שילום

שילום ../images/Emo24.gif

מאז שהתשחררתי יש לי יותר זמן לשוטט ברחבי האניטרנט והפורומים והגעתי לכאן, בידיוק המקום שחיפשתי. אני טסה עם עוד 3חברות לדרום אמריקה בחודש יוני עד אוקטובר (הן מתחילות סמסטר באוניברסיטה), למרות שברמת העקרון אני רוצה להמשיך לטיל בדרום אמריקה אם אני אמצא אם מי... התכנון שלנו הוא ארגנטינה, צ'ילה וברזיל. מבחינת טיפים המלצות וכל שאר ירקות - היינו כבר בהרצאה של למטייל, ושוטטתי ב2 אתרים מצוינים יש לומר - למטיל ולובו - מומלץ מאוד! אבל יש בעיה קטנה גדולה - כל אחד אומר לנו משהו, מישהו שחזר מדרום אמריקה שהיה שם 10 חודשים, סבא של חברה שלי שגר בארגנטיה, המרצה בלמטיל...בקיצור כל אחד אומר משהו אחר לגבי בעית המזג אויר שלצערי נתקע בה. אנחנו טסות לפי מה שאמרו לו בזמן טוב כל כך יוני - אוקטובר, אמרו לי שבארגנטינה וצ'ילה נמות מקור ולא נוכל לטיל מרוב קור ודרכים חסומות, ואנשים אחרים אמרו לי שזה שטויות ולא נכון. בקיצור - אני מבולבלת לגמרי כבר, אם מישהו יוכל לסדר לי קצת את הנושא הזה בראש אני אודה לו.

כמה נקודות...

הקיץ של צילה וארגנטינה (והעונה לטייל בפטאגוניה...) היא נובמבר עד מרץ בערך... את טסה בקיץ שלנו כלומר החורף שלהם... חוץ מאיזור הדרום (שהוא הכי מרשים...)שאר המקומות אפשר לטייל. מה את מחפשת בטיול? טבע? מסיבות? זה זמן יותר לטייל במקכז היבשת ולא באיזור צילה וארגנטינה... כדי שתתכננו את הטיול בהתאם

יאוץ' אכלנו אותה

כמו שחשבתי. חברות שלי תקועות על ארגנטיה צילה וברזיל, לא חושבת שיש סיכוי לשכנע אותם לזוז מהמדינות האלה, מצד שני ממש לא בא לי לקרוע תתחת עכשיו חצי שנה בעבודה רק כדי לחסוך לטיול ואז ליסוע לטיול, בקושי לטייל כי יהיה קר ולחזור עם כוויות קור. מה אנחנו מחפשות בטיול? שילוב של כמעט הכל ספורט אתגרי, טראקים כמעט הכל (קרחונים, אגמים, טבע וטראקים ארוכים וקצרים, בע"ח מעניינים) וכמובן שגם להזרק איזה שבוע שבועיים באזור החופים בארגניטה או בברזיל וסתם להנות מהנוף... בקיצור אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות.

טרקים...

פטאגוניה נחשבת אחד המקומות היפים בעולם לטראקים... אבל אתם ממש לא בעונה... תסבירי לחברותיך על מזג האויר ששוכן שם... תוכלו לטייל בצפון ארגנטינה וצילה (ואף במרכזם...) אבל הם המקומות הפחות מתוירים (ואני לא ממש מכיר אותם). יש המון מקומות יפים בברזיל בוליביה פרו ובעוד ארצות... חבל סתם להתפס למדינות ולהתחרות בחורף...(זה לא מה שבטעות מכונה חורף בארץ...). קרחונים יש בפרו ובבוליביה למרות שזה לא אותם קרחונים... טבע יש את כל האיזור של הפנטאנאל ושל הגונגלים... טרקים, פרו ובוליביה משופעות בהם... וחופים... צפון ברזיל הוא כוור משווני ולכן אין שם ממש חורף וקיץ... אלא עונה גשומה ועונה יבשה... מה לעשות??? טסים ובכל מקרה כשנוחתים הכל משתנה

sela v

New member
אני לא חושב שכוויות הכור

הן הבעיה. יהיה חבל להגיע לקצה השני של העולם, ולפספס משהו, כי הגעתם לא בעונה. אני למשל טיפסתי על הרוונזורי בתחילת העונה הגשומה. אמנם זה אפשרי, אבל מאד קשה, וזה לא מוסיף לחוויה הקושי הנוסף. תסבירי לחברות שלך, שכמו שלא תעשו טרק בנגב ביולי, ככה כדאי לשנות את התאריכים או את המקום אליו אתן נוסעות או לפחות לברר מה באמת יש לעשות בעונה הפחות טובה באזורים האלה. דרום אמריקה גדולה, ובטוח יש מה לעשות גם בעונות הפחות טובות, ותנסו להגיע בקצה (התחלה או סוף) העונה הקרה לדרום הקר.

natyh

New member
יוני עד אוקטובר

כלומר: אקוודור , פירו, בוליביה . כל מילה מיותרת . נתי

למעלה