שילב הנקה ושאוב

• פותח הנושא mafe
  • פורסם בתאריך

mafe

New member
שילב הנקה ושאוב

מתלבטת, אולי תוכלו לעזור לי.
הקטנצ'יק בן חודש. בהנקה מלאה.
אני לומדת יום בשבוע באוניברסיטה, יום של 8 שעות, מרחק של שעה נסיעה מהבית. הנוכחות חובה, אין לי שום אפשרות להחסיר. בינתיים הייתי פעמיים אחרי הלידה, פעם בעלי בא איתי והיה עם התינוק חוץ מההנקות, ופעם אחרת נסעתי לבד והוא ישב איתי בשיעורים (והיה רוב הזמן על הציצי או במנשא, שקט ורגוע...).
יהיה לי הרבה יותר נוח שבעלי או אמא שלי ישארו איתו בבית, ואני אקח משאבה ללימודים. אבל אני מפחדת להרוס את ההנקה עם יום שלם של בקבוקים. בהנחה שההנקה הולכת טוב, מתי נראה לכן סביר להתחיל לעשות את זה?

ועוד שאלה: כרגע אני מניקה מבלי התחשבות בשעות. כשמראה סימנים שבא לו- מקבל ציצי. בלילה הוא יונק כל 3-5 שעות. ביום- ישן בממוצע פעמיים ביום כשעה וחצי - שעתיים, וחוץ מזה רוב זמן הערות שלו נראה שרוצה לינוק. חלק נכבד מזמן הערות הוא מבלה על הציצי. מתי אמור להגיע השלב שבו אוכלים "ארוחות" עם הפסקות ביניהן, ומפסיקים "לנשנש" כל היום?

ושאלה אחרונה: מהניסיון שלי עם הגדול (שאותו הנקתי ממש מעט בהתחלה, וקיבל בקבוקים שאובים במשך 8 חודשים), בלילה היה ממתעורר מרעב, מיד נתתי בקבוק והוא היה אוכל חצי רדום, ואחרי כרבע שעה מסיים ונרדם מיידית. עכשיו הקטצ'יק יונק, כשהוא חצי רדום הוא לא ממש יונק אז אני צריכה קצת להעיר אותו, ואז הוא מתעורר לגמרי ולוקח המון זמן להרדים אותו בחזרה אחרי הנקה מאוד ארוכה. זה עובר מתישהו? מגיע שלב שבו הם מצליחים לינוק מבלי להתעורר ממש בצורה יעילה ולחזור לישון, כמו עם הבקבוק?

תודה, וסליחה על האורך!

michal@gal

Active member
מנהל
להביא אותו איתך זה המצב העדיף

עם אמא או בעלך שיסתובבו איתו בחוץ. עד כמה שזה פחות נוח הייתי ממשיכה כך כל עוד אפשר.
סביר להניח שבסביבות גיל 3 חודשים כבר יהיה לוח זמנים יותר ברור לארוחות.
&nbsp
רוב היונקים הם יעילים מספיק בלילה, אוכלים היטב וחוזרים לישון. עוד קצת סבלנות וזה יסתדר. אל תעירי אותו בכוונה בלילות. הוא צריך להתרגל שבלילה ישנים.

mafe

New member
תודה רבה :)

כבר היה לי עוד יום לימודים עם הקטן עליי, בינתיים כולנו מרוצים, אז נמשיך ככה. תודה!

למעלה