שילובים לרוטב לסלט

• פותח הנושא DGHM
  • פורסם בתאריך

DGHM

New member
שילובים לרוטב לסלט

שלום
אשמח לקבל שילובים טעימים לרטבים לסלט, שכלולים בהם אחד או יותר: חרדל עם גרגירים, חומץ בלסמי, סילאן (שאני מאוד אוהב), סויה, דבש, ובעיקר הצעות נוספות שלכם....... (יכול להיות גם גרגירים/שקדים/אגוזים מסוג כלשהו)
אני מאוד אוהב רטבים שמאוד בולטים בטעמם, ולא עדינים או מסובכים, פשוט להוסיף ולערבב....
אין לי צורך במתכון שלם, אלא יותר שאני אבחר בירקות שאני אוהב בשילוב הרטבים שיוצעו לי

ד"א, אני כותב "בעיקר הצעות נוספות משלכם" כי לאט לאט אני מפסיק לאכול בשר, ועד לאחרונה כל מה שאכלתי זה רק בשר עם תוספות מתאימות ולא הייתי נוגע בירקות, ולכן הידע שלי באוכל צמחוני בריא וטעים שואף ל-0. אני מאמין שאם הייתי מכיר יותר בכלל לא היתה לי בעיה לא לאכול בשר.. זו בעיה גדולה שיש ללא מעט אנשים כמוני שאוכלים רק בשר - הם לא מכירים אוכל צמחוני שטעים להם.
אני יודע שיש הרבה דברי טובים כמו עדשים, קינואה, טופו, חיטה וכו' שאף פעם לא טעמתי ואין לי מושג איך הם נראים ואפילו איפה הם נמצאים בסופר
(חוץ מחיטה שטעמתי פעם אחת והיה לי ממש טעים), אבל נראה לי שזה רמה אחת מעל אז לאט לאט

רותי 2905

New member
רטבים לסלטים

גם אני לאט לאט מתחילה לעבור לתזונה צמחונית מתזונה שכללה בעיקר ג'אנק פוד, אין לי מתכון ספציפי לרוטב / מטבל לירקות אבל יש ספר בישול שקניתי וממש אהבתי! - המתכונים פשוטים וברורים - הם מחומרים זמינים ואפשר להכין אותם בקלות (לספר קוראים "דיאטה שמחה", ואני מאמינה שיש עוד הרבה מאוד ספרי בישול צמחוניים.
בקשר לקטניות - אני קונה בחנות טבע כל פעם כמות קטנה של סוג אחר של קטניות ופשוט מנסה להכין אותם בכל מיני צורות.
אשמח לשלוח 2 -3 מתכונים לסלטים ולתבשילים במידת הצורך.
בהצלחה !!!

marx04

New member
חלש ברטבים, חזק יותר בעלים ירוקים

שלום לך,

אני אוהב מאד סלטים, ובמיוחד של עלים ירוקים.
ברטבים אני קצת פחות מבין.

סלט טעים במיוחד לדעתי, הוא כזה המבוסס על פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ומעט עלי סלרי.
מוסיפים לזה קצת שמן זית, קצת לימון, שבבי שקדים ו/או גרעיני חמניות ו/או גרעיני דלעת - ומקבלים סלט מדהים ומאד בריא.
לאוהבי המתוק (פוי!) - אפשר להוסיף סילאן, גרעיני רימון, דבש (וכיו"ב באלה תוספות מתוקות שלטעמי יהרסו את הסלט
).

באשר לקטניות ודגנים - זה מאד פשוט.
תתחיל בחיפוש אחר מתכונים למג'דרה (על בסיס אורז ועדשים), ואח"כ תעבור לתבשילי שעועית למיניהם.
אגב, אני ממליץ להשתמש אך ורק באורז מלא, חיטה מלאה וכיו"ב.

אם יהיו לך שאלות נוספות - תבוא לשאול כאן בפורום.

בהצלחה,

אורי.

למעלה