שיכות של בני משפחה

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
שיכות של בני משפחה

הארה, והערה: גם אם מוצאים בני משפחה משנים רחוקות מאוד, הווי אומר כמו במקרה שלי משפחת פלישמן סוסיא,(מצד אבי) שאכן אומתה הידיעה ששמות הוריו מהקטלוג הפולני הם נכונים, ועוד תוספת של אחיו ואחיותיו וגם שמות הוריו, אז :או.קי. יש עוד שמות, ועוד קבוצת אנשים אבל אין עליהם מידע נוסף אחר שיכול לתאר את חייהם, ומיקומם ומעשיהם , - זה נשמע זר, זה בס"ה עוד משפחה לשושלת. (הכוונה שלי שאני לא יכולה לכתוב עליהם שום דבר, רק לציין המשכיות של הדור מהכיוון של סוסיא- מטרנופול) בניגוד למשל: שקיבלתי את ספר השורשים מצד אימי (משפחת זינגר) ששם ממש יש תיאורים חיים, ואפשר ללמוד על הדמויות המוזכרות, ואולי אף להרגיש שייכות.

את צודקת - וזה בדיוק מה שאני מנסה

להסביר לאנשים ששואלים לגבי התחביב המוזר שלי. אני לא רק "אוסף" קרובי משפחה (כך מתחיל ההסבר שלי: אחד אוסף בולים, אחר אוסף דגמים של מכוניות משנות ה - 20, אני אוסף קרובי משפחה) - אלא מנסה לבנות את הסיפור המשפחתי. אם החלק הראשון הוא, לעיתים, קשה ומרתק - החלק השני (של בניית הסיפור) קשה ומרתק אף יותר
המטרה שאני שמתי לעצמי (מטרה ארוכת טווח מאוד) - לכתוב "ספר משפחתי" לגבי כל אחת מן המשפחות הנחקרות (5 במספר, נכון לעכשיו ולעתיד הנראה לעין).
ארנון

zogu

New member
איך מוצאים בקלות יותר את השמות

אמרת פעם ואני לא מוצאת את התשובה בארכיון- חיפשתי כדי להזכר. לוחצים על ..... ומקבלים טבלה שממלאים אותה בשם. זה היה בקשר לסוסיא במילון הפולני

סיפור משפחתי

למי שיש ספר משפחה, אשריהו וטוב לו. לענפים מסוימים של משפחתנו יש אכן ספר כזה. לענפים אחרים אנחנו מנסים ללקט מידע, כמה שאפשר. אבי עזב את בית אמו בגיל צעיר מאד (לפי החשבון שלי 10 או 14 ) ולא חזר לשם מעולם. 7 אחיותיו נספו בשואה. זה לא אומר שאני לא אעשה כל שביכולתי למצא את הצאצאים שלהם ולתעד לבנותי ונכדי מי ומי קרוביהם. אם זאת אני מנסה למצא כל שביב של מידע על דודותי ובני משפחתם שנרצחו, גם כדי להקים להן גלעד וירטואלי. בדורות שקדמו לנו רק למעטים היתה מוטיבציה לתעוד כזה, כיום תעוד כזה הוא נפוץ מאד ולנכדינו יהיה יותר קל לדעת מאין הם באו. לפי דעתי שוה לתעד את מה שיש וברבות הימים להוסיף כמה שאפשר. כמה עץ עם שמות וככל האפשר תאריכים ומקומות יכול להועיל. אם (כמונו) תעלי את העץ בבית התפוצות - וברבות הימים הם יעלו לרשת, או שתעלי אותו ל"ג'ואישגן", יתכן שיתקשרו אליכם אנשים לבדוק אם יש ביניכם קשר.

ZOG היחיד

New member
בית התפוצות

הזכרת העלאת העץ בבית התפוצות, ובג'ואישגן- איך עושים זאת? אולי תתן לי לינק למקומות אלו ובאמת אעשה זאת. רעיון מצוין. עזרה בבקשה. נראה לי שעשיתי המון טעויות ביומיים האחרונים במחשב. מרב רצון להשתפר ולהתנסות, וקרו לי דברים מוזרים במחשב ראה אפילו השם zogu הוחלף לzog היחיד. לא ברור לי מה קורה כאן.

א.החלפת שם ב.בית התפוצות

א. כשאת שולחת הודעה תקישי על "החלפת שם" ותעקבי אחרי ההוראות. ב.תשלחי מייל ל "Odelle David" [email protected]> היא תסביר לך מה עליך לעשות. עקרונית את שולחת לה באימיל קובץ GEDCOM של העץ שלך ואחרי זמן (לא קצר) הם יודיעו לך את מספר העץ. אחר כך תידעי את בני המשפחה שהעץ נמצא בבית התפוצות. אם מסתדר לך לבקר בבית התפוצות (רצוי עם הילדים, אם יש לך ילדים בגיל 10 ומעלה שיכולים לקרא אנגלית, או אם הכתה אם את מורה) את יכולה ל"בקר" את העץ שלך.

הכנסת העץ ל - JewishGen

זו אינה משימה מסובכת מדי ומומלץ מאוד מאוד לעשותה. השלב הראשון - החשוב עוד יותר - הוא הכנסת פרטים ל - JGFF. במסך שייפתח, יש ללחוץ על Enter ולעקוב אחר ההוראות, כדי להזין את שמות המשפחה שאת חוקרת. כך, יוכלו להגיע אלייך אנשים שחוקרים אותו שם, אותה עיירה וכו'. מומלץ מאוד מאוד מאוד (ועוד כמה פעמים "מאוד")
בתום התהליך, תקבלי שם משתמש וסיסמא, איתם תוכלי ללכת ל - FTJP, לחפש אנשים בעצי משפחה של אחרים ולהעלות את שלך (כל ההסברים - בדף). חשוב לציין, כי אמור להיות שיתוף פעולה בין מרכז "דורות" ב"בית התפוצות" ובין ה - JewishGen באופן שבשני המקומות יהיו עצים מעודכנים האחד מן השני. בפועל, איני בטוח אם הדבר מתבצע, ובכל מקרה העדכון מתבצע אחרת לכמה חודשים. ארנון

הכנסת העץ לג'ואישגן ודורות

שאלתי בנושא בבית התפוצות ונאמר לי שהענין תקוע מפני שבבית התפוצות חוששים משימוש לא אתי שעלול מישהו לעשות במידע. אני לא חושב שהם צודקים, אבל (כמו אם ערכות המגן שלמרות הסבירות הנמוכה מאד מאד ..) - בינתיים אני מהסס אם הכנסת העץ.

ZOG היחיד

New member
כתיבת הספר המשפחתי שציינת

איך אפשר בדיוק לאסוף חומר על אנשים אנונימיים? הרי כשאין אינפורמציה על איש זה או אחר, או כשלא בנימצא שום דיוקומנט כזה או אחר, עדויות לאנשים חוץ משמות ותאריכים. מתוך קטלוגים של רשימות שמיות? הערה: אם אתה חושב גם ללכת בעקבות אותם בני אדם - בפועל- זה עסק יקר מאוד. אני גם רואה כשאני מבקשת ת.לידה, פטירה, וכד' מהמוסדות בחו"ל- הכל עולה כסף. השאלה כמה אפשר להוציא על כך, משמע תקציב שיש לכל אחד ואחד על כך. דבר נוסף: למרות שאני משתדלת לקבל את האינפורמציה ע"י חברים, מכרים, ידידים- שנימצאים בארצות השונות- יש עדיין מסמכים שעליהם צריך לשלם! ועוד דבר- דרך הג'וגשאן גם שם אינפורמציות עולות כסף..יש דרך אחרת שאתה מכיר? אם למשל הולכים לבית התפוצות ומוציאים לבד- זה גם עולה כסף? שם עוד לא ניסיתי, למען האמת (בגלל מגבלת זמן!) אילו עוד אפשרויות קיימות?

ספר משפחה - עץ משפחה

בג'ואישגן מבקשים תרומה אבל מוכנים לרשום אותך בלי. בבית בתפוצות, העלאת עץ מקובץ GEDCOM לא עולה כסף (רק אם את מבקשת מהם להקליד נתונים מכתב יד). כמובן ששימוש באינטרנט עולה כסף, ולא מעט. אם זה רק לצורך שורשים משפחתיים אז זה באמת הרבה. רב האנשים שמשתמשים באינטרנט מנצלים אותו כאנציקלופדיה הגדולה בעולם, במכשיר תקשורת המשוכלל ביותר, כמכשיר בידור ובכלל כל מה שיעלה על דעתך. הילדים שלי והנכדים לא יכולים לתאר לעצמם חיים בלי האינטרנט ואפילו רבים מחברינו הגמלאים "מכורים" לאינטרנט.

למעלה