שילוב של הפכים..

Dirge

New member
שילוב של הפכים..

מעניין אותי לדעת מה דעתכם בעניין מסויים, שאולי גם לחלק ממכם יש נסיון בו. כמו הרבה אנשים, לי קצת קשה להיות מקובע במשהו שאני לא אוהב ב100%. וגם אז, אני לא מסתפק כשאין לי אותו מספיק. אז אני מתאמן בחודשים האחרונים בJKD, סגנון שלא הייתי מחליף אותו בשביל שום דבר אחר בחיים. כמובן שיש לו את המינוסים ואת הפלוסים, אבל שילוב של סגנון מעולה ומדריך פצצה, זה מספיק בשביל המוח הנודד שלי. אבל זה רק יומיים בשבוע. אז אמרתי לעצמי, בוא נגשש קצת ונראה אם יש עוד משהו שאני יכול לעשות. אז מצאתי איגרוף תאילנדי. שגם אותו אני נורא אוהב. ומי שלא יודע, זה הולך סבבה לגמרי עם הJKD כי בג'יט קון דו יש הרבה איגרוף תאילנדי. אבל כמו רוב האנשים, אני בכל מקרה רוצה למצוא משהו שאני יוכל להרגיש יותר משתייך אליו. משהו עם סדר, אולי קאטות, דרגות ומדים. לא שלדעתי זה הופך את הסגנון ליותר יעיל (להפך לדעתי), אבל זה נותן הרגשה של מסירות שאני מתגעגע אליו מאז ימי הג'ודו המוקדמים שלי. אז עכשיו אני חיפשתי קצת ומצאתי שאני נורא נמשך לנסות את סגנון שוטוקאן קראטה, שאני גם בצורה מוזרה דווקא כן יכול להכניס לסדר השבועי שלי בנוסף לאיגרוף התאילנדי ולJKD בנוסף לצבא =] חח אבל לאחר ההקדמה הארוכה מגיעה השאלה, האם זה רעיון חכם להכניס לחיים שלי עוד סגנון שכלכך שונה ממה שאני עושה במקביל? אני לא מתכוון לפרוש מJKD ולא מאיגרוף תאילנדי, אבל אם זה יוכל לפגוע ולבלבל, אז אולי כדאי לא להכנס לזה בכלל. מה אתם אומרים?

jkd הוא קונספט יותר מאשר שיטה בעלת

מבנה קשיח ולכן אני מניח שזה בסדר שאתה מבצע "קרוס טריינינג". אם זאת פיזור דעתך חתום על פני כל מה שכתבת: זה לא רק בגלל הימשכותך לתחומים כ"כ רחוקים אחד מן השני כמו קראטה ומויי טאי (שכבודם רב בעיניי ללא קשר) כמו בצורך שלך במבנה וסדר שאינו אמור להיות חסר ב- jkd,. ממליץ לפנות למדריך שלך: לשאול אותו מהיא הפרוגרסיה בשיטה - שיסביר לך מעט כיצד היא בנוייה שלב אחרי שלב... שאל אותו גם על מה /במה לדעתו הכי כדי לך להתאמן בימים שבהם אין שיעורי JKD
יובל

Dirge

New member
תודה

זו עצה טובה למרות שאני עדיין מעוניין לשמוע אם למישהו פה יש נסיון בתחום השאלה, ולדעת את תהליך ההסתגלות שלו.

Tonjin

New member
הניסיון של מישהו אחר לא ממש יועיל

לך.. שכן גם את תמצא מישהו שעבר תהליך זהה (וקשה לי להאמין בכך) המסקנות והתובנות שלו יהיו אינדיבידאליות ןתקפות רק לגביו.. אנשים שונים לומדים בדרכים שונות, רק לדוגמא כללית יהיה מי שימצא בלימוד שתי שיטות שונות השלמה על הדרך הניגוד ויהיה לו קל לא להתבלבל בינהן ויהיה ומי שימצא שהניגודים בין שתי שיטות שונות מקשות עליו את הלמידה והשרשת עקרונות תנועה נכונים של ובכל אחת מהן. אנשים אחרים לעומת זאת יתקשו ללמוד שיטות דומות אחת לשניה בגלל שבהן קל יותר להתבלבל בין הניואנסים השונים. וזוהי כמובן רק דוגמא אחת כללית מאד.. מה שכן, בדרך-כלל יש הסכמה על כך שיותר קשה ללמוד כמה שיטות במקביל אם התחלת את כולן מאפס (אלא אם הן שונות מאד מאד), רצוי מאד לבנות בסיס סביר באחת לפני שאתה ממשיך הלאה.. מצד שני, לדעתי לא צריך לפחד - תמיד אפשר להתחיל ובמידה ואתה מרגיש שדברים לא מסתדרים בשבילך להפסיק.. גם במידה וקשה לך להחליט אם הם "מסתדרים" או לא, אל תדאג - אם הזמן דברים יפלו במקום בצורה טבעית ותמצא את עצמך מתאמן יותר בסגנון אחד ופחות ופחות בשני (או השלישי) לסיכום, מצטרף לדעתו של יובל - כדאי מאד לשאול את המדריך שלך, הוא בוודאי יוכל להמליץ, לעזור ולכוון. והוא בוודאי מכיר אותך ואת הרגלי הלמידה שלך ואת השיטה אותה הוא מלמד - כך שחוץ מהמלצה על אימונים בחוץ יש סיכוי סביר שהוא אולי יוכל למצוא לך פתרון במסגרת השיטה.. בהצלחה

לירוןE

New member
אני חושב שכדי להגיע לרמה גבוהה

ב"שיטת הבית שלך" אתה צריך להתעמק קודם כל בה. בכל שיטות הלחימה נדרשים אימונים יומיומיים של שנים על מנת להגיע לרמה גבוהה (אני ניזהר מהמילה שלמות...). אנשים מתמסרים לסגנון אחד, חורשים אותו יומם וליל שבע ימים בשבוע ועדיין מרגישים שיש להם לאן להתקדם בשיטתם שלהם. ללמוד קצת מכל דבר יגרום לכך שהידע שלך יהיה שטחי בכל תחום ואתה תצליח רק לגרד את פני השטח של כל אומנות שתיבחר. דעתי היא שכדאי לך להתבסס באומנותך שלך ואחר כך לפנות לזויות חדשות (בלי ליזנוח את הישנות). אבל מצד שני חשוב לשמור על ראש פתוח וללמוד מכל אחד. זה שאני אומר שכדי להתעמק בסגנון אחד בהתחלה אין זה אומר שצריך להיות עם ראש מקובע. לירון

למעלה