אז נתחיל מההתחלה...
מתנצל שהתשובה התעכבה, היית בנופש בימים האחרונים ולא היה לי הרבה זמן לגשת למחשב..
אם אתה אומר שנוצר בלאגן, אולי כדאי להתחיל הכל מחדש.
ראשית תוריד את הגרסה האחרונה והמעודכנת של SMPlayer ותתקין אותה. אין לי מושג למה היא עושה לך בעיות. אני עובד איתה לפחות שנתיים ותמיד התנהגה יפה..
גם לגביי הפונט, לא ברור מדוע זה פגע במערכת ההפעלה שלך, בעיקרון התוכנה בהרצתה הראשונה, בודקת את סוגי הפונטים הקיימים וההגדרה בחלון "העדפות", רק אמורה להגדיר לתוכנה, באיזה מבין כל הפונטים עליה להשתמש.
אז תתקין את הגרסה האחרונה וחזור שוב על ההגדרות שפורטו בפוסטים קודמים.
במקום לבחור הפונט Arialbi , בחר בפונט הבסיסי Arial. בחר בקידוד Hebrew. בדוק האם אתה רואה כתוביות בעברית כמו שצריך.
אם כן, סיימנו. אם לא, אתה אמור לפחות לראות אותיות בעברית (על-סמך ההגדרות הקודמות).
אם יש לך בעיה של "כתב ראי" (רואים "ךופה" במקום "הפוך"), אז נסה את ההגדרות הבאות. הן מעט יותר מתקדמות והוכנסו על-ידי המתכנת, למקרים של "התנגשות" בין הגדרות התוכנה, לאלו של מערכת ההפעלה (ייתכן שזה המצב אצלך):
היכנס להגדרות בתפריט Preferences. בחר בחלון השמאלי, את השורה "Advanced". בשורה שמתחילה במילה "Options", הכנס בכל פעם, את אחד מהביטויים הבאים, תן אישור ואז נגן את הסרט עם הכתוביות ובדוק האם הכתוביות מוצגות באופן תקין (תצטרך לנסות את כולם, כי אני לא יכול לדעת מראש, איזה מהביטויים הוא זה שיגרום לכתוביות להראות כמו שצריך, במערכת ההפעלה שלך):
* nofontconfig- (סימן המינוס, צריך להופיע מצידו השמאלי של הביטוי)
* flip-
*flip-hebrew-
*noflip-hebrew-
כאמור, נסה כל אחד מהביטויים לעיל ובדוק את מצב הכתוביות. יש סיכוי טוב, שאחד מהם, יסדר את הצגת הכתוביות..
ייתכן שידרש רווח, בין המינוס השני לביטוי הראשון (כלומר, flip -hebrew- וכיוצ"ב). הסיבה שאני לא יודע מה הנוסח המדויק היא, שההגדרות הללו לא ממש מתועדות בצורה מסודרות. הן נוצרו על-ידי המתכנת, בעיקר בשביל תמיכה במשתמשים שצופים בכתוביות, בשפות שמיות (עברית, ערבית וכדומה). הנחמה היא, שצריך לבצע זאת רק פעם אחת ואחר-כך, הכתוביות בעברית יוצגו כראוי ולא צריך להתעסק עם זה עוד..
בברכה,
גיליום