שילוב בבי"ס דמוקרטי?

shushonim

New member
שילוב בבי"ס דמוקרטי?

שלום לכולם, מתלבטים לגבי מסגרת מתאימה לשנה"ל הבאה, לילד מקסים, עם אוטיזם בתפקוד גבוה, שאמור לעלות ל-א'. אחת האפשרויות שאנחנו שוקלים היא שילוב (עם סייעת) בביה"ס הדמוקרטי. מישהו התנסה בכיוון כזה? האם סוג כזה של מסגרת עשוי להתאים? מצד אחד תתכן יותר פתיחות לשונות ולקבלת האחר, מצד שני אולי הגבולות רופפים מידי ופחות מתאימים לילדים שזקוקים לשגרה קבועה ומוגדרת. מה דעתכם?

nofaritrit

New member
אם תרצי אני יכולה לקשר

אותך למישהי שילדיה נמצאים במסגרת כזאת. הוא לא על הספקטרום אבל היא מכירה את המערכת היטב מאחר והיא יזמה והקימה אותה וגם מכירה במערכת ילדים על הספקטרום. אני בטוחה שהיא תשמח לעזור לך וגם לקשר עם הורים שילדם על הספקטרום ולומד במערכת כזאת. בזמנו היא ספרה לי על ילדה שנחשבת "נמוכה" על הספקטרום ועל המאמצים ללמוד את השפה שלה בבית ספר על מנת ללמוד איך לתקשר איתה.

sha na na revol

New member
אני אישית מבוגר בן 28

ואחת מהחרטות\כאבים הגדולים שלי היא שלא שלחו אותי לבי"ס דמוקרטי. לדעתי זה מתאים במידה שהילד פחות אוהב מסגרת (אני למשל בגיל הגן, זוכר שאמרתי שאני לא רוצה ללכת יותר לגן - זה היה כי הרגשתי ש'מיציתי' את החווייה...), ושהוא אוהב ומוכן ללמוד דברים שמעניינים אותי באופן עצמאי. לדעתי גם בבתי ספר כאלה, יכול להיות שיש פחות דגש על הצד החברתי, רוב עוגמת הנפש שהייתה לי עם המשפחה הייתה כי הם רצו שאני אשתלב בחברה - שבגיל הזה זה לא אומר כמה חברים טובים כמו אצל מבוגרים, אלא כיתה של 40 ילדים. בקיצור, מקום כזה שהוא פחות 'מסגרת' ויותר רואה את הילד כאינדיבידואל הוא הרבה יותר מתאים לדעתי לילדים.

ימימה

New member
הבן שלי היה תקופה בבי"ס דמוקרטי

בשנה הראשונה שם עדיין לא היה מאובחן. הוא היה מאד בודד שם, אם כי לא סבל כלל מאלימות והצקות כפי שסבל בבי"ס רגיל לפני כן - הוא התחיל כיתה א' רגילה ללא אבחון ובחנוכה העברתי אותו לדמוקרטי בגלל שסבל מאד בביה"ס הרגיל. בשנה השניה כבר היה מאובחן, היתה סייעת באופן חלקי והיה שיפור ניכר. אח"כ עברנו מקום מגורים והוא נכנס לחינוך רגיל עם סייעת. ככלל, יש שוני גדול בין בתי הספר הדמוקרטיים, החל בכאלה שבהם אין כמעט מסגרת מחייבת (כך היה ביה"ס של בני) וכלה בכאלה שיש בהם הרבה יותר מסגרת והתחייבות (בני הקטן נמצא כיום בבי"ס דמוקרטי - אחר - כזה). בביה"ס שבו היה הא"ס שלי כמעט לא היו גבולות, לא היו מספיק שיעורים שהתאימו לו - מכיוון שלא היה עסוק חברתית רצה ללמוד כל הזמן אבל לא הצליח למלא את הזמן בשיעורים מתאימים ובשנה שלא היתה לא סייעת בעיקר ישב בספריה וקרא. יחד עם זאת הצוות היה נפלא ומלא רצון טוב, לא הייתה אלימות באופן מוחלט ואנחנו שמחנו על כל רגע שהיה שם, אם כי לא הייתי ממליצה עליו לילד על הספקטרום. בביה"ס שבני הצעיר נמצא בו היום, יש מסגרת מאד ברורה, מערכת לימודים מסודרת וצוות עירני שרואה כל ילד ולא נותן לו סתם ללכת לאיבוד. לבי"ס זה הייתי מכניסה בשמחה גם את הגדול אם זה היה אפשרי. אז צריך לבדוק איך בית הספר שאליו את רוצה לרשום אותו ולראות איך הוא מבחינה זו. דבר אחד מעבר לנושא הלימודי שאני רואה בבתי"ס דמוקרטיים, הוא שילד שם נחשף לילדים בכל הגילאים ולא מוגבל לבני גילו כמו בבתי"ס רגילים, ולילדים על הספקטרום שההתפתחות הרגשית שלהם לא תמיד תואמת את זו של בני גילם, זה בעיני יתרון. אם תרצי את מוזמנת לפנות אלי במסר.

גם אנחנו שם

בתי נכנסה לאחרונה לבית הספר הדמוקרטי. היאי לקרת אבחון (סוף סוף) ..אמנם בגיל 15 אך עדיף מאוחר מאשר אף פעם. היא מרגישה שם מאוד בנוח.היא לומדת בקצב שלה ואת הדברים שמעניינים אותה, היא יכולה להתבודד מתי שהיא מוצפת ומרעש ומאנשים מסביב ויכולה גם לשבת ולעבוד יחד עם ילדים אחרים מתי שנוח לה.

גם אני חושבת על שילוב, עוד לא דיברתי עם צוות בית הספר כי עוד לא עברנו אבחון.

המחשבות שלי הם כאלה- בבית הספר הדמוקרטי בד"כ איש צוות נכנס כאשר הילדים והצוות מצביעים עבורו,, לא ניתן להכניס מישהו סתם כך...יחד עם זאת, בגיל זה למיטב יליעתי בד"כ הילדים לא יודעים שיש להם סייעת כדי לא להבליט אותם חברתית...

מצד שני בבתי ספר כאלה בד"כ ישנה אווירה של סולבנות רבה יותר מאשר ברגילים, נוטים לשים קלפים על השולחן ולא להסתיר שום דבר מהילד..אני שוקלת כן להסניס סייעת כשהבת שלי תדע שזו סייעת עבורה ושגם הילדים ידעו..

אני רק טוהה איך למצוא מישהו מקצועית באמת ...
מקווה ששבוע הבא נהייה חכמים יותר בעקבות האבחון

אשמח ליצור קשר ולהחליף חוויוות.

אלה

למעלה