שייפ... )

שייפ... )

שלום כולם. לאחר חיפושים ממושכים למכון כושר, נרשמתי למכון כושר "שייפ" בפ"ת. וגם הצטרפתי לRBT - עשרה מפגשים אישיים עם מדריך כושר. איך לדעתכם המקום שם? האם rbt יעיל כמו שהם אומרים? בעבר לא הייתי רשומה לשום מכון כושר-אני אשמח לקבל טיפים בכדי שהאימונים יהיו גם מהנים יותר וגם יעילים יותר תודה תודה

תשאגי את השם שלי בפעם הבאה שאת

מגיעה
אימונים אישיים מומלצים למי שרק מתחיל להתאמן, רוצה לבנות יסודות טובים, לקבל תמיכה וייעוץ כמו שצריך ובעיקר מתאימים (לדעתי לפחות..) למי שלא סומכים על עצמם ומחפפים באימון. עם מדריך צמוד זה לא קורה. את כל הטיפים את יכולה לקבל מהמדריך ומקריאה בפורום ואתרים נילווים (קישורי הפורום). אני בסך הכל סוגרת שבוע שני בשייפ, אבל המקום עושה רושם טוב מאוד. מכשירים חדשים, מגוונים, אין לחץ של ממתינים בתור לכל מכשיר, מדריכים שנראים מביני עניין.. בקיצור, תתחילי ואז תחליטי בעצמך.

lady_anne

New member
הם מעצבנים ושמים ../images/Emo94.gif על הלקוחות

ורושמים עוד ועוד מנויים (למרות שבשעות הלחץ די מלא שם), התיקרה נוזלת והסטודיו מלא חול, כבר שלוש פעמים הבריכה היתה מושבתת כי החימום התקלקל, כל החוגים השווים בשעות אחה"צ/ערב (ומי שבאה בבוקר שתתכבד ותעשה פלדנקרייז) ועוד כל מיני. אני לא אחדש את המנוי שם

נכון ../images/Emo45.gif וגם המכשירים דיי מיושנים

לא ממש מקשיבים לבקשות של מתאמנים (להוסיף משקולות וכו´), המדריכים שם לא כולם מבינים עניין (את התוכנית הראשונה שככל הנראה הביאה אותי למצב של עייפות כרונית, קרע וכו´ בנה לי מדריך שכלל עבורי - מתאמנת מתחילה - את כל המכשירים במכון. טוב לא את כולם, אבל 22 מהם..). ו.. המשרד שלי עבר לפ"ת, ובגלל ששייפ קרוב למקום העבודה, והמחיר שפוי, הלכתי על זה. בינתיים אני לא מתחרטת..

בררו וחשוב לציין עוד דבר

שכל התחלואים שציינה ליידי אן לא תקפים בהולמס פלייס רעננה, הרצליה או חיפה... (בעניין המדריכים אני לא יודעת, הפעם עם הכנת תוכנית חדשה הפעלתי קשרים וקיבלתי את מנהל חדר הכושר בכבודו...).

לא תמיד ..

לא תמיד כבוד מנהל חדר הכושר מבין יותר מהמדריך הזוטר אם בכלל ?!

נכון, אבל במקרה הזה בררתי והמסר

היה שהוא מדריך בחסד, מה גם שמסתבר שאני מכירה את מנהלת המקום, ואת אחת מאחראיות המשמרת שעזרו לי, ובא לא נשכח חברה טובה, מדריכה מ-ד-ה-י-מ-ה מעזריאלי שעשתה בשבילי ברורים נוספים
בקיצור- הפעם לא התפשרתי.

ממה שאמרו לי הוא מקצוען רציני

מנוסה מאוד, בקיא בתופעות, מחלות ופציעות שקשורות בספורט, הוא לא ממהר להגיד שמדובר בדלקת אם יש כאב.. בקיצור זו היתה ההתרשמות של מאמנים שמכירים אותו ואת הרזומה המקצועי שלו. בכל אופן, התבכיינתי כאן כבר לאלי שהתוכנית לא מספיקה לי, אני עובדת על אימון גוף מלא, 2 סטים של 15 בשבועיים הראשונים ושלושה סטים מהשבוע השלישי, ביננו.. כבר ביום שלישי התחלתי עם השלישי
אימון אירובי של 40 דק´ והיום כבר נעלה ל-45 בטווח הדופק.. אני מקווה שתוך חודש אחזור למצב שבו אוכל לשנות תוכנית ולחזור לאימוני סיבולת שריר שהיו אהובים עליי במיוחד.. וזהו.. עכשיו אני עפה לאימון שלי
תודה על ההתעניינות

המלצה

כפי שכתבתי לך בעבר - סבלנות ! למרות שהמוח צועק עוד.. עוד... הגוף יעדיף עליה הדרגתית. תתאפקי עוד 2-3 שבועות באימון הזה ואח"כ תתחילי לטפס בהדרגה. לגבי האירובי 45 דקות בעצימות של 60-70 אחוז זה עדין בתחום הסביר, כל עוד את לא מבצעת יותר מ-2-3 אימונים כאלו בשבוע. תחזיקי מעמד

רגע, לא הבנתי...

עצימות של 60% לא יותר מפעמיים שלוש? אני עושה אימון בטווח של 75% (מקסימום 165, מינימום 156) היום לראשונה 45 דק´, ועד היום 40 דק´ 3 פעמים בשבוע. אני לא מרגישה רע, למה התכוונת..? בעניין הסטים, מאחר והמשקלים נמוכים, אני ממש לא מרגישה אימון ולכן הוספתי את הסט. אני לא קמה מכווצת או מתוחה, כך שמן הסתם הגוף שלי יודע להתמודד עם זה, לא?

הסבר

קשה לי לחשב מבלי לדעת מה הדופק המכסימלי שלך ? לגבי העצימות 75 אחוז נשמע לי גבוה מעט לשבועות הראשונים. לגבי הסטים אין בעיה להוסיף סט במשקלים נמוכים למרות שאין לו משמעות זה יותר עבורך פסיכולוגית. לידיעתך מתאמן מתחיל מספיק לו לבצע סט אחד של 10 חזרות מכל קבוצת שריר במשך 6 השבועות הראשונים, אבל אנו נותנים מספר גדול יותר של סטים על מנת שהתאמן "ירגיש" שהוא ביצע משהו ולא ילך להתקלח אחרי 20 דקות. כפי שאמרתי לך בעבר, עוד קצת סבלנות

טוב, אנחנו יודעים שהכל בראש, לא? ../images/Emo8.gif

סבלנות היא תכונה מבורכת, לצערי לא התברכתי בה בעצמי
אני תמיד רוצה הכל כאן ועכשיו - ככה גם באימונים...
אגב, איך בודקים דופק מקסימלי? אני מכירה את הנוסחא של הפחתת הגיל מ-200/220, האם לזה התכוונת? הדופק במנוחה 78, ואנוכי בת 27. אימון בעצמות נמוכה מזו לא יהיה באמת אפקטיבי לשריפת שומנים, לא?

תוספת

דבר ראשון האימונים עבורך בהתחלה הם עבור תשתיתי מורפולוגית כלומר תנאים מקדימים כגון מפרקים, רצועות, שרירים וכו´ ובנוסף עבור קורדינציה בסיסית ורב גונית ולכן אין משעות בהתחלה לשריפת שומנים - סבלנות "השריפה" תגיע וכפי שאני מתאר אותך תגיע בגדול ! - לא לשכוח להזהר ולא להגזים. לגבי הדופק: א. דופק המנוחה נשמע לי גבוה מדי, איך את מודדת ב. דופק מרבי מחושב ע"פ: דופק מרבי לגברים = גיל – 220 דופק מרבי לנשים = גיל – 226 אבל על מנת למצוא דופק מרבי אמיתי עליך לבצע בדיקת מאמץ עם מד דופק על גבי מסילה, כלומר חימום ועליה של מהירות/שיפוע כל דקה עד למצב של "חושך בעיניים". לא לבצע זאת לבד !!!

טוב, בדיקת מאמץ כזו לא עשיתי

אלא השתמשו עבורי בנוסחא, בכל מקרה, הדופק, למרות המהירות, תקין אצלי כי אני לוקחת אלטרוקסין, דבר שמעלה את הדופק באופן קבוע. הבדיקה התבצעה עם המכשיר למדידת לחץ הדם (שידוע שאינו מדוייק ב-100%, אבל עדיין דיי מדוייק). אולי בעינייך אין משמעות לשריפת שומנים בהתחלה
אבל עבורי, אחרי חצי שנה של חיים במצב מאוזן, יש גם יש
בכל אופן, בינתיים אני לא מרגישה סימנים מיוחדים שאומרים לי להאט, אבל אני בהחלט לא רואה בעצמי (למרות ההפסקה) מתאמנת מתחילה לגמרי.
על התשובות והתמיכה!

אלי ו.

New member
אין עמדת סקוואט

לפחות לא היה כשאני בקרתי שם לפני חצי שנה. המדריכים שם "המליצו" לעשות סקוואט בסמיט

למעלה