילייה יכולה להיות ימנית ואחורית, או קדמית ומרגינלית, או קדמית וקרקעית וכו'...

יערה799

New member
זה אכן לא משנה

אם מניחים שהן עולות. אבל אם היא מחליטה לא לעלות אז יש משמעות והבדל בין פתח לנמוכה משום שזה בדיוק ההבדל בין חוסר סיכוי ללדת לידה רגילה לבין האופציה כן ללדת לידה רגילה. כיום עם שיליה נמוכה מאפשרים להתחיל לידה רגילה. עם שיליית פתח אין סיכוי לזה בכלל לצערי. לכן ככ מעסיק אותי ומטריד אותי האם לשיליות פתח אחוריות יש סיכוי טוב לעלות ולזוז מהפתח. ממש ממש לא בא לי קיסרי!!! אבל ממש!!!
אני עדיין מניקה את הקטן שלי, ורוצה להמשיך להניקו ונראה לי שהנקה של שניים אחרי קיסרי זה אתגר רציני מאד:(

sleepyb

New member
שוב, זה לא ממש רלוונטי לשבוע שלך :)

מודדים את המרחק מהפתח בערך סביב שבוע 30, אלא אם ראו בבירור לפני זה שהיא עלתה כבר (ולרוב בסקירה השנייה כבר רואים, ואם עדיין לא - אז רואים בהמשך).
אם היא קדמית או אחורית בכלל לא משנה.
בהקשר הזה משנה החיבור של הטבור לשילייה, אבל גם פה המעקב מתבצע רק אם השילייה לא עולה/גבולית.
&nbsp
בשיליית פתח מלאה או חלקית באמת אין סיכוי ללידה רגילה. מצד שני, זה מאוד מאוד נדיר.
במצב שהיא נמוכה, מאפשרים לידה החל ממרחק של 2 ס"מ ואולי אפילו פחות כי יש מחקרים גם על 1.5 ס"מ (אם אני לא טועה).

Az1980

New member
יערה מרגינלית זה קרובה לפתח

היא כבר לא עליו אלא צמודה אליו.
אינדיקציה ללידה וגינלית זה מרגינלית שהמרחק הוא לפחות 2 ס״מ מהפתח.
היא תעלה העיקר שלא יהיו דימומים ולקבל הדרכה מהרופא האם מותר לקיים יחסי מין.

עדי25182

New member
אצלי היתה שליית פתח בסקירה ראשונה שכיסתה את כל הפתח

בסקירה השניה היא כבר היתה שליה אחורית
בדרך כלל השליה עולה . כרגע לא שווה להלחץ בגלל זה
&nbsp

יערה799

New member
עדכון

אז ככה: אני בשבוע 23+4 ועשיתי סקירה מאוחרת אתמול. השיליה עדיין שליית פתח למרות שרה מכסה את כל הפתח של הצוואר. האם למישהי קרה שבשבוע כזה הייתה פתח והתשנתה אח״כ?
אני ככ מיואשת.... הרופא אמר שהוא לא מאמין שהיא תזוז עד הלידה ושכדאי להתחיל להתכונן לניתוח קיסרי.
בבקשה אם יש סיפורים מעודדים אשמח לשמוע:)

mitmit11

New member
אצלי היא עלתה סביב שבוע 20

אגב - כתבת בשרשור מלפני חודש ואף אחד בערך לא יראה את ההודעה הזו. כדאי שתכתבי תחת השרשור החדש בדף הראשון של הפורום

למעלה