שילוב מטפסים?

shlumbergera

New member
מהר ומלא?המהירים הם בד"כ חד-שנתיים

ובחורף יחשפו את המחסן (וגם את הבעל). אם את מוכנה לחכות מעונה לעונה, שתלי שעועית חילזון במרחקים של לא פחות מ 50 ס"מ. היא מאד מסודרת ומשוטחת, ומכסה את הגדר בצפיפות. יש לה עלווה ירוקה כהה ופרחים שבלוליים בכחול-סגול. בחורף היא נשארת יציבה, ללא פרחים. את יכולה להוסיף לפופית חד שנתית אדומה, הן לא יילחמו זו בזו, והשילוב של צבעי הפרחים יהיה יפהפה. במחשבה נוספת אולי תעבירי את הבעל + המחסן לשכנים?

avigaila

New member
יופי של רעיון

לצערי אני נאלצת למצוא פתרונות על מנת להחביא את הבלגן שלו

י ע רה

New member
תוכלי לפרט יותר לגבי השילוב?

מה יהיה אחרי שהלפופית תגמור את עונתה? איך להפריד את היבשים מן הצמח הירוק בלי לקלקל?

shlumbergera

New member
לפופית רב שנתית לא נובלת.אם תמצאי

תודיעי לי מהר-מהר ואשמח מאד לקבל. הלפופית הכחולה בד"כ רב-שנתית. אני אף פעם לא מוציאה את היבש והקמל ממקומו. בין כך זה חורף והצמחים בנמנום או ביובש או בשלכת. לא משהו. עם האביב הכל מתעורר והשרגים החדשים מטפסים על הנבולים. נוצר עמוד צמחיה עבות שיכול לפתות את הצופיות לקינון. כמ"כ היבשים מחזיקים את הזרעים ומזריעים גם את סביבתם הרחוקה בעזרת הרוח וכך יוצאות לפופיות בכל מיני מקומות מפתיעים. אם בכ"א לא בא לכן על נבול-חום, אז יש עוד מטפס עדין ולא אלים ולא קוצני שאינני יודעת את שמו. הוא מפתח מעין אשכולות ענבים קטנים אדמדמים. הזרעים נראים ממש כמו גרעיני ענבים. אלך היום לצלם אצל השכנים. בחורף גם הוא לא משהו אבל לא משליך.

shlumbergera

New member
נ.ב.שעועית חילזון משתרעת גם על רשת

אופקית ויוצרת סככה מצלה ומעט מאד נשירה = ליכלוך. טוב לאזור מנוחה ומשחק, אכילה, חנייה.

shlumbergera

New member
מטפסים על גדר-בני שנה, כיסוי מלא:

במרכז שעועית חילזון, בצדדים תונברגיה, בתוכם מנדוילה, אלמנדה, יסמין לבן ואולי עוד משהו. הצמחים שכיסו לחלוטין הם שעועית החילזון והתונברגיה. התונברגיה נשירה מותנית ונדמה לי שרק בדרום הארץ היא יציבה כל השנה - לא בטוחה תפני לפרופסורים שכאן. הצמחים נשתלו בספטמבר לפני שנה. לא למחוא כפיים - זה לא אצלי.

shlumbergera

New member
ופתאום נזכרתי שיש אחד מסוכן../images/Emo133.gif

ממש פצצת זמן - לא לחשוב אפילו להכניס אותו לגינה. הוא דומה ל-לפופית נאה אבל למעשה הוא חבלבל משהו, לא זוכרת . משתרע, משתרג, נאחז בכל מה שיש, שולח שלוחות ויוצא לכם אחרי 30 מטר. רץ כמו משוגע לכל כיוון של רטיבות, ענפים, גדר, כבלים וגם מפתח אחיזה בענפים באמצעות דורבנות, אף כי לא הורג את מה שנצמד אליו.שימו לב לעלים המאד שונים: שלוש אצבעות מחודדות ופרושות על כל גבעול. ראיתם אותו אצלכם? להביא טנק ולהפגיז

גבי 26

New member
אני אוהבת את החבלבל

אם מכוונים אותו יש כיסוי מלא וירוק כל השנה, הפרחים הסגולים מאד יפים גם אם הם נחשבים "מלכלכים".

shlumbergera

New member
והנה המטפס החביב אם כי גם הוא לא

משהו בחורף: אין לי מושג מה שמו. מאד קל לייחר או לזרוע. חזק ועליז.

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifאנטיגון בדיוק מה שאני הצעתי לה

אנטיגון לקיץ בשילוב עים אורנית לוהבת לחורף

shlumbergera

New member
זה שמו?חביב.כמו חומר נוגד הרעלה

אורנית לוהבת יותר מדי נמרצת לגדר רשת. היא מפתחת גבעולים מעוצים ודורשת גיזום. אבל אפשר להריץ אותה על המחסן עצמו והיא תכסה את כולו.

טסונמי1

New member
האנטיגון לא פחות נימרץ -מעולם לא

גזמתי אורנית-מה שמעוצה זה הגזע המרכזי וגם הוא רך כל הענפים הצדדיים רכים השילוב מאוד מוצלח מפני שיש מעט מאוד מטפסים שירוקים ופורחים בחורף [אורנית] והאנטיגון פורח כל הקיץ שניהם זקוקים לשמש מלאה

למעלה