שילוב ילד pdd בחוג שלי

גאוי 7

New member
שילוב ילד pdd בחוג שלי

אני מעבירה חוג תנועה בצהרונים של עירייה

יש לי בחוג ילד pdd מקסים עדין , שאינו מצליח להשתלב

הוא בוחר לעבוד במחשב , אך כשהוא רואה שהגענו למשחקים הוא נהיה מתוסכל ומתחיל לצעוק ולטייל במרחב

עד כה היה לי שלב של היכרות עם הילדים והכלת הקבוצה מה שלא אפששר לצערי להתפנות אלי ( יש בקבוצה 2 ילדים מאובחנים שגם אותם איתגרתי , ועוד ילד עם קושי בעיבוד מידע , וכו... ) ,

אני מבקשת כלים לתווך ולשלב אותו בחוג עד כמה שניתן , בזמנו עשיתי השתלמות דרך אנוש - הם הציעו טכניקה של קלפי ביצוע - ותיאום ציפיות ( עלה לי בראש לקבל ייעוץ תומך מהם לבקש מהם פגישה ולהתייעץ ... ) :

לדוגמא : אביא קלף צפרדע + בובת צפרדע ושיר צפרדע - נקפוץ כמו צפרדעים ,זה ידרוש ממני לשבת איתו לפני המיפגש ולהדגים לו - השאלה אם הוא ירצה להיות חתול ( מעניין ... ) אולי רק לו אביא אביזר של צפרדע ( למשל חישוק ענק )
כנ"ל - חתול ( עם קערת חלב )

אשמח לקבל רעיונות נוספים לשילוב ,
ובבקשה לא להעביר ביקורת על הגננת לא תמיד גננת צהרונים קיבלה את כל הכלים לשילוב מאחר ואין לה הסמכה , גם אם היא מאד רוצה ...

גאוי 7

New member
לחלוטין בלתי אפשרי !!

מכיוון שהגן מלוכלך מאד ואני מגיעה בשעה 15:00 מייד אחרי האוכל אני רואה את הסייעת מתרוצצת ומנקה .

לגננת יש בכל שבוע את ה- 40 שקות של החוג שבהן היא ממש לא פנויה לחוג . מי שרוצה להעיביר ביקורת אני מבקשת להתאפק כי לא כולכן יודעות מה זה צהרון של ילדים עייפים ועוד בעיר שבה לא מוציאים ילדים לחצר ( !!! * בימים יפים ! לא פניתי בשביל ביקורת וממילא בכל החוגים אני מפעילה עצמאית את כל הקבוצה ותמיד ישנו פתרון .

דיברתי עם גננת הבוקר מה הסתבר ? שזה ילד שאוסף את עצמו בבוקר ומנסה להיות " ילד טוב " אחרי הצהרים לחלוטין נגמרים לו כחות הנפש , כמו כן הגננת ציינה שהוא הולך לאבחון שיפנה אותו לריפוי בעיסוק ואין שיתוןף פעולה מצד ההורים ללכת איתו עצמאית לריפוי בעיסוק - התופעות שציינתי צעקות וטלטולי גפיים קיימות וחשבתי בטעות על כוון אבחוני מסויים אך בבוקר זה לא מתרחש .הגננת ציינת שעיסוי בגוף עוזר לו לאסוף את עצמו . לא נראה לי תופעה רגילה שילד בן 5 מטייל בגן עם העגלת תינוק במיפגש וגם לא נראה לי קשור למשמעת - הילד עצמו רך ומתוק מאד מאד .

כמו כן שאלתי את הילד מה יאהב לעשות וגם אמר לי : מירוץ של מכוניות זו בהחלט אפשרות להפעלה שלו בפינה שקטה . במיפגש האחרון הוא שיחק איתנו 123 דג מלוח ומאד נהנה !!! אחרי כן פצחנו במשחק מורכב של משימות לפי מדבקות וכמובן שהוא הלך לאיבוד ואיבד מוטיבציה .

אני באמת מנסה לתווך אותו אבל שמנה לב - בגן הזה ישנם עוד 2 ילדים מאובחנים שבעת החימום אני נותנת להם פעולה אנרגטית מרגיעה בפינה משלהם ( כגון קליעה לסל ) , ולכן א תמיד מגיעה לילד הזה .

עדיין אשמח לכוונים פוריים להפעלה מוטורית גופנית של ילד זה .

גאוי 7

New member
עוד הבהרה

עקב כך שגננת הצהרון אמרה שטבעי לו לצעוק לעצמו ולהשליך גפיים חשבתי שהורא בסקאלה כזו או אחרת אבל מתברר שרק עכשיו הוא הולך לאבחון לא ברור מה קורה עם ילד זה .

למעלה