שייש חברוני

boyberic

New member
שייש חברוני

אם למישהו יש במטבח שייש חברוני מספר שנים אשמח לשמוע איך מחזיק מעמד.

fireman

New member
אצלי יש שיש חברוני בקופינגים

של החלונות, אני חושב שזאת אחת הטעויות הכי גדולות שאפשר לעשות.

Dfengshui

New member
אתה יכול לפרט למה?

גם אני באותה התלבטות של שיש מטבח. בחלונות עשינו חברון כי גם היום יש לי חברון ומעולם לא הסתכלתי איך הם נראים בכלל
לגבי המטבח, כולם ממליצים על קיסר, כמובן, אבל אני לא אוהבת את הסינטטי הזה. איש השיש טוען שבחברון יש "לבן" ו"חום". החום יותר רגיש לטענתו. מה הניסיון שלך בענין?

fireman

New member
החברון נוטה לספוג כל דבר

בקלילות והעובדה שהוא נוטה יותר לכיוון הבהיר הופך את זה לבעיה אמיתית. אצלי בבית הקופינגים כבר איבדו כל ברק ונראים רע מאוד, המים והאבק לא עושים לו טוב. למטבח יש לי קיסר, חד משמעית, אין יותר טוב מזה, סינטטי או לא, זה הכי פרקטי.

mister500

New member
חייב סילר בדחיפות

סילר שקוף יחולל פלאים לשיש החברוני , ויחזיר את הברק ללחייו . כמובן אחרי ליטוש שיש. לך על סילר תוצרת אופרה האיטלקית.

mister500

New member
שיש חברוני

הוא הנחות בהיררכיה של השיש . הפשוט ביותר. עם כל המשתמע מכך. אם בכל זאת רצונך באבן טבעית ולא סנטטית תנסי חלילה , או מצפה ..הם זולים מקיסר.

פיטנגו4

New member
חברוני זה בכלל לא שיש

חברון, מצפה וחלילה זה אבן גיר קיסר זה סינטטי וגם לא שיש שיש זה חומר אחר בכלל, שעבר תהליך התמרה טבעי בלחץ . יש לו מראה אחר וגוונים אחרים.

edyntamar

New member
לי היה שיש חברון במטבח...

לא מומלץ, אמנם יפיפה אבל הוא סופג (בעיקר אם חו"ח מניחים עליו לימון), אז צריך להיות מאוד ערנים, ואם נורא רוצים, ממליצה להניח בוצ'ר בלוק גדול, או בכמה מקומות על השיש כדי שיהווה משטח עבודה

איריסג

New member
במטבח הנוכחי יש לנו "שייש" חברון

שאלוהים יעזור לי, כמה החומר הזה נחות ורגיש.... הוא רגיש למכות (יש לנו כמה שברים בקאנט), הוא סופג כתמים וקשה מאד להסיר אותם - והוא מזדקן רע מאד... (מה מזדקן, כולה מטבח בן 6....) לבית החדש הזמנו אבן קיסר.

mister500

New member
כמו כל אבן טבעית..

החברוני הקשיש זקוק לתחזוקה שוטפת , סילר מתוצרת אופרה האיטלקית פעם בשנתיים יתחזק אותו מצויין וימנע ספיחת נוזלים וכתמים .

איריסג

New member
הבעיה, לפחות אצלנו במטבח

(ואולי בגלל שזו דירה שכורה באמת השתמשו בחברון נחות במיוחד) היא לא רק עניין הכתמים - אלא העובדה שבגלל שהחברון הוא למעשה אבן גיר - הוא פריך ופגיע הרבהיותר מחומרים אחרים - ולכן נוטה להשבר מאד בקלות (מספיקה מכה לא חזקה במיוחד מסיר שנפל ממתקן הייבוש או מצנצנת מזכוכית עבה - וטראח - יש שבר בקאנט.

mister500

New member
ללא ספק.

ולכן פיתחו את הקיסר ....., חומר קשיח , לא סופח , הרבה יותר גוונים , ועמיד מאוד. הכל פונקציה של עלות.

אני אני אני....

מה לעשות, אני אוהבת את החומרים הפשוטים.... בעיני יש לזה מראה ביתי ונוסטלגי... התלבטתי רבות בעיקר בשל המראה הסינטיתי של הקיסר. שמתי אבן חברון ויש לי מלא כתמים מהלימון שאני סוחטת לסלט. בעיני, זה שטויות ומצטרף לכתמי הצבע הטיבעיים. אם היה מפריע לי, הייתי עושה ליטוש מידי פעם ואולי אפילו סילר. לא ניסיתי - לא יודעת. מה שכן, כל כתם אחר חוץ מצריבה של לימון, יורד בקלות עם קצת אקונומיקה שנספגת כמו החומר שהכתים ומעלימה את הכתם. אני מרוצה... כבר כמעט 10 שנים במטבח סופר פעיל וגדול.

mister500

New member
גב' בן נון...עוד שיטה

תפני את משטחי השיש , תמרחי מרגרינה על המשטח שכבה זעירה ממש...תמתיני שעתיים .לנגב את המשטח ..והשיש מבהיק ומבריק ....סילר תמיד תוכלי לעשות , אם המרגרינה לא תעזור.

Dfengshui

New member
שיטה מעניינת ../images/Emo13.gif

אצלי כרגע יש קיסר במטבח, אבל סף החלון של המטבח (שבולט מאוד פנימה) הוא חברון. על הסף הזה אנחנו שמים המון דברים וממש לא מקפידים להיזהר. למשל - צנצנות של זיתים /כרוב וכו' כבושים, בקבוקי שמן וכד'. האמת היא שאני לא רואה כתמים עליו, אבל אולי כי הם משתלבים במראה הכללי? דווקא הקיסר הוא לא מוצלח ויש עליו קצת כתמים לא ברורים. אני מניחה שעם אסטוניש ודומיו זה יעבור לו, אבל לא ניסיתי. לבית החדש, אני בדילמה. בכל זאת, בית חדש.

mister500

New member
ולכן...

יש התלבטות , הקיסר עמיד יותר , לא סופח , וכמו כל חומר סינטטי לא דורש תחזוקה חברון , מצפה, חלילה ..והשיש המיובא , הם אבן טבעית לכל דבר , סופחים נוזלים ( סילר מונע ספיחת נוזלים הוא משמש גם כחומר איטום שמגן על השיש)ודורשים טיפול ותחזוקה הכל שאלה של טעם אישי, ומחיר.

צימעס

New member
צר לי. הקיסר סופח.

אומנם עוד לא ניסיתי לנקותותו עם חומרים אכזריים, אלא רק סבון כלים אקולוגי, אבל בחודשיים הוא כבר הספיק לקבל כתמים מבאסים (עמד עליו קומקומון ברזל שהוריד קצת חלודה כי נרטב)

mister500

New member
אם כך..

כדאי שתפני לקיבוץ שדות ים יצרן הקיסר , יש להם שירות לקוחות שמטפל בליקויים , כמו גם הדרכה בטיפול המשטח.

למעלה