שילוב הנקה ומוצקים

Galadriel1

New member
שילוב הנקה ומוצקים

שלום, הקטנה בת כמעט 7 חודשים. עד לפני חודש - הנקה מלאה ושאוב כשאני בעבודה. לאחרונה תפסה את עניין המוצקים בהתלהבות רבה והפסקתי לשאוב בעבודה. בבוקר אוכלת ארוחת פירות עם בננה/ אגס/ תפוח (בד"כ שילוב של שתיים סה"כ פרי וחצי). בצהריים אוכלת כמות של כוס מרק שמורכב מעוף ובטטה ועוד ירקות (ממה שהיה בבית - קישוא/ גזר/ דלעת וכו'). בין לבין שותה כ- 180 מ"ל סימילאק. מהרגע שאני חוזרת מהעבודה יונקת כל שעה - שעתיים ועוד פעם או פעמיים בלילה ועוד פעם או פעמיים בבוקר כך שביממה בכל מקר יונקת כ- 6 פעמים (גם כשאני נעדרת 8 שעות והיא ישנה 6-8 שעות...) מה שמטריד אותי זה כמות הנוזלים במהלך היום - האם 180 סימילאק זה מספיק נוזלים? האם כדאי להציע לה מים גם? בסופי שבוע היא גם אוכלת מוצקים אך פחות - בעיקר טועמת מדברים שאנחנו אוכלים ושאר הזמן יונקת - מאיזה גיל כדאי לדאוג לארוחות מוצקים מסודרות גם בסופי שבוע? ושאלה אחרונה - באיזה גיל כדאי להכניס גם ארוחת ערב? תודה

Revili

New member
מוצקים

למה את מחשיבה רק את הסימילאק כנוזלים? מה עם חלב אם...הוא הרבה יותר משמעותי בתזונה שלה ומכיל בעיקר נוזלים...ומה עם המרק, גם הוא מכיל הרבה מים. אם יש לה לפחות 5 טיטולים עם שתן בהיר, אין שום סביה לדאוג לעניין הנוזלים. את יכולה להציע מעט מים יחד עם ארוחת המוצקים, יותר בשביל ההכרות עם הכוס ולא בגלל שהיא באמת זקוקה להם כרגע. שילוב ארוחות נוספות של מוצקים נתון לשיקול דעתך...בגיל 7 חודשים שתי ארוחות מוצקים זה די והותר ולא הייתי מוותרת על הנוקות נוספות רק בשביל מוצקים נוספים. חלב אם עדיין צריך להוות את עיקר התזונה בגיל זה. בסביבות גיל 9 חודשים, כאשר מתחילים לאכול גם מוצרי חלב ויכולת להסתדר עם מזון מוצק, יחד עם היכולת לשבת היטב, בד"כ מצביעה על עיתוי נכון להוסיף ארוחה אולי ארוחת ערב....אבל זה לא חובה ולא נכון לכל התינוקות.

למעלה