שייקים ...

operationss

New member
שייקים ...

אתם יכולים להציע רעיונות טובים לשייקים מבוססי חלב ? יש לי רק אחד בינתיים - 400 מ"K חלב 3% עם 2 בננות במיקסר למשך דקה - ממש מעולה וטעים (וגם די עשיר בחלבון ...)

alexkagn

New member
זה מה שאני עושה מידי פעם

400 מ"ל חלב מועשר 1 % שומן- 18 גרם חלבון. 2-3 חלבוני ביצים - עוד 7, או 11 גרם חלבון. שתי בננות בשביל הפחמימות קצת גלידה בשביל הטעם. טעים מאד, הרבה חלבון, כמות סבירה של פחמימות ומעט שומן. הביצים כמט לא מורגשות שם....

NaChO

New member
אפשר במקום חלב יוגורט...

נותן גיוון לטעם... או אפילו בנוסף לחלב

operationss

New member
קודם כל תוגה למי שענה

אבל אני רוצה לבקש מעוד אנשים שימליצו על שייקים שהם עושים - אני בטוח שיש כאן הרבה אנשים שיודעים כיצד להכין מאכלים ושייקים טעימים ועתירי חלבון. אז שוב - תודה

Hercules

New member
אישית...

אני מכין את השייק שלי ממעדן "דני" אחד (במקרה שלי תות) אח"כ ממלא עד 400 מ"ל חלב, בננה וקצת גרנולה...

NaChO

New member
ברו שלא מבושלות!!!!!

אתה מכניס את הביצים לשייק בלי לבשל אותם.. אוייש פכיייייס אני חושב על זה אם הן היו מבושלות... עכשיו אם אתה באמת בקטע , אז תפריד את החלבון מהחלמון ותכניס רק חבלונים לשייק, ככה תוכל להכניס יותר ביצים (אפילו עד 5) ולהרוויח הרבה חלבון אבל שוב- בלי החלמון שעשיר בכולסטרול... אפשר לשים גם פירות יבשים שנותנים הרבה אנרגיה אולי טיפה גלידה (למרות שאני זוכר שאיל אמר לי פעם שגלידה זה פחמימות ריקות זה מוריד מהערך התזונתי של השייק) אפשר יוגורט כמו שכבר ציינתי, או מעדנים למיניהם הקטע זה לנסות ולמצוא מה שטעים לך בתיאבון ובהצלחה

אלי ו.

New member
לא משתגע על ביצים לא מבושלות

יש בעיה של סלמונלה בביצים לא מבושלות. (חיידק שגורם להרעלת קיבה מאוד לא סימפטית) הסיכון עולה אם לא שותים את הביצים מיד אחרי ההכנה (אני מניח שאתם לא מכינים את השייק בחדר כושר אלא מראש) ה 8 גרם חלבון לא יעשו את ההבדל הגדול בשייק, כך שעדיף להזהר. (כוס חלב תיתן את אותה כמות חלבון עם פחות סכנות) דרך אגב, אני מצאתי שחלבון וניל של פרולאב מאוד טעים עם חצי מים וחצי משקה יוגורט אננס דיאטטי. (אני בירידה במשקל אז ירדתי מהבננות+חמאת בוטנים)

operationss

New member
לא יאמן מה שגיליתי

במשמש מיובש יש כ 40 גרם חלבון וכ 60 גרם פחמימות. מה זה אומר ? שאם לוקחים 400 מ"ל חלב ו 50 גרם משמש ועושים שייק מקבלים פצצת חלבונים ופחמימות. לא יאמן !!!

Hercules

New member
רעיון נחמד "אבל"

אבל אתה צריך לבדוק שהמיקסר שלך מספיק חזק בשביל לרסק את הפירות היבשים... יש מיקסרים כאלה שהם אשכרה מפלצות ... אבל מה לעשות אצלי הוא די דפוק וזה די גדול עליו

operationss

New member
אני לא בקטע של וויכוחים אבל...

יש לי בבית חבילה של משמשים מיובשים מחברה שנקראת דליקטס. זה נקרא משמש ענק (משמש מיובש) וכתוב שם בבירור 45 גרם חלבון ל 100 גרם. ומה זאת אומרת שהחלבון של המשמש לא מלא ????

girman

New member
הכוונה היא ש...

חלבון לא מלא הוא חלבון ממקור צמחי. חלבון שלא מכיל את כל 20 החומצות האמיניות. חלבון מהחי (עוף, בשר , דגים, ביצים, חלב) הם חלבונים מלאים. חלבון מהצומח (כמו החלבון שיש במשמש או בקטניות) צריך לצרוך עם דגנים (לחם, או גרנולה או ווטאבר) כדי שישתוו בערך התזונתי לחלבון שתקבל מבשר, עוף או דגים.

למעלה