שיכחת התורה

שיכחת התורה

חברים היקרים! שבת שלום הגיע מים עד נפש! הייתי פעם ישיבה בחור, אהבתי ללמוד תלמוד, עיון וכן אגדות חז"ל , ובתור חובב היסטוריה-סקרן ידעתי גם תולדות של התנאים-חז"ל , ידעתי לדוגמה מי היה רבה של רבי עקיבא, ומי היה תלמיד הגדול של ר' יוחנן, אבל כנראה שלא למדתי זמן רב , הלילה אחרי הסעודת שבת קראתי כתובה ארוכה על חז"ל , ובין הקטעים נזכר קצת תולדות של כמה מהתנאים , וקלטתי ששכחתי הרבה , מזכרונות-ידיעות שלי מזמן התלמוד , הרגשה לא טוב לשכוח כ"כ הרבה בבת אחת , עוד מעט אני אשכח מה זה "תנא" בכלל , או מה זה "תלמוד" , יש לכם אולי המלצות-עיצות להציל המצב ? החותם בדמע דער משכיל

האיש הראשון והאחרון אני חושבת

שאני מכירה אותך מאיפה שהוא

Le Fay

New member
מצטערת בשבילך ../images/Emo7.gif מצד שני, בינתיים

למדת ושנית המון דברים אחרים. כמה מחבריך לישיבה מכירים את ההיסטוריה של ארה"ב של אמריקה?

סיסטאר

New member
משכיל כל השוכח תלמודו הרי זה מתחייב

בנפשו.משכיל אתה הגדול מכולם

VITO LIGHTNER

New member
משכיל או לא?

מה רע בלשבת עם כוס קפה וסיגריה בליל שאבעסס קוידש , ולעשות שטייגען, ללמוד איזה סוגיה , לעבור על איזה חבורה. רק שלא תשכח מה זה משכיל מתים עליך דעעעעעעעער

wr האחד

New member
החותם בדמע?

אנשים רבים מסתובבים היום בלא לדעת "מי היה רבה של רבי עקיבא, ומי היה תלמיד הגדול של ר' יוחנן" ומסתדרים לא רע .. זה נחמד בשביל ההשכלה הכללית ,אבל זה לא צריך להביא אותך לחתום בדמע .. אותי דווקא מדכא כל השנות לימוד היקרות שבוזבזו על "תלמוד" ואיתם שנות חיים שהלכו לטמיון ...

חי אדר

New member
רענון חדש

דווקא היום יש ספרות מחקרית עניפה לגבי תחום ההיסטוריה. ומעניין שדווקא תחום זה אינו מקובל בעולם הישיבות, אם כן על מנת לרענן את הזיכרון אפשר לעשות זאת בעולם האקדמי ונראה לי כי במישור זה לא רק הזיכרון ישוב ברינה אלא גם אפיקי עיון נוספים שאינם בנמצא בעולם הישיבות ירחיבו את משכית העיון.

wr האחד

אנשים רבים מסתובבים היום בלא לדעת אזרחות-אקולוגיה -היסטוריה-טבע -מדע כימיה -פילוסופיה - ביולוגיה - מתמטיקה -פיסיקה -אסטרונומיה- גיאוגרפיה ספרות וכדומה ומסתדרים לא רע .... זה נחמד בשביל ההשכלה הכללית....... גיב מי א ברייק

wr האחד

New member
השאלה היא מה אתה רוצה

אם הכוונה שלך לתרגם את זה לתואר במדעי הרוח מחשבת ישראל וכו' אז זה כן רלוונטי , ואם לא, אני עדין לא מבין את ההתרגשות שלך , טוב ,זה בטח נובע מאהבת התורה שבוערת בליבך כמובן

כן זה מאהבת התורה הבוער בקירבי

עכשיו מחכה לשמוע המשכיל מחב"ת חזר בתשובה נמאס לי לשמוע זה היה לי היום מלחמה בצאט עם הסיטרא אחרא כולם ירד עלי משכיל מחב"ת - חוזר בתשובה-דוס, לכל הרוחות

Le Fay

New member
זה לא כל כך משנה מה האחרים אומרים

לנאמנות ולמתינות שלך יש ערך מוסף משלהן, גם אם הן לא מדברות לליבם של כל האחרים. ממתי אתה חתוך למידתם של אחרים?

crfv

New member
אגב, סתם לידיעה

מי באמת היה רבה של רבי עקיבא האם ידעתם שאשתו רחל לימדה אותו קרוא וכתוב? אבל דברים כאלו לא כותבים בגמרא שהיא יצירה גברית.

למעלה