שיליה קדמית

שיליה קדמית

בסקירה אמרו לי שיש לי שיליה קדמית ולכן אני מרגישה את העובר ממש מעט. (היריון שני והרופא אמר שאני אמורה כבר להרגיש). הרופא אמר שעוד חודש יכול לקחת עד שאתחיל ממש להרגיש אותו. רציתי לדעת איך זה אצל בנות עם שיליה קדמית, אם יש כאן כאלה, מתי התחלתן להרגיש את העובר ממש רציף? יום ראשון אני מתחילה שבוע 17.

בהריון הקודם שיליה קדמית

התחלתי להרגיש בשבוע 15 אבל בטח שלא רציף- יום כן יומיים לא. עד שבוע 20 בערך. אל תלחצי

thekt

New member
שבת שלום

לי יש שיליה קדמית ורק בערך בשבוע 21 התחלתי להרגיש את הבועות המדוברות בערך שבועיים איך היתה הבעיטה הראשונה ואחכ היתה רגיעה. היום ממרומי שבוע 32 ( מחר) אני מרגישה כל היום אבל לא כמו שכולן מתארות : בעיטות לאיברים פנימיים. היא די רגועה שם ויש מידי פעם גבעות קטנות בבטן, ובעיטות קטנות. מקווה שיש קורלציה הין התינוקות הרגועה שלי ברחם לבין איך שהיא תהיה כשתצא משם

רותם73

New member
בהריון הקודם (והראשון) עם שליה קידמית

התחלתי להרגיש בשבוע 22. בהריון הנוכחי והשני עם שליה אחורית התחלתי להרגיש בשבוע 17

לי יש שליה קדמית ובכל זאת התחלתי להרגיש

מוקדם מאוד. תנועה ראשונה שבוע 11+4 וככה תנועה אחת או שתיים כל מספר ימים. תנועות סדירות התחלתי להרגיש רק בסביבות שבוע 16-17. זה הריון ראשון, וגם התחלתי אותו עם שומן באזור הבטן. יחד עם שליה קדמית, "לפי הספר" לא הייתי אמורה להרגיש כלום לפני שבוע 20+ עקב כל הגורמים הללו. המסקנה האישית שלי מכל זה היא שתחושת התנועות קשורה לא רק לגורמים הפיזיים אלא גם למודעות האישית לבטן... בתחילת ההריון שלי הייתי בשמירה. את כל שבועות 9-13 כמעט ביליתי בשכיבה בבית. שבועות 14-15 הייתי במנוחה חלקית. בשבועות האלו לא עניין אותי שום דבר חוץ ממה שעובר על הגוף שלי. הייתי מאוד ממוקדת בבטן ובמה שקורה שם. אם לא הייתי צריכה מנוחה מוחלטת, והייתי בעבודה, או בסידורים, יש סבירות די גבוהה שהייתי מפספסת את אותה תנועה ראשונה בשבוע 11, ואת זו שבאה אחריה בשבוע 12 וכך הלאה.. בהתחלה אלו תנועות מאוד עדינות כמו מין "בועות מתפוצצות". אשה שחיה את חייה הרגילים בלי מודעות מוגברת לבטן, מן הסתם לא תשים לב לזה. בקיצור, אין לך מה לדאוג, תרגישי כשתרגישי :)

פwוט אני

New member
גם אני עם שיליה קדמית,

הריון ראשון. בשבוע 15 התחלתי להרגיש קצת "בועות" (ממש פעמים ספורות) ומשבוע 18 התחושה התחדדה לבעיטות קטנות. הבנתי מבנות שלפעמים מרגישים אחרי שבוע 20.

lalimotek

New member
הייתה לי שיליה קדמית בהריון הראשון

והתחלתי להרגיש תנועות בשבוע 15 ומאז כל יומיים בערך עד שבוע 22 שאז הרגשתי רציף בהריון השני הייתה לי שיליה פונדלית אחורית והתחלתי להרגיש תנועות בשבוע 13 ומאז באופן רציף

lalimotek

New member
מה ז"א כל היום?

לעובר יש מחזורי שינה וערות את לא תרגישי את התנועות שלו 24 שעות....החל משבוע 28 (או 26? אני כבר לא זוכרת) צריכים לספור תנועות, שלוש פעמים ביום לספור לפחות שלוש תנועות וזה תקין. יש עוברים פעילים ויותר ויש פחות... אני יכולה להגיד לך שהילדודס שלי כעוברים היו מאווווווד פעילים משעה שלוש בלילה
עד חמש בבוקר אז ישנו בערך שעתיים ומשעה שבע עד הצהריים לא הפסיקו לזוז ואז שוב שינה וכו'.... לאט לאט תכירי את זמני השינה והעירות.

זה מאוד אינדיוודואלי

זה יקרה אבל בחודש הקרוב :) ואם את רוצה דולה שתלווה אתכם במסע המופלא של היריון ולידה, אני בשלהי לימודים לליווי הריון ולידה (דולה), ובתקופת ההכשרה אשמח ללוות אתכם בעלות סימלית בלבד. אני מלווה בבתי חולים במרכז והשרון. אז אם מישהי מעוניינת, צרי קשר לנייד או פה בפורום. בברכת לידה קלה וטובה

babyYa

New member
שליה קדמית בהריון הקודם -שבוע 19 התחלתי

להרגיש. אל תתרגשי מזה, יש נשים שמתחילות להרגיש גם רק בשבועות מתקדמים יותר 22-23. זה עוד יגיע

justForMe

New member
שליה קדמית והריון ראשון

התחלתי להרגיש בשבוע 20 פעם ביום יומיים ככה (ישר בעיטות) משבוע 22 אני מרגישה אותה באופן רצוף ויש לה מזל שכך כי שבוע שעבר נכנסו בי ברכב מאחור ודקה אחרי התאונה כבר הרגשתי אותה אז נרגעתי...

שרון 115

New member
פעם שניה שליה קדמית התחלתי להרגיש בערך בשבוע

17 אם אני זוכרת נכון אמנם הרגשתי פחות מהריונות קודמים גם מההריון הראשון שגם היה שליה קדמית בהריון השני היתה שליה אחורית ורגילה אולי בגלל שזו בת אז היא עדינה יותר......

למעלה