שילוב

שילוב

בהודעות המומלצות קראתי את ההודעה לגביי תואר דו חוגי אולם עדיין לא הבנתי מה זה אומר: 1. מי שלומד בתואר דו חוגי למשל כלכלה ולוגיסטיקה מקבל שני תארים שונים בתעודות נפרדות מן האוניברסיטה, כלומר: בקורות החיים שלי אני יכולה להציג BA בכלכלה וBA בלוגיסטיקה? ( אם מה שכתבתי נכון אז מה בעצם האינטרס של סטודנט ללמוד רק כלכלה או רק לוגיסטיקה - הרי הוא לומד אותן שעות ומקבל רק תואר אחד...?!?) אם טעיתי אז מה בעצם היתרון ללמוד דו חוגי? 2. בנוגע אליי אישית - האם יש מסלול דו חוגי כלכלה ולוגיסטיקה באוניברסיטת בר אילן? 3. אם אני אלמד במכללת אורט שהיא מציעה לימודי הנדסאי תעשיה וניהול תוך שנתיים ואז המשך שנה שלישית לתואר בכלכלה ולוגיסטיקה אז איזה תואר אני אקבל? כי נראה לי שאין דבר כזה אצלם(בבר אילן) כלכלה ולוגיסטיקה כי באתר שלהם (של בר אילן( ראיתי רק או כלכלה משולבת עם מקצועות אחרים או רק לוגיסטיקה ( או שלא בדקתי נכון).. נראה לי שהם מנצלים את העובדה שאנשים שבאים ללמוד לא ממש מבינים מה הם מציעים ואיזה תואר הם יקבלו בסוף.(בחוברת מידע ללימודים-הלימודפון ראיתי שהם נותנים תואר בלוגיסטיקה ולא בכלכלה ולוגיסטיקה כמו שצויין במקום אחר) אודה לך מאוד אם אקבל הסבר ממך לגביי המסלול הזה בתוך מקור אובייקטיבי כי כשניסיתי לברר אצלם לא ענו לי לעניין ולא קיבלתי תשובות ישירות... נראה לי שהדרישות שלהם לעבור בתוך שנה שנייה ללימודי התואר לא רציונלי בכלל כי הדרישות של הציונים שאיתם צריך לסיים ומספר המקומות שהם נותנים להם לעשות מעבר כזה הם קטנים. בבקשה אם אפשר לשפוך לי אור על הנושא.. מתנצלת על ריבויי שאלותיי
תודה תודה ותודה מראש

לוגיסטיקה

1. מסלול דו-חוגי מקנה כפל תואר היינו תואר ראשון בכל אחד משני חוגי הלימודים. יש המעדיפים להתמקד בתחום אחד בלבד מתוך ידיעה למשל שהם רוצים לעסוק בו- פסיכולוגיה נניח, ומעדיפים שלא ל"התפזר" על שני תחומי לימוד. במסלול החד חוגי לומדים יותר קורסים מהתחום שנבחר. אחרים מעדיפים מסלול דו חוגי מסיבות שונות החל בכך שהם רוצים להשאיר לעצמם שני מסלולי התפתחות פתוחים, או כי התעסקות רק בתחום אחד לא לרוחם. 2. בבר אילן לא ניתן ללמוד במסלול דו חוגי כלכלה ולוגיסטיקה. לא ממש הבנתי את המשך השאלה, נא הבהירי שוב. 3. על איזו מכללת אורט את שואלת, ישנן רבות.

לוגיסטיקה

בוקר טוב
תודה על המנה המהיר לשאלתי. 1.אז ככה, האם כפל התואר הזה מוצג בשתי תעודות נפרדות? האם אני יכולה להראות למעסיק שלמדתי רק כלכלה, או רק לוגיסטיקה?או שאני מקבלת תעודה אחת? (מאוד קשה לי להבין את העניין הזה של תארים) 2.לגביי אורט אני אפרט: אורט סינגלובסקי מציעה ללמוד אצלם הנדסאי תעשייה וניהול שנתיים ולעומדים בקריטריונים הם נותנים אפשרות ללימודים שנה שלישית בבר אילן כדי להוציא תואר ראשון בכלכלה ולוגיסטיקה ז"א: 2 שנים באורט סינגלובסקי+1 שנה בבר אילן . בגלל שלא מצאתי את השילוב הזה של לוגיסטיקה וכלכלה דו חוגי בבר אילן באתר שלהם לא הבנתי איך אני אצא עם תואר כזה משם? לדעתי הם נותנים אפשרות להמשיך רק בלוגיסטיקה ולתת בה תואר ראשון. מה דעתך? 3. האם יש משהו לעשות במשק עם תואר בלוגיסטיקה? מה עדיף, תואר בכלכלה ומינהל או כלכלה ולוגיסטיקה? 4. איזה כישורים נדרשים כדי ללמוד לוגיסטיקה, האם אני צריכה להיות טובה במתמטיקה למשל? 5. מה אפשר להמשיך לתואר שני אם אני אלמד לוגיסטיקה או לוגיסטיקה וכלכלה? תודה

לוגיסטיקה

1. אין נותנים שתי תעודות אלא תעודה אחת בה מצוין זכראי לתואר בוגר בחוג X ובחוג Y. 2.לוגיסטיקה בבר אילן נלמד במסגרת החוג המשולב למדעי החברה המקנה תואר ראשון במדעי החברה. היינו לא תואר בחוג ספציפי ולא תואר בלוגיסטיקה אלא בוגר מדעי החברה. פרושו של דבר שאין מחלקה עצמאית ללוגיסטיקה, אלא יש מקבץ קורסים הנלמד עם עוד נושאים ומקנים תואר ראשון במדעי החברה. 3.אנשי המינהל הלוגיסטי יועסקו בעיקר במגזרים היצרניים, במוסדות ובמפעלים גדולים בהם קיימת תנועה של סחורות, ציוד וכד', בצבא וכיו"ב. במפעלים גדולים קיים מערך לוגיסטי גדול המכיל בתוכו תפקידים מתפקידים שונים החל במנהל אגף הלוגיסטיקה וכלה בקניין. המחלקות המרכזיות במערך זה הן - תכנון לוגיסטי, בקרה לוגיסטית, מחלקת רכש, מחלקת אפסנאות, מחלקת תובלה, מחלקת בינוי, תכנון רכש ובקרת רכש. בארגונים קטנים מספר אנשי המערך הלוגיסטי קטן יותר וחלק מן הפונקציות שצויינו לעיל מאוחדות למעשה במחלקה אחת, ומבוצעות בידי עובד אחד. מבין התחומים שמנהל לוגיסטי חייב להיות בקיא בהם נזכיר - ניהול מלאי, סחר ושילוח בינלאומי, ניהול רכש, מערך האחסנה והטיפול במלאי, אריזה ושינוע, אבטחת איכות, הנדסת אנוש ובטיחות בעבודה, שיפור שיטות ותהליכים בעבודה והכרת הגורם האנושי בארגון הבקוש כרגע מתון, אבל זה נכון לגבי מרבית העיסוקים בשל המיתון במשק. 4. הלימודים כוללים גם קורסים בעלי מרכיב מתמטי-מספרי. למשל- מבוא לכלכלה, מבוא לסטטיסטיקה, מתמטיקה למדעי החברה, תאוריות ויישומים במיקרו כלכלה, שיטות מחקר, יסודות המימון, חקר ביצועים. 5. בעקרון תוכלי להמשיך לתואר שני במינהל עסקים אבל את עשויה להדרש לקחת קורסי השלמה מהתואר הראשון לפני תחילת התואר השני.

למעלה