שילוב תרגום לסרט

שילוב תרגום לסרט

בוקר טוב
קיבלתי סדרה טלוויזיונית בשם (הסרט הראשון הוא

The.Wire.1x01.The.Target.DvDRip.XviD.AC3 (בפורמט AVI)

ביחד עם זה הגיע קובץ התרגום
the.wire.s01e01.the.target.ac3.dvdrip.xvid-medieval.heb (סיומת SRV)

הכיצד מאלצים את הנגן לשלב את השתיים שאוכל לקרוא את התרגום ?

בתודה

גיליום

New member
צפיה בסרט יחד עם התרגום שלו

ראשית, אני רוצה להזכיר, שאסור לפרסם שמות מלאים של קבצי סרטים בפורום הזה, כי זה כמו לתת קישור להורדת סרט, המוגן בזכויות יוצרים וזה נוגד את חוקי הפורום הזה!

ולשאלתך - כדי לצפות בסרט, יחד כם הכתוביות שלו, יש להשתמש בתוכנת נגן-סרטים, שתומכת בהצגת כתוביות, כמו למשל התוכנה החינמית: SMPlayer (<= ללחוץ כדי לעבור לאתר ההורדה).
הרעיון הוא פשוט. ראשית, פותחים את קובץ הסרט (תפריט Open ואז בחירה באפשרות File).
אחר-כך, פותחים את קובץ הכתוביות הרצוי (תפריט Subtitles ואז בחירה באפשרות Load ואז בחירה בקובץ הכתוביות הרצוי).
וזהו. מנגנים את הסרט (לחיצה על הכפתור עם סמל ה"חץ ימינה" על פניו) והתוכנה תציג את הסרט יחד עם הכתוביות שנבחרו..
אותו עיקרון עובד גם בתוכנות נגן-סרטים אחרות.

בברכה,
גיליום

אני מתנצל על בורותי

לא התכוונתי לפגוע באתיקה של הפורום.

אנסה יותר מאוחר את אשר הצעת,

בתודה

גיליום

New member
טיפול בכתוביות בעברית,שמופיעות בג'יבריש

כאשר מנסים להציג כתוביות בעברית והן מופיעות בג'יבריש, לרוב זה נובע מהגדרות לא מתאימות של שפה/פונט. זה נכון לרוב היישומים בחלונות ובעיקר בנגני-סרטים.
אם אתה משתמש בנגן-הסרטים SMPlayer שהצעתי בפוסט קודם, אז עליך לבצע את השלבים הבאים, כדי לשנות את שפת הכתוביות המוצגות לעברית:
* הכנס בתפריט העליון ל-Options (אפשרויות) ואז בחר באפשרות Preferences (העדפות).
* בחלון ה"נושאים", בחר ב-Subtitles (כתוביות).
* באזור שמסומן כ-Encoding (קידוד), עליך לבחור באפשרות:(Hebrew charset (8859-8. לחץ על OK לאישור.

נסה שוב לצפות בסרט, עם הכתוביות בעברית.

בהצלחה,
גיליום

תודה, אני מבצע הוראות בקפדנות...

עכשיו קיבלתי את העברית, אלא שהוא מופיע משמאל לימין...

בסוף עוד אצליח לקלוט הכל. הרבה תודות
עוד קצת וסיימנו

גיליום

New member
למה אתה מתכוון מ"שמאל לימין"?

האם הכתוביות מופיעות ב"כתב ראי" ("םיענ םוי" במקום "יום נעים")?
או שאולי הכתוביות צמודות (מיושרות) לצד שמאל של המסך? או שהתכוונת למשהו אחר?
נא לפרט ככל הניתן, כי קשה לנו לראות את המסך שלך מפה...

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
נסה לקבוע פונט שתומך בעברית..

ייתכן שהפונט שמוגדר בנגן סרטים, אינו תומך בעברית..
ההגדרה הבאה תלויה במערכת ההפעלה שלך, אם אתה עובד עם משהו שונה מ-Win7, תצטרך למצוא את הפונט המתאים במערכת שלך.. אולי על-ידי ניסוי וטעייה..

כדי לקבוע את הפונט של הכתוביות, לפונט עברי, שתומך בכתיבה מימין לשמאל ומשמאל לימין (בז'רגון ה"מחשבי" זה נקרא "פונט דו-כיווני" - bi-directional), תכנס שוב ל-Preferences. תלחץ על Subtitles, יש 2 טאבים בחלק העליון של החלון, לחץ על Font and colors. סמן את האפשרות "TTF font" ובתיבת הטקסט שלידה, תכניס את השורה הבאה: "C:/Windows/Fonts/arialbi.ttf" (ללא המרכאות). שים לב שאם חלונות מותקנת בספריה שונה או בכונן שונה ממה שכתוב, עליך להתאים את הכתוב למה שקיים בפועל, במחשב שלך. בסיום, לחץ OK לאישור.

הפעולה הזו בוחרת פונט שהוא דו-כיווני (bi) וזה אמור לפתור את הבעיה עבור הנגן-סרטים הזה. אני משתמש באותו נגן כבר זמן רב ומעולם לא נתקלתי בבעיה של "כתב ראי".
דווח האם הסתדר..

בברכה,
גיליום

בוקר טוב

אני משתמש ב-WIN7 ULTIMA
קניתי יחד עם המחשב (SONY VAIO 64 ביט)
בספריה המוצעת אין הפונט הנ"ל.
יש:
arial
arial rounded MT bold
arial Unicode MS regular

אחפש במשך היום באינטרנט את arialbi.ttf

תודה על ההסבר. אפילו אהבל כמוני מבין זאת....
יומטופ

HassiD

New member
זה בסדר, גם ARIAL מספיק

הפורמט שהוצע לך קודם פשוט מודגש, ולכן נראה טוב יותר....

גם פורמט Arial, תומך בעברית בצורה מלאה...

ברדק אטומי

הורדתי את הפונט ARIALBI
פתחתי אותו בעזרת ZIP
והעברתי אותו לתיקיה של הפונטים ב-WINDOWS
ביצעתי לפי ההוראות והנגן נכנס ללופ שלא יצא ממנו. לא היתה תמונה, רק הרצה בלופים של בדיקה עצמית.
הדבר היחידי שעזר לבסוף הוא RESTORE לאתמול.....

חזרנו למשבצת אחת.....

גיליום

New member
אז נתחיל מההתחלה...

מתנצל שהתשובה התעכבה, היית בנופש בימים האחרונים ולא היה לי הרבה זמן לגשת למחשב..

אם אתה אומר שנוצר בלאגן, אולי כדאי להתחיל הכל מחדש.
ראשית תוריד את הגרסה האחרונה והמעודכנת של SMPlayer ותתקין אותה. אין לי מושג למה היא עושה לך בעיות. אני עובד איתה לפחות שנתיים ותמיד התנהגה יפה..
גם לגביי הפונט, לא ברור מדוע זה פגע במערכת ההפעלה שלך, בעיקרון התוכנה בהרצתה הראשונה, בודקת את סוגי הפונטים הקיימים וההגדרה בחלון "העדפות", רק אמורה להגדיר לתוכנה, באיזה מבין כל הפונטים עליה להשתמש.
אז תתקין את הגרסה האחרונה וחזור שוב על ההגדרות שפורטו בפוסטים קודמים.
במקום לבחור הפונט Arialbi , בחר בפונט הבסיסי Arial. בחר בקידוד Hebrew. בדוק האם אתה רואה כתוביות בעברית כמו שצריך.
אם כן, סיימנו. אם לא, אתה אמור לפחות לראות אותיות בעברית (על-סמך ההגדרות הקודמות).
אם יש לך בעיה של "כתב ראי" (רואים "ךופה" במקום "הפוך"), אז נסה את ההגדרות הבאות. הן מעט יותר מתקדמות והוכנסו על-ידי המתכנת, למקרים של "התנגשות" בין הגדרות התוכנה, לאלו של מערכת ההפעלה (ייתכן שזה המצב אצלך):
היכנס להגדרות בתפריט Preferences. בחר בחלון השמאלי, את השורה "Advanced". בשורה שמתחילה במילה "Options", הכנס בכל פעם, את אחד מהביטויים הבאים, תן אישור ואז נגן את הסרט עם הכתוביות ובדוק האם הכתוביות מוצגות באופן תקין (תצטרך לנסות את כולם, כי אני לא יכול לדעת מראש, איזה מהביטויים הוא זה שיגרום לכתוביות להראות כמו שצריך, במערכת ההפעלה שלך):
* nofontconfig- (סימן המינוס, צריך להופיע מצידו השמאלי של הביטוי)
* flip-
*flip-hebrew-
*noflip-hebrew-

כאמור, נסה כל אחד מהביטויים לעיל ובדוק את מצב הכתוביות. יש סיכוי טוב, שאחד מהם, יסדר את הצגת הכתוביות..
ייתכן שידרש רווח, בין המינוס השני לביטוי הראשון (כלומר, flip -hebrew- וכיוצ"ב). הסיבה שאני לא יודע מה הנוסח המדויק היא, שההגדרות הללו לא ממש מתועדות בצורה מסודרות. הן נוצרו על-ידי המתכנת, בעיקר בשביל תמיכה במשתמשים שצופים בכתוביות, בשפות שמיות (עברית, ערבית וכדומה). הנחמה היא, שצריך לבצע זאת רק פעם אחת ואחר-כך, הכתוביות בעברית יוצגו כראוי ולא צריך להתעסק עם זה עוד..

בברכה,
גיליום

למעלה