שילדה עקומה???

• פותח הנושא rch
  • פורסם בתאריך

rch

New member
שילדה עקומה???

האם יתכן כי גיאומטריית משולש אחורי תתוכנן כך ששני הדרופאאוט (במבט מאחור) לא יהיו מקבילים? בעקבות זה בסיס הגלגלים לא בקו אחד. לאחרונה נתקלתי באופניים כאלו. ולפי טענת היבואן ככה האופניים מתוכננים. תשובה מהחברה בחו"ל לא קיבלתי.

bikingstudent

New member
ישנן שלדות (בעיקר באופני ש"מ) שאינן סימטריות

ישנן שלדות שבהן המשולש האחורי אינו סימטרי -זה נועד ליצור קשיחות צידית טובה יותר הדרופאוטים כן מקבילים-תמיד

Mr. Pooh

New member
תוכל להרחיב?

איך משולש אחורי לא סימטרי תורם לקשיחות צידית?

rch

New member
שילדה עקומה?

לאחר 3 חודשי בירורים והתלבטויות גיסי רכש אופניים בעלות של 10500 ש"ח. לאחר רכיבה של 100 ק"מ שטח (קרוס קאנטרי) התפנצ'ר לו הצמיג (במכתש רמון) עם החלפת הצמיג שנקרע הבחנו כי החישוק יושב בזווית ביחס לאופניים. לאחר בדיקות מקיפות הבחנו כי הדרופאאוט האחוריים אינם מקבילים על ציר ה -Y. בחנות והיבואן אומרים שזו אינה בעיה. לאחר התייעצות עם מכונאי אופניים וותיק הבנו שזו בעיה ובסיס הגלגלים חייב להיות בקו אחד. החנות לא מוכנה לקבל זאת כבעיה ואינה מציעה פתרון סביר (אופניים בני שבועיים בלבד). מה כדאי לעשות???

קלוזו

New member
תשלח מייל ליצרן פלוס צילום הבעיה ותישאל אם...

ככה זה צריך להיות? לכל יצרן שמכבר את עצמו יש אתר ושם יש לינק לתמיכה הטכנית שלהם.

co il

New member
מוזר ? אשמח שתציין את דגם האפניים ..

אולי יש פאק סידרתי .... אולי דחפו לך אופניים משומשות ..... ( לו ) ...

bikingstudent

New member
לא יודע להסביר את התופעה

אבל שים לב שיצרנים רבים משתמשים בשלדות אופני ש"מ עם תומכות שרשרת לא סימטריות

OmerAloni

New member
אבל עדיין הציר מקביל לקרקע...

באיזה אופניים מדובר? אולי מישהו עם אותו דגם יוכל לעזור.

Mr. Pooh

New member
תומכות שרשרת?

ובעברית בבקשה? ולאיזו תופעה אין לך הסבר, לחוסר הסימטריות? או לקשיחות הצידית?

bikingstudent

New member
חוסר סימטריות

חוסר הסימטריות בתומכות השרשרת(הצינורות בחלק האחורי של האופניים שנימצאים במקביל לשרשרת) ככל הנראה יוצרות צורה יותר קשיחה ופחות גמישה מה שאומר שהחלק האחורי של האופניים הוא יותר קשיח צידית ניתן לראות את זה על אופני קונה, מרידה אני חושב ספשלייזד ועוד מגוון יצרנים שמשתמשים במתלה 4 זרועות לעובדה שהדרופ-אווטים אין סימטרים אין לי הסבר לא ראיתי את התופעה או האופניים

Mr. Pooh

New member
עדיין לא הסברת.

אני יודע שיש זרועות אחוריות לא סימטריות. למה החוסר סימטריות תורמת לקשיחות הצידית? משתמע מדבריך שזרוע אחורית סימטרית פחות קשיחה מכזו לא סימטרית. וזה, ממש לא מסתדר לי.

רמי לשם

New member
אי סימטריה וקשיחות צידית

הכח שאתה מפעיל בדיווש יוצר לחץ לא סימטרי על המשולש האחורי בגלל שהשרשרת עוברת בצד אחד שלו. במתלים מרובי חוליות (כמו הFSR של ספשלייזד או המתלים של קונה) המשולש האוחרי הוא בעייתי מבחינת הגמישות הצידית (כל ציר בהכרח מחליש את הקשיחות) ולכן אפשר לראות הרבה פעמים במתלים כאלה מבנה אי סימטרי שנועד לחזק את צד ימין (הצד של השרשרת) וליצור משולש יותר קשיח.

Mr. Pooh

New member
אתה מתחיל לדבר לעניין...

אבל קצת מפספס את הפואנטה. חוסר הסימטריות תורם לקשיחות לא סימטרית. הוא לא תורם למשולש אחורי קשיח יותר. בגלל העומסים הגדולים יחסית מהשרשרת, המשולש האחורי תוכנן להיות א-סימטרי. זה כבר נשמע טוב יותר. שכנעתי את עצמי

למעלה