שילוב הנקה ותמ"ל

mimor2

New member
שילוב הנקה ותמ"ל

ביתי בת 7 וחצי חודשים, הנקה מלאה + ארוחת פירות או ירקות אחת ביום. ביום ראשון היא תיכנס למעון ובסוף אוקטובר אני חוזרת ללימודים ולא מתכוונת לשאוב באוניברסיטה. אני מעוניינת להניק אותה במהלך השבוע רק בבוקר ובערב ואילו בסופ"ש אולי אחליט להניק אותה בלעדית (ללא תמ"ל). השאלה שלי היא אם אחרי שאני מרגילה את הגוף שלא לייצר חלב במהלך היום אלא רק לבוקר ולערב, אפשר להניק בסופ"ש גם במהלך היום? איך יהיה חלב? ואם יהיה - איך הגוף ידע שוב ביום ראשון לא לייצר במהלך היום? אני חוששת שכל יום ראשון יהיה לי שוב גודש במהלך היום וזה אני לא רוצה. אז איך עושים את זה? אני כעת מניקה בבוקר, שואבת לקראת אחה"צ המוקדמים ומניקה שוב בערב, והמטרה היא להוריד גם את השאיבה של אחה"צ לאט לאט. איך עושים את השילוב הזה בין הנקה חלקית למלאה?

mimor2

New member
למה אף אחת לא עונה לי???

למה כשאני שואלת שאלות שקשורות לתוספת תמ"ל או לגמילה מהנקה אף אחת לא ממהרת לענות לי? זו פעם שנייה שאני שואלת כאן שאלה בנושא של הורדת הנקות, ולא עונים לי! הרי זה כ"כ חשוב לדעת איך לעשות זאת כדי לא לפתח גודש או דלקת. אז למה להתעלם? מה הרעיון? שארגיש גודש אז אמשיך להניק בכל זאת??? ככה זה נראה... ואני חייבת להגיד שזה מפתיע אותי לרעה. מצטערת אם ההודעה שלי קצת נוקבת, אבל זו התחושה שאני מקבלת כאן וזה חבל. הפורום הזה מיועד לייעוץ הנקה, וזה כולל גם איך להוריד הנקות לאט לאט אחרי הנקה מלאה. אשמח אם מישהי תוכל לענות לי על השאלה שלי. בבקשה. שבת שלום.

מינקה

New member
שאלתי שאלה דומה בהמשך השרשורים...

אני באופן אישי לא עשיתי את מה שאת עשית (להמשיך להניק מלא בסופ"ש) כי לקח לי הרבה זמן להרגיל את הגוף שלי לייצר פחות חלב ובזמנים שאני רוצה-בוקר וערב,אז לא הגעתי למצב בכלל שרציתי מלא בסופ"ש כי פחדתי ממה שיהיה ביום ראשון. ממה שאני יודעת מאחרות, זה שזה אפשרי ויש שמצליחות להרגיל את הגוף לזה או שהן מוכנות לשלם מחיר של גודש ביום ראשון. אולי כדאי שתנסי פעם אחת ותראי איך הגוף מגיב. לגבי זה שלא הגיבו אליך,אני מבינה את התחושה שלך,גם מרגישה אותה פה לפעמים...ואולי עוד לא הספיקו לקרוא את השאלה שלך. בהצלחה

mimor2

New member
תודה על תשובתך!

כתבתי את השאלה מוקדם הבוקר וכבר הספיקו לענות על שאלות שנכתבו אחרי זה. גם כששאלתי על הורדת כמות ההנקות התשובה שקיבלתי מאסתר היתה שאם הקטנה נכנסת למעון אני חייבת להמשיך להניק כדי שתהיה מחוסנת. האמת שהתלבטתי אם להגיב על מה שהיא כתבה לי - זה כאב לי לקרוא את התשובה שלה. במשך 7 וחצי חודשים הנקתי מלא כדי לספק לבת שלי את הטוב ביותר. ההחלטה להוריד הנקות ולשלב עם תמ"ל לא באה מתוך רצון חופשי אלא מתוך אילוצים. ולא הייתי צריכה שישבו לי על המצפון אלא שיעזרו לי לעשות זאת בדרך הנכונה ביותר. את שני הגדולים שלי לא הנקתי ועם הקטנה נאבקתי בשיניים חודשיים עד שזה התחיל לזרום חלק, ומתוך ידיעה שזו הילדה האחרונה שלי (בגלל הריונות קשים מ-א-ד) ושזו הפעם האחרונה שאני יכולה לחוות את הדבר המדהים הזה שנקרא "הנקה", בכל זאת החלטתי להשאיר רק את הנקת הבוקר והערב. חבל שיש אנשים שדעתם בנושא הנקה היא כה קיצונית וחסרת פשרות ושלא מוכנים לקבל את זה שאפשר גם לא להניק הנקה מלאה, אלא לשלב תמ"ל וזה לא יהיה פשע! בכל אופן - אני מודה לך שענית לי, ואני חושבת שקודם ארגיל את הגוף לכך שיש רק הנקת בוקר+ערב. אחרי שהגוף יתרגל לזה אראה מה הלאה. (אני פשוט לא אוהבת את הסירבול של להיסחב עם בקבוקים, מים בטמפרטורה הנכונה ומחלק מנות.... נהניתי מהחופש שיש עם ההנקה...)

מינקה

New member
אני מזדהה לחלוטין עם כל מה שכתבת

את צודקת! ואף יותר מכך,אני חושבת שאם ההנקה לא זורמת למישהי והיא ניסתה שזה ילך בכל מיני דרכים ובכ"ז זה גרם לה תיסכול רב,עדיף להפסיק מאשר להתחיל את השלב החשוב של ההכרות עם התינוק והאינטימיות בצורה שלילית,כי כך זה לא אינטימיות. אני חושבת שהחוויה של ההנקה היא באמת משהו מיוחד,שלא דומה למשהו אחר, אך צריך לזכור שלא כולן מרגישות כך וכל אחת צריכה ללכת אחרי מה שהיא מרגישה. וחוץ מזה, בהמלצת ציפיק2 הורדתי את הנקת הבוקר הגודש שלי פסק ונשארתי רק עם הנקת הערב...עוד שבוע אולי אפסיק לגמרי
אני מרגישה שאין לי כמעט חלב,הציצים בערב מרוקנים והתינוקת החמודה שלי ינקה מעט,הוציאה הרבה פעמים את הפיטמה מהפה וצחקה כל הזמן...מעניין למה?

mimor2

New member
תחושת ריקון לא אומרת כלום...

אם הקטנה שלך חייכה לך כנראה שהיא לא מתוסכלת ממה שיוצא/לא יוצא... אני בנתיים ממשיכה עם הנקות בוקר+ערב (הלילה גם היא היתה רעבה אז נתתי לה גם) ובמהלך היום היא מקבלת פירות (שבד"כ היא יורקת עליי...) מטרנה פעם אחת ושאוב מופשר פעם אחת. בסה"כ היא מקבלת בעיקר חלב אם וזה מרגיע אותי קצת מבחינה מצפונית... נראה איך יהיה ממחר כשהיא תיכנס למעון. אני מכירה היטב את הצוות שם (הבן שלי היה אצלהן) ואני מאמינה שבסביבת ילדים נוספים היא תלמד לאכול את הפירות והירקות ולא רק לירוק אותם...
ואז בכלל לא תהיה בעיה. לגבי סופ"ש - עדיין לא החלטתי מה לעשות. בנתיים אני לא מתכוונת להניק במהלך היום כי אני רוצה לנסות בכל זאת להוריד את ההנקות האלו. ימים יגידו... בכל אופן - תודה על התיחסות שלך להודעות שלי, ובהצלחה לך בכל דרך שתחליטי שמתאימה לך ולקטנה שלך.

mona02

New member
בקשר לתשובה שקיבלת מאסתר

הי, המצב שלי קצת דומה לשלך ולכן התעניינתי בתשובות שקיבלת. ואני דווקא התעודדתי מתשובתה של אסתר. שימי לב שהיא מציינת בפירוש שמספיקה אפילו הנקה אחת ביום על מנת להעביר את כל הנוגדנים. אגב בני בן חצי שנה וגם נכנס כעת למעון. לי אישית אין בעיה בכלל (מבחינת גודש) לא להניק ולא לשאוב במשך היום כשהוא במעון ולהניק מלא בסופי שבוע.

mimor2

New member
איך הגעת למצב של הנקה מלאה בסופ"ש?

מההתחלה לא היה לך גודש במהלך היום? אני מצליחה "לסחוב" עד בערך 14:00 בלי שום בעיה, אבל אז מתחילים לי עיקצוצים ותחושת אי נוחות בשד (בעיקר בשמאלי משום מה... הימני די משתף פעולה...
) ניסיתי לסחוט מעט על מנת להקל על התחושה, אבל זה לא ממש עוזר. זה מקל לחצי שעה אולי ושוב מתחילות התחושות האלו של "תניקי כבר ממני!!!" וביום ראשון אין לך שום תחושת גודש אחרי סופ"ש של הנקה מלאה? ומה את נותנת לו למעון? תמ"ל או שאוב? תודה על התשובה שלך. ולגבי התשובה של אסתר: גם אני שמחתי לשמוע שאפילו הנקה אחת ביום מספיקה, רק לא אהבתי את ההתעלמות מהשאלה של איך עושים את זה, ואת הנימה שבקעה מההודעה שלה שנשמעה כמו "אוי ואבוי... לשלב תמ"ל... איזה נורא!" אני יודעת שאני נשמעת צינית ועוקצנית, אבל אני אישית לא מסתדרת עם הגישה הזו... שבת שלום ובהצלחה במעון.

mona02

New member
תשובה

בהתחלה שאבתי פעם אחת כשאני בעבודה. הנקתי ב-6:00, אח"כ שאבתי ב-11:00 ושוב הנקתי ב-17:00 כשחזרתי מהעבודה. ובהמשוך הפסקתי לשאוב (לא מרצון, בגלל האילוצים בעבודה) והחזקתי עד 17:00 בלי גודש, רק טיפה מלאות. בסופי שבוע ובכלל כשאני בבית אני רק מיניקה, לא עולה בדעתי להאכיל אותו מבקבוק בעצמי. כשהוא במעון הוא מקבל או שאוב או פורמולה, בסה"כ מדובר רק בשני בקבוקים ליום. בקשר להתמודדות עם הגודש: לדעתי, כדאי לך לנסות להניק מלא בסוף שבוע ואח"כ לשאוב פעם אחת ביום ראשון כשאת מרגישה מלאות (לא לסחוט טיפה אלא לשאוב מנה), ובהמשך השבוע לא לשאוב בכלל (אם את לא רוצה כמובן). בהצלחה גם לך במעון.

1טלטלים

New member
שילוב הנקה ותמ"ל,גמילה חלקית למימור

שבת שלום, מצרפת לך את התשובות שקיבלת כאן בפורום לפני כמה ימים +דיון עם שאלה די דומה בעניין. אין צורך להתרגז,באחת ההודעות ציינתי שפורום מעט איטי בסופשבוע(מה לעשות עונות כאן הן גם בעלות משפחה
ובוודאי שאף אחת לא מתעלם ולאף אחת אין כאן כוונה שתסבלי מגודש . נראה לי ,שהבנת שנקודה היא לנסות להוריד הנקות לאט לאט,כך לפחות עולה מהודעתך. עונה לך שוב על שאלותייך: ייצור החלב מתרחש לפי דרישה . אם תמשיכי להניק פעמיים ביום ,יהיה לך חלב לאותן פעמים...לגבי הנקה מלאה בסוף שבוע ,צריך לנסות לעשות זאת ולראות אם עניין מסתדר(?)...אישית מה עושים עם גודש ? ~ הכי טוב לתת לתינוק לינוק ...אם אין באפשרותך לעשות זאת : סוחטים על פעם שחשים באי נוחות עד להקלה בלבד,קופמרסים קפואים/קרים... שבת שלום,

למעלה