שייק חלבונים

maorgi

New member
שייק חלבונים

שלום, אני בת 25, גובה 1.62 ומשקל 59, אני מעוניינת לרדת עוד 5-7 ק"ג, יש לי רגליים וידיים רזות ורוב השומן מתרכז באיזור הבטן והחזה.
התזונה שלי בימים אלו מתבססת ברובה על חלבונים, בכדי להגיע ליעדי, וחשבתי לתחזק את הצריכה שלהם על ידי אבקת חלבונים.
זה נראה לי פתרון קל ונוח, לקנות אבקה ולהכין שייק במקום לחשוב מה לאכול או להכין.
האם זה טוב? מה אתם חושבים על הפתרון הזה?
כמה צריכה לעלות אבקה כזו? ללא פחמימות ושומנים או לפחות מאוד דלה בהם? אילו טעמים מומלצים? אילו סוגים מומלצים?

SivanILoveU

New member
לפי דעתי מיותר

את מעוניינת לרדת במשקל, כלומר האימונים והחלבונים שאת צורכת מטרתם לשמור על מסת הגוף הרזה (לא תוכלי להעלות אותו בזמן ירידה במשקל)
זה אומר שאת לא צריכה כמויות גדולות של חלבון. ובהתחשב בזה שאת שוקלת רק 60 ק"ג, אז הכמויות בגרמים ליום ממש לא גדולות, ואני חושב שאפשר להגיע אליהן בלי שום בעיה בלי אבקה

Nickr

New member
היא מדברת על תזונה דלת פחמימות בצורה קיצונית

או בשמה הנפוץ והפופולרי דיאטת אטקינס. אני מנסיון יודע שלהמנע ככול האפשר מפחמימות ריקות תורם בצורה חד משמעית ומוכחת לירידה באחוזי השומן. יחד עם זאת לדעתי חייבים לצרוך כמות מינימלית של פחמימות מורכבות עם ערך גליקמי נמוך בתפריט. שיבולת שועל קיטהיות ולחם מקמח מלא הן מקור טוב.

SivanILoveU

New member
אם ככה

הזהרי
יש טרנד (כבר לא כזה חדש) בקרב ההדיוטות בחדר כושר לפצוח בדיאטת אטקינס. אטקינס היא ארמגדון, ששומרים למצבים ספציפיים, ממש לא לכל אחד.
אין ספק שבדיאטה יש לקצץ קודם כל מהפחמימות, אבל לא להגיע לערכים הכל כך נמוכים כמו באטקינס
אז לפני שאת שומעת לעצה קיקיונית שקיבלת, תעשי חיפוש בגוגל גם לגבי הסכנות שבשיטה
ואם בכל זאת החלטת לעשות את זה, את חייבת לעשות את זה תחת פיקוח רפואי

למשפט הזה:

"אני מנסיון יודע שלהמנע ככול האפשר מפחמימות ריקות תורם בצורה חד משמעית ומוכחת לירידה באחוזי השומן."

איפה ההוכחה שהמנעות ככל האפשר מפחמימות "ריקות" תורם בצורה חדר לירידה באחוז השומן? או שזו הוכחה שעובדת רק עליך?

אולי תעשה על זה מחקר מדעי בשביל להיות בטוח?

לא ברור לך למי שמקצץ בפחממות (שרובם ריקות) ירד במשקל?
פחממות מהוות היום את רוב הקלוריות אצל רוב האנשים.

אם תמצא מישהו שכמעט לא נוגע בפחממות והשמין רק כי הוא אוכל עופות ובשר וביצים, אז הדיאטה הספציפית הזאת לא תעבוד עליו.

אבל אצל המון אנשים ההשמנה היא בגלל בליסת לאפות, פיתות, כמות גדולה של לחם עם כל דבר שהם אוכלים ומשקאות ממותקים.

התייחסות

מלבד הערך הקלורי של הפחמימה ישנו אפקט הורמונלי המשפיע על הצטברות השומן. חפש " insulin and fat storage"

ובאופן מאוד כללי בנוגע למחקרים ומיתוסים, כל שנותר לקורא לאחר קריאת מחקר הוא "ניסיון וטעייה" ותחושה אישית לגבי המקור. ההוכחה המתבקשת תימצא בתוצאות הנסיין וכתובה על נייר במעבדה כלשהי בעולם.

הפחממות הם סוכר שמעלה את הורמון האינסוליו

(זה ההורמון שמוריד את רמן הסוכר בדם ומכניס אותו לתאי הגוף)
שגורם להצתברות שומן וגם גורם לקושי להפתר מעודפי שומן בגוף.

אין לי מה לחפש

כתבתי על אינסולין מאמרים שלמים ומה שאתה אומר לא נכון. אם אתה חושב שזה נכון, תוכיח.
ניסוי וטעייה לא מרשימים אותי, כי השפעות אינסולין על השמנה או הרזייה זה בתחום המדע, טענה של ניסוי וטעייה לא יעבוד פה, זה לא עבודת אלילים.

תגובה

מעוניין לקרוא את המאמרים שלך על אינסולין. אם אפשר פרסם.
ומה אתה מחפש בדיוק כשאתה אומר תוכיח?
מאמר של פרופסור מוכר? תמונות לפני ואחרי?
נראה שיש לך לומר משהו שלא שמעתי ואני תמיד שמח ללמוד, אז שתף.

...

נהניתי לקרוא, בגדול כתוב שעוד מספר הורמונים מעורבים בתהליך שריפת\אגירת שומן
ושהמחקרים עוד נחקרים ואנחנו לא יודעים במדיוק את תפקידו של כל אחד והסינרגיה בינהם. (ד"א אשמח לקבל סימוכין - רק בשביל לקרוא בהרחבה)
איפה הסתירה באמירה שלאינסולין גם יש חלק בתהליך?
את הטענה על השפעתו המעכבת אקבל או לא לאחר שאקרא את הביסוס למאמר שלך.
בתור אדם עם ניסיון בתחום לא ראית בעיניים שלך אנשים יורדים באחוזי שומן בעזרת תפריט דל פחמימות?
מה המלצתך התזונתית לבחורה, ספורטאית חובבת (!) המעוניינת לרדת בסה"כ 5-7 ק"ג אם לא לצמצם בסוכרים? במיוחד שהמחקרים עוד בעיצומם, הרי באנו להשתמש במה שבינתיים אנחנו יודעים שעובד.

זאת הבעיה עם כאלה שמתעסקים רק בתאוריה

הם צריכים הרבה שנים של עבודות ומחקרים בשביל להבין דברים שאלה שעוסקים בעבודה מעשית הבינו כבר מזמן.

ובמקרה יש לי נסיון אישי כרגע עם מישהו שהתחיל לרדת במשקל על ההמלצות להפחית בכמות הפחממות והסוכרים.

abiyoNLP

New member
הוא ירד רק בגלל הסך הקלורי

אותו אדם שירד במשקל, ירד בגלל הסך הקלורי ולא ישירות מהורדת הפחמימות.
באותה מידה יכולת להוריד לו קלוריות מהשומן או מהחלבון ,והוא היה יורד גם.
לרוב האנשים שיורדים במשקל בגלל הורדת הפחמימות,זה מהסיבה שהם לא אוכלים מספיק,כשתתן לאדם לאכול לדוגמא 1000 קלוריות מפחמימה או אלף קלוריות מחלבון,אתה תראה שהוא לא יגיע ל1000 קלוריות מהחלבון מהסיבה שהוא מאוד משביע.

יש הבדל בין לקחת חלק, לבין הכל או כלום

אנשים מתייחסים לאינסולין, גם בהודעה שלך, כגורם עיקרי לאגירת שומן. כמו שהזכרתי בהודעה, אינסולין יכול להשפיע על ירידה בשומן גם כשאתה צום, ללא כך הכנסה של פחמימה או חלבון. יותר מכך, מי גבינה (חלבון) יכול להפוך יותר מ-50% ממנו לגלוקוז בדם ולעלות את האינסולין לרמות מאוד גבוהות. אז מה נאכל כל היום? שמן זית? לא בדיוק פיתרון.
יש מאות אם לא אלפי תהליכים שנכנסים תחת ההגדרה "ירידה במסת השומן", חלקם סביר להניח שלא נצליח לגלות לעולם או לפחות לא בזמן שאנחנו נהיה חיים לדעת זאת.
אין לי את הרפרנסים בשלוף לגבי ה HSL, אבל אם תבדוק כמה תגובות הלאה באשכול ההוא, נתתי חלק מהרפרנסים שהם:

bjorntop P. The regulation of adipose tissue distribution in humans. Int J Obes (1996) 20: 291-302.

Carmen GY, Victor SM. Signalling mechanisms regulating lipolysis. Cell Signal. 2006 Apr;18(4):401-8.

Fielding BA and KN Frayn. Lipoprotein lipase and the disposition of dietary fatty acids. BR J Nutr. (1998) 80:495-502.

Hauner H. Secretory factors from human adipose tissue and their functional role. Proc Nutr Soc (2005) 64: 163-169.

Eur J Biochem. 1989 Jun 15;182(2):379-85.
Insulin-induced dephosphorylation of hormone-sensitive lipase. Correlation with lipolysis and cAMP-dependent protein kinase activity.

בתור אדם עם ניסיון בתחום, ראיתי שלא משנה מה תאכל, עוגות או טונה במים, אתה תרד במשקל - זה הכל עניין של כמות כנגד צריכה קלורית וכמה אתה שורף עצם קיומך בעולם.
1 קלוריה = 1 קלוריה. זה לא משנה אם זה מסלרי או מסוכר ענבים (גלוקוז). אם אתה לא מסכים את זה, אתה לא מסכים עם חוקי הפיזיקה, בין היתר של ניוטון ואתה שולל חוקים מאוד מבוססים בטבע.

בקשר להמלצה, אין קשר לסוכרים, היא כן תצמם בפחמימות כי זה הדבר היחיד שניתן לצמצם ממנו בשביל לבנות תפריט דיאטה ריאלי עם מספיק חלבון ושומן, שאלו חומרים הרבה יותר חשובים מפחמימות ובלעדיהם תראה ירידה במסת השריר, השפעה הורמונלית שלילית, אי יכולת ספיגה של ויטמינים ומינרלים ועוד שלל תופעות לא נעימות. לכן, בד"כ נהוג לקצץ בפחמימות ולא בחלבון ו/או שומן. זה לא משנה אבל אילו פחמימות אתה מקצץ. היא יכולה לאכול פרוסת עוגה במחיר של 15 פירכיות אורז, שוב, הכל עניין של כמות כנגד צריכה קלורית.

יהושע60

New member
המשפט הכי מפתיע במאמר

"Insulin sensitivity was improved in both groups with no differences between the diets". אם מקבלים את זה כעובדה, כל עניין ה"סבילות לאינסולין" הוא לא פונקציה של כמות הפחמימות בדיאטה, לפחות לא בטווח זמן קצר.

למעלה