שייק ירוק?

יוליק12

New member
שייק ירוק?

לאחרונה אני מוקפת כל הזמן בכתבות או באנשים ששותים שייקים ירוקים בבוקר ואני שואלת את עצמי האם אני מחמיצה משהו.
אני בבקרים אוכלת רק פירות וזה נראה לי לא פחות טוב משייק ירוק, גם יותר טעים וגם פחות הכנה.
יש סיבה שאני צריכה להתחיל לשתות את זה?

פרמלה

New member
לא ממש. למיטב היכרותי אתך את אוכלת

בריא ומאוזן, כולל הרבה ירקות, וצורכת מספיק סיבים וויטמינים.

shiron number 1

New member
זה בשביל אנשים כמוני

אני לא אוהבת פירות וירקות (חיה כמעט בלעדית על פחממות ושומנים). אני ממש מכריחה את עצמי לאכול ירקות (פירות אני אפילו לא מנסה). אם אני אוכל לקבל את כל מה שאני צריכה בשייק אחד שאני אשתה כל יום זה יעשה לי את החיים קלים יותר (או קשים יותר, אבל יותר בריאים)

מותק 9

New member
הקטע של הירוקים

בעלים ירוקים יש ויטמינים וסיבים שאין בפירות, למשל כלורופיל, ויטמין K, סיבים ועוד.
הכלורופיל דומה קצת לקפאין - ממריץ מאד.

cyethra

New member
זו הזדמנות בשביל הרבה אנשים

להוסיף עלים ירוקים לתפריט, בלי להרגיש אפילו את הטעם. רוב האנשים לא אוכלים מספיק עלים ירוקים. אני שותה שייק כזה כמעט כל בוקר, אבל אם יש לי פירות שלא מתאימים לשייק (למשל אפרסמונים אני מעדיפה כמו שהם) או שאין לי סבלנות, אני אוכלת רק את הפירות.

יש פירות שהשילוב שלהם בשייק נותן טעם חדש ונהדר. בכל מקרה כיף לגוון.

איך אפשר לעשות שייק ירוק ולא להרגיש את הטעם ש

של העלים בו?
למשל פטרוזיליה..
יש איזשהם פירות ש"הורגים" את טעמי הלוואי?

כי אני בוודאות לא אוכלת מספיק עלים. אני כמעט בכלל לא אוכלת עלים (פירות וירקות דווקא כן).

cyethra

New member
השאלה כמה עלים את שמה.

מומלץ להתחיל ממעט ולהעלות כמויות בהדרגה. לבננות, לתותים ולתפוחים יש טעם דומיננטי וכשהם מהווים את רוב השייק - העלים הירוקים לא מורגשים. לכן בהתחלה הוא גם לא ייצא ירוק... אבל עם הזמן תקבלי יותר "תחושה" של כמה ומה לשים.

דווקא לפטרוזיליה אין טעם דומיננטי כל כך בעיניי. בשייק בננות ותותים היא ממש לא מורגשת.

אם את אוכלת עלים ירוקים רבים ושונים כחלק מהסלטים שלך, אין שום סיבה לרסק אותם לשייק.

לא יודעת

אין לי ספק שזה בריא
מצד שני אין שום סיכוי שאכניס לפי שייק ירוק, למה? לא יודעת, חסם פסיכולוגי...

מעדיפה לאכול צרור פטרוזיליה as is ולא להרוס איתו שייק של פירות טעימים

אני התחלתי בשבוע שעבר

אחר ביקור אצל נטורופתית
היא הסבירה שזו פצצת אנרגיה בבוקר על בטן ריקה,
שזה מנקה את המערכת מבפנים
שהגוף צריך את הכלורופיל ולא מקבל מספיק ממנו בדרכים אחרות, כולל אכילת עלים ירוקים, כי זה לא "בוסט" כמו השייק
ושזה בטח לא רע
אני חייבת להודות שאחרי שבוע של ניסוי וטעייה, אבל שותה כל יום, אני מתחילה להבין על מה היא מדברת
ואני מוסיפה, דברים שהיא לא אמרה אבל אני רואה עלי
נעלמים לי לאט לאט העיגולים השחורים מסביב לעיניים
העור שלי בפנים נראה מעט יותר טוב
ויש לי יותר מרץ
אני לא בטוחה שזה מיוחס במאה אחוז רק לשייק, כי עשיתי עוד די הרבה שינויים בתזונה, אבל זה בטח תורם את חלקו.

כרגע אני דבקה במה שהיא המליצה לי

עוד חוששת לנסות דברים אחרים (וגם, את אלו מצאתי וקניתי אז עד שייגמרו
)
כרוב קייל, שלהפתעתי הוא בכלל ארוך ולא עגול (להפריד את העלה מהגבעול שלו)
תרד, קניתי בטעות סוג עם עלים גסים, לא כל כך מוצלח,
עלי סלרי (בלי המקל)
תפוח כלשהו
ותמר אחד ביום (זה מה שמותר לי)
היא אמרה שאפשר את כל הירוקים, אז בהמשך אנסה גם פטרוזיליה שיש לי תמיד קפואה בפריזר (קונה טרי, קוצצת ומקפיאה)
וטיפ שקיבלתי דווקא מאמא שלי, ששותה ירוקים כאלה כבר די הרבה זמן, להכניס דווקא את אחד מהסוגים כשהוא קפוא ואז זה נותן אפקט של "ברד" או סמוט'זי כזה (איך שכותבים את זה)

כוסברה? חסה? וברור שגם פטרוזיליה!

מכניסה לסלט שלי צרור נכבד מכל אחד מהאמורים לעיל, והכלל שלי הוא שכמה שיותר ירוק "עז" יותר טוב (חושבת שקראתי לאחרונה שדווקא לתרד יש איזו השפעה לא טובה בעיניין הזה, לא זוכרת בדיוק מה, בכל מקרה ירד לי ממנו לאחרונה ופיתחתי תאווה עזה לכוסברה
).

אה, ועשבי תיבול כמובן אורגני. לא מקפידה עם אחרים, אבל כן איתם כי הם מלאי ריסוס.

יוליק12

New member
מה אגיד לך

לא נראה לי שאוותר על ארוחת הבוקר הנפלאה שלי לטובת הנ"ל. פטרוזיליה היא בסדר כשהיא מבושלת וסלרי אני לא אוהבת, חסה זה לסלט וקייל אני אוהבת כצ'יפס.
אני אוכלת מלפפונים וכרוב ניצנים וכרוב ירוק ומדי פעם ברוקולי. זה אולי לא ירוק מספיק אבל אני באמת לא רואה את עצמי שותה את הירקות שלי, למעט מיץ גזר אבל הוא כתום

אני בבוקר אוכלת בננות וענבים ונראה לי שאתמיד בזה

יחד עם זאת יש לי הערכה למי שמסוגל בכל בוקר להשקיע ולהכין לעצמו את השייקים הללו

פרמלה

New member
משמח לשמוע שהוויתורים מביאים תוצאות!

את מרגישה מקופחת ומסכנה או מתמודדת יפה עם התזונה החדשה?

את מדברת על מהלך היום?

זה משתנה
בבוקר תמיד דבר ראשון את השייק הירוק על בטן ריקה
אחכ, תלוי אם יש לי זמן עד שאני צריכה לצאת, יוגורט כבשים עם פרי טרי או פרוסת לחם שיפון עם טחינה/אבוקדו/טונה/ביצה קשה/גבינה קשה
לבי"ס ני לוקחת קופסת אוכל, היום לדוגמה קינואה עם עוף בתנור וירקות אפויים
למחר הכנתי קציצות עם קמח חומוס, ואקח שוב קינואה, אא"כ אספיק לאפות בטטה בתנור
יש לי מגוון של ירקות קפואים בפריזר, ברמה של "חמם והגש" עם שמ"ז מל"פ ובלסמי.
האמת? לא הרבה...

למעלה