שילוב של הנקה ותמ"ל

orit811

New member
שילוב של הנקה ותמ"ל

היי,
הקטנה שלי בת 3 שבועות, ובימים האחרונים, בהמלצת אחות טיפת חלב (האטה בעלייה במשקל), אני משלבת את ההנקה עם סימילאק (יותר נכון משלימה עם סימילאק). הרקע לכך הוא ירידה בתפוקת החלב שלי וחוסר יציבות בהנקה:לעתים יונקת יופי ונרדמת לשעתיים-שלוש, ולעתים מאוד לא נינוחה לאחר הנקה ונראה כי לא שבעה או שהיא שוב רעבה אחרי חצי שעה-שעה מסיום ההנקה. במקרים הללו אני משלימה עם תמ"ל, אבל גם שעה אחרי שאכלה תמ"ל היא שוב רעבה (נניח השלימה בהתחלה 20 סיסי, אחרי שעה-שעתיים שוב מתעוררת רעבה וגומעת עוד 50-70 סיסי).
מישהי חוותה דבר דומה ויכולה לשתף מניסיונה?

dana4ka28

New member
לא מומחית אבל לא הייתי ממהרת

להקשיב לעצות של אחות טיפת חלב בנושא זה.
אם חשוב לך להניק רצוי שתפני ליועצת הנקה מוסמכת שתעזור לך לפתור את הבעיה.
התינוקת רק בת שלושה שבועות, היא אמורה לינוק הרבה ואת אמורה לתת לה לפי דרישה. התינוקת שלי בת שלושה חודשים והיא עדיין יונקת לפי דרישה ובהתחלה ינקה המון, לפעמים העבירה ערבים שלמים על הציצי עד שזה התייצב והיא פתחה פערים גדולים יותר.אל תשכחי שהיא קטנה והיא לא מסוגלת לינוק כמות גדולה, הקיבה שלה פצפונת. לכן היא יונקת לעיתים קרובות יותר. אם היא בוכה אחרי האוכל זה לאו דווקא אומר שהיא רעבה, אולי זה אומר שכואבת לה הבטן, או שהיא עשתה קקי ורטוב לה או שהיא בעצם מאותתת לך שהיא רוצה לישון ולא מצליחה להרדם לבד והיא צריכה עזרה. בנושא זה אני מאוד ממליצה לך לקרוא את הלוחשת לתינוקות וללמוד איך עושים לתינוק שגרת יום כדי לזהות את הצרכים שלו.
בכל אופן, תתייעצי גם בפורום הנקה ותמצאי לך יועצת טובה. מנסיוני צריך לקחת את אחיות טיפות החלב בערבון מוגבל (לפחות אצלנו).
ועוד דבר, מהנסיון שלי עם הגדול שלי, כשמתחילים לשלב תמ"ל הדרך להפסקת ההנקה מתקצרת, לכן אני מאוד ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית.
אגב, מה זה האטה בעליה במשקל? בהשוואה למה? היא רק בת שלושה שבועות. היא לא עלתה בכלל? אין טיטולים רטובים?

בהצלחה....

kriz

New member
בגיל שלושה שבועות בדרך יש קפיצת גדילה

שאורכת בין יום לשלושה ימים ובו התינוק יונק המון (גם כל חצי שעה...).
השאלה היא כמה זמן זה כבר ככה? איך את יודעת שיש ירידה בתפוקת החלב שלך?
יכול להיות גם שחוסר הנינוחות שלה לאחר ההנקה/תמ"ל נובע מגזים. ואז אם את מביאה לה עוד הנקה / בקבוק זה מרגיע אותה כי עצם המציצה מרגיעה את מערכת העיכול.
כשהיא לא נינוחה תנסי לגעת לה בבטן. האם הבטן קשה? האם היא נמתחת כאילו משהו מפריעה לה? בדרך כלל זה מעיד על גזים ויש כל מיני שיטות להקל עליה.

את כל ארבעת ילדיי הנקתי בשילוב תמ"ל

עד שהיו בני 7 חודשים. "מעריצי" ההנקה לא ימליצו לך לתת תמ"ל אלא שהתינוקת תהיה מחוברת 24/7 לציצי. אצלי זה לא עבד ונאלצתי לשלב בין השניים וכולם גדלו להיות ילדים יפים ומוצלחים. אם את שואלת אותי ומנסיוני, אם הילדה בוכה אחרי ההנקה, תשלימי לה עם תמ"ל, תכיני כמות של 120 cc ולפי כמה שהשאירה תדעי כמה להכין לפעם הבאה.
בהצלחה!

תנסי להניק כמה שיותר

אצלי הייתה תופעה דומה ביותר
פיצית ינקה הרבה במשך היום ועלתה מעט במשקל, אמרו לי להוסיף לה תמ"ל והחלטתי להניק יותר ולנסות לא להוסיף.
גם בלי ההוספה הילדה ינקה יפה, מילאה חיתולים וישנה לילה שלם
אני לא אומרת לך לא לתת תמ"ל או לא להקשיב לאחות - אא להסתכל על הילדה ועל מה שאת מרגישה.
למדתי שהנקה זה לא מדע מדויק - אין שעות קבועות, אין זמנים - יש לפי דרישה.
והכי חשוב - בגיל 3 שבועות, שבועות, 3 חודשים וחצי שנה יש קפצת גדילה שבה יש דרישה גדולה לינוק בלי הפסקה - זה עובר לאחר כמה ימים.
וכמובן מזל טוב

למעלה