שיליה

שיליה

הי,
מעוניינת לעשות קפסולות מהשיליה לאחר הלידה.
יש למישהי מידע ויכולה לכוון אותי?

תודה :)
 

שונצו

New member
אני בטוחה שבפורום לידה פעילה תהיה מי שתדע

לכוון אותך.

בהצלחה!
 

nuvnuv1

New member
הבנתי שמשרד הבריאות אסר לעשות את זה

היו כמה בתי מרקחת שהכינו הכנות מהשיליה, שמעתי מחברה שביררה לגבי זה שמשרד הבריאות אסר עליהם להכין אותם יותר לאחר שתינוק לקה בזיהום קשה כתוצאה משימוש בהכנה מהשיליה (נראה לי שזה נקרא תרשים שילייה או משהו בסגנון)
 
קפסולות שליה לא נותנים לתינוק

הן מיועדות לשימוש לאם בלבד. להבדיל ממיצוי הומיאופתי, שאפשר לתת גם לתינוק, אבל זה כל כך לא סביר שתינוק ילקה בזיהום מכזה דבר... הייתי רוצה לראות איזה מראה מקום שמוכיח את עניין האיסור על ידי משרד הבריאות, זה ממש מוזר שאף אחד לא שמע על זה, זה מסוג הדברים שהתקשורת היתה חוגגת עליו ועושה ממנו מטעמים... לי זה נשמע כמו עוד אגדה אורבנית בסגנון של "זה לא חוקי ללדת בבית בלי שאמבולנס מחכה לך בחוץ"


ספציפית לגבי מי מכין בארץ אינני יודעת, לי הכינה המיילדת שלי אבל אני לא בארץ
 

הסהר

New member
שתפי שתפי !

חשבתי לעשות משהו 'תזונתי' עם השליה אחרי הלידה אבל לא ידעתי איך ולא היה לי אומץ..
אז לקראת הלידה הבאה , אשמח לדעת -
האם את ממליצה על הכנת קפסולות שליה? איך זה השפיע עלייך ? ובכלל - איך ההרגשה לעשות את זה ? מרגיש לי כל כך רחוק מהתרבות שאני חיה בה ! !
 
קיפסול שליה

אציין שאני לא איזו מומחית דגולה, ועשיתי את זה רק בלידה האחרונה שלי (לפני חצי שנה). המיילדת לקחה את השליה ולדבריה התהליך כולל בישול השליה או אידוי שלה, ייבושה במייבש מזון, וקיפסול האבקה שנוצרת לאחר הייבוש. קיבלתי את הקפסולות אחרי יומיים. הן אמורות לעזור לשפר את מצב הרוח לאחר הלידה ולהוציא אותנו מהדכדוך הדכאוני יותר בקלות, לעזור באספקת החלב, בהתאוששות הכללית, ברמת הברזל. אפשר גם לשמור חלק מהן בהקפאה עמוקה לתקופת המנפאוזה (חשוב כמובן שזו תהיה שליה שלך ולא ליטול שליה של מישהי אחרת). הקפסולות נועדו לנטילה של היולדת בלבד, לא ליולדות אחרות ולא לתינוק.

בפועל אצלי היו קשיים עם ההנקה בהתחלה (הסנדלר, וזה...) ואני לא בטוחה שהקפסולות עזרו לייצור החלב. אצל חברתי היא הרגישה שכשנטלה את הכמוסות הייצור שלה שפע באופן מיוחד. כנראה שזה אישי מאוד. ההתאוששות מהלידה לעומת זאת היתה מאוד מהירה. הרגשתי חזקה מאוד, מאוד מהר. גם הדכדוך לא היה היסטרי, מצד שני הוא מעולם לא היה היסטרי גם בלידות קודמות. אז לכי תדעי... כמחצית מהן שמרתי בצנצנת זכוכית במקפיא נפרד (הקפאה עמוקה), לתקופת המעבר שלי.

כמה דברים לציין: קודם כל, זה די מסריח. יש לי חברה שלא היתה מסוגלת לבלוע את הקפסולות בגלל הריח. הבנתי שמיצוי הומיאופתי אינו מסריח כלל אך אין לי איתו נסיון. דבר שני, ההשפעה ככל הנראה שונה מאשה לאשה, כפי שאני מגלה משיחות עם חברותי שקיפסלו את שליותיהן. אני לא בטוחה בדיעבד שזה היה שווה את ההוצאה (עלה לי עוד כסף בנוסף לעלות הלידה). היו ימים שהרגשתי שזה משפר אותי כשנטלתי אבל לא משהו עקבי שאני יכולה להגיד בוודאות שזה היה שווה את זה.

אגב, לפני הלידה ביררתי הרבה על ההסתייעות בשליה למניעה ועצירה של דימום יתר לאחר הלידה. לשמחתי לא נזקקתי, אך אם יש היסטוריה של דימומים כדאי לקרוא על כך.
 
למעלה