שילוב תמ"ל ליונק

שילוב תמ"ל ליונק

שלום (כותבת על היוזר של בעלי),
בני בן 5.5 חודשים על הנקה מלאה,מתוכנן להיכנס למשפחתון בעוד כשבועיים ואני חוזרת לעבודה :(
מאחר ואני צופה קושי לשאוב במהלך העבודה, וכן הקטנצ'יק טרם ביסס מוצקים, תיכננתי להחליף את שתי הארוחות שאמור לקבל בשעות הגן, לתמ"ל.
אבל... כבר שבועיים שאני ובעלי מנסים לתת לו את כל סוגי התמ"ל האפשריים והילד פשוט מסרב!! ניסינו לטבול את פטמת הבקבוק בחלב אם, ניסינו שבעלי יתן את הבקבוק כשאני נעלמת מהשטח, החלפנו סוגי תמ"לים..אבל, הילד לא מסכים!! אציין, כי הפעם היחידה שהסכים לקבל תמ"ל, היתה בפעם הראשונה שהתחלנו ב"תהליך", הוא הסכים לשתות את המטרנה בכמות גדולה (180 מ"ל...) והגיב לזה מאוד לא טוב . אני לא יודעת אם כרגע בגלל הטראומה, או בגלל שאחרי הפעם הראשונה, הבין ש"לא יעבדו עליו יותר" הוא לא מוכן לכלום!! מה עושים? אשמח לעצות בדחיפות.

michal@gal

Active member
מנהל
איך הגיב לא טוב?

הרגיש לא טוב? הקיא?
האם יתכן שיש לו אלרגיה לתמ"ל החלבי ולכן מסרב?
&nbsp
&nbsp

הוא הקיא והרגיש לא טוב אבל...

אני חושבת שזה היה בגלל שנתתי לו בבת אחת מנה של 180 מ"ל ..
בכל אופן, התייעצתי עם רופא שאמר שככל הנראה בכל מקרה, אין לו רגישות מסוכנת, כי אחרת זה היה ניכר מזמן במסגרת ההנקה (שכן אני אוכלת מוצרי חלב). מה שכן, בגלל שלהרבה תינוקות קשה לעכל חלב עד גיל שנה, אולי לנסות לתת לו סימלאק סויה, אבל הוא ממש דחה אותו ולא הסכים אפילו לטעום. מאז, חזרנו לנסות את סוגי הפורמולות הנוספות החלביות, אבל בכמויות קטנות והילד ממשיך לא להסכים לטעום כלום.
מה את אומרת לגבי שילוב של תמ"ל עם פורמולה? חוץ מאיבוד של הערכים התזונתיים של חלב האם, ידוע לך על איסור בריאותי?

michal@gal

Active member
מנהל
רופא הילדים?

אמהות לתינוקות שאלרגיים לחלב פרה יכולות לאכול מוצרי חלב בלי שזה ישפיע על התינוק. זה מצב מאד מאד נדיר שבו תינוק יונק מושפע מהשרידים המזעריים של חלב פרה שעוברים בחלב אם.
מכירה לא מעט מקרים של תינוקות עם אלרגיה מסוכנת לחלב פרה (ברמה של צורך באשפוז לאחר חשיפה) שלא הייתה להם שום בעיה לינוק כשהאמא המשיכה לאכול מוצרי חלב.
&nbsp
אין איסור בריאותי של שילוב תמ"ל עם חלב אם. אפשר לערבב כדי לעזור ליונק להתרגל לטעם השונה של התמ"ל.
&nbsp
חשוב לזכור שאלרגיה לחלב פרה מתפתחת בהדרגה וצריך לחשוף את היונק לתמ"ל חלבי לפחות 3 פעמים ברצף לפני שאפשר להיות בטוחים שהוא לא אלרגי.
&nbsp
תמ"ל סויה הוא עוד יותר
מתמ"ל חלבי. לא מפתיע שהוא לא הסכים לטעום.
&nbsp
אחרי שאת מוודאת בבית שהוא לא אלרגי לתמ"ל חלבי, תעזבי את הנסיונות בבית. יש סיכוי הרבה יותר טוב שהוא יסכים לאכול תמ"ל במשפחתון מאשר בבית.
תוודאי שהוא מקבל כמות יותר קטנה מאשר 180. תינוקות יונקים רגילים לאכול כמויות קטנות יותר. בחלב שאוב נדיר שצריך מנה גדולה יותר מ-150 מ"ל לארוחה.
&nbsp

תודה על התשובה המהירה והמאירה..
לגבי המנה השאובה, באמת לא ממש הבנתי למה הוא מסתפק ב-150 ואפילו פחות בעוד ילדים בגילו ובמשקלו אוכלים 180 ואפילו יותר..

הוא מסתפק בפחות משום שכנראה

זה מה שהוא צריך
והוא יודע כנראה לווסת את הכמויות שהוא זקוק להן גם דרך הבקבוק
(תודה לאל אין הרבה תינוקות יונקים שיודעים לעשות את זה בחשיפה בודדת
או ראשונה מבקבוק)
יש ילדים שאוכלים בבת אחת גם 300 סיסי
מי אמר שזה טוב?
&nbsp
בדיוק כפי שאומרים שאנו המבוגרים - עדיף שנאכל ארוחות קטנות יותר פעמים
ביממה, כדי שתשמר תחושת השובע (ולא לאכול עד "התפוצצות")
כך עדיף גם לילדים
&nbsp
ילדיי האישיים (אלו שזכו לשתות מבקבוק )לא אכלו יותר מ 120 גם בגיל שנתיים
ובמשקל של 13-14 ק"ג
&nbsp

למעלה