זה לא באמת משנה.
בגדול , המכללה מסמיכה אדם כמטפל (מוסמך \ בכיר) , ומי שחבר באיגוד מקצועי יכול להשיג הסמכה כזאת גם מאיגוד מקצועי. אני אישית לא חבר באיגוד מקצועי - אבל אני הוסמכתי על ידי המכללה שלמדתי בה. אנשים שבאו אלי לא באו בגלל תעודה שיש לי על הקיר (אני לא תולה אותן וגם אף אחד לא ביקש לראות) , לא בגלל שאני מטפל בכיר , ואפילו לא בגלל העיניים היפות שלי. הם באו ובאים אלי בעקבות המלצות ובעקבות זה שהם מרגישים שיפור. במקצוע שלנו התעודות חשובות לתחילת הדרך - כדי שיקבלו אותנו לעבודה וכדי שנהיה מוסמכים. אחר כך - מה שמודד אותנו זה העבודה שלנו ולא שום דבר אחר. בתכלס , אם מחר יבוא אלי מטפל במגע ויטפל בי , תוך שתי דקות או אפילו מהנגיעה הראשונה אני אבין מה האיכות שלו כמטפל. כמוני כל מטופל מיומן במגע , ירגיש מייד עם מי יש לו עסק. כל כך קשה להתפרנס ולהחזיק מעמד במקצוע הזה , וזה דורש כל כך הרבה השקעה יחסית לרווח הכלכלי , כך שמי שאיננו באמת אוהב את המקצוע ומחובר למקצוע לא יצליח. כל הזמן אני שומע בתקשורת "שרלטנים שרלטנים" - לא פגשתי הרבה כאלו במקצועות בהם אני עוסק. ליתר דיוק לא פגשתי אפילו אחד כזה. לעומת זאת קיימות כל מיני שיטות קיקיוניות - כל מיני מדבקות , וכל מיני חומרים וטריקים והתקנים למינהם , שאינם דורשים כמעט הכשרה וניתן לשווק אותן במאסות. שם למרות שלכאורה השיטות הללו נתמכות מדעית , וחלקן אפילו ממומנות על ידי קופת חולים , הרבה אנשים באו אלי מאוכזבים אחרי שהשקיעו הון תועפות ולא עזר להם - והמדובר באלפי שקלים. בדיוק היום פגשתי בת"א מטופל שלי שהקלתי מעליו כאבי ברכיים קשים לאחר כ10-11 טיפולים במרכז שמסבסד טיפולים לאנשים עם תרומות של נדיבים מחו"ל. הוא שילם על כל טיפול כזה 40 ש"ח כשאני קיבלתי מהמרכז 100 ש"ח. הוא בא אלי 9 חודשים לאחר ניתוח בברך כשהוא סובל כאבים קשים והולך עם מקל , כיום לאחר הטיפולים אין מקל וכאבים יש לעיתים נדירות. שאלתי אותו מה הוא עשה בת"א והוא סיפר לי שהוא קנה איזשהו מכשיר לברכיים בהרצליה בהשקעה של 10,000 ש"ח עם מימון חלקי של קופת חולים . . . אין לי מושג למה הוא צריך עדיין את המכשיר הזה , וגם לא שאלתי , אבל אם אתה מחפש שרלטנות וכסף גדול היא לא אצל המטפלים הקטנים כמונו. אנחנו עובדים קשה מידי ובמסירות גדולה מידי מכדי להיות שרלטנים. היא אצל כל מיני חברות גדולות שמשווקות תרופות וכל מיני מכשירים , וגם נתמכות במחקרים "מדעיים". תעשה טובה ותפסיק עם הגישה העויינת שלך , תתחיל להבין שיש לך כאן עסק בפורום הזה עם אנשים טובים ומסורים שאם הם לא היו באמת עובדים מהלב ומהנשמה ומקצועיים בתחומם אף אחד לא היה בא אליהם.