שיין אנד שארפ - Schein & Sharp

שיין אנד שארפ - Schein & Sharp

אתמול היינו במסעדת הבשרים שיין אנד שארפ ביגאל אלון. השירות אדיב מאוד: מאוד חביבים ומאוד משתדלים. העיצוב של המסעדה נחמד מאוד. המוזיקת רקע היתה רועשת מדי לטעמנו. - ביקשנו להנמיך והנמיכו אבל לא היה מורגש במיוחד. בכל מקרה היה מאוד רועש. גם ישבנו במקום בו היו מרוכזים סועדים רבים למרות שהמסעדה לא היתה מלאה ויכלו לפזר את הסועדים שיהיה יותר נוח (לא ברור, אולי היו להם הזמנות לשוחנות הריקים) היתה לנו אכזבה לא קטנה מהמנות. כנראה ציפינו ליותר מדי. מנה ראשונה לקחנו כנפיים בלי עצם ברוטב שלא היה בהם משהו מיוחד. מנה מיוחדת, ראשונה היתה חנקלי - לצערנו לא ידענו שעשויה מבשר טלה ובעלי לא אוכל טלה כך שלמרות שהיתה למנה פוטינצאל לא רע התאכזבנו (בעיקר אני התעכזבתי בשבילו) מנה עיקרית לקחנו לשנינו סטייק פורטר האוס 900 גר שהיה עשוי במידה הנכונה אולם חרוך מבחוץ. אולי היה צריך להוריד אותו מהאש קודם ולשים בתנור להמשך עשיה. הסטייק היה הפישול העיקרי של המסעדה, לטעמנו. כתוספת לקחנו ציפס שהיה סתמי. מנה אחרונה לא רצינו. בכל זאת התעקשו לתת לנו אז מהמבחר הדל (אולי בגלל שהמסעדה בהרצה אין הרבה קינוחים) בחרנו תותים בשמנת מתוקה (בנוסף היה כדור גלידה וניל באספרסו או 3 כדורי סורבה). כשהגענו למנה האחרונה כבר לא היה לנו סבלנות לחכות ונראה שלקח נצח להוציא אותה... בפינוי הסטייק מאוד התעניינו איך היה. ואמרנו, לא התלוננו. גם במהלך הארוחה שאלו אם הכל בסדר אבל אמרנו כן בחצי פה. בכל מקרה, המסעדה בהרצה אז שיהיה בהצלחה ורק שישתפרו. לנו יקח עוד זמן מה עד שנחליט לנסות ולבקר בה שוב.

salo22

New member
ומחירים ?

הסטייק היה ממש שרוף מבחוץ במידה קיצונית ? תודה על דיווח הבכורה.

עשו עליהם כתבה בגיא פינס..

ודיברו (מה דיברו - עמית אהרונסון דיבר) שם על תנור מיוחד שכל הייחוד שלו זה שאפשר ליצור חריכה טובה על בשר ולהשאיר אותו MR מעניין באמת איך הבשר שם, והאם החריכה הזו היא דבר חיובי...

salo22

New member
נשמע מוכר

לדעתי אין מסעדה שפוייה שתכין פורטרהאוס במשקל כזה רק על גריל, לא מתקבל על הדעת.. אני בעד הקריספיות בחוץ, אבל אולי באמת המיכל\תנור הזה עושה את זה קצת אחרת.

מחירים

סליחה שלא רשמתי מחירים אתמול פשוט כתבתי את הביקורת דיי מהר ולא זכרתי. לגבי הסטייק השרוף - החלקים השרופים היו לא לעיסים. אם אני לא טועה המחירים זהים למה שפורסם ברשת: חינקאלי -כיסוני בשר עם שמנת חמוצה ופלפל שחור (37 שקלים), פורטר האוס (31 שקלים ל-100 גרם). ציפס באזור של 15 ש"ח כנפיים במחיר של מנה ראשונה באזור של 30-40 ש"ח. מנה אחרונה קיבלנו בחינם וגם לא ראינו תפריט כך שאין לי מושג.

החריכה החיצונית מכוונת

לא אכלתי שם וייתכן שנתח הבשר עבר טיפול חריכה לא תקין, אך כך נהוג גם בסטייק האוס בארה"ב. אני מתכוון לחריכה שהיא חזקה מאטימה רגילה ונעשית ע"י גריל מיוחד או לעתים בעזרת מבער אני גם זוכר אזכור לכך שהביאו גריל או מתקן מיוחד למטרה זו חבל לקרוא שלא נהנית. ריכוז הסועדים באיזור מסויים נועד על מנת להקל על המלצרים ולגרום לכך ששולחן לא יצטרך לנפנף בידיים על מנת לקבל תשומת לב. מניח שיש לכך השלכות נוספות כמו הפחתת שטחי הניקוי וכו' בטוח שהם היו שמחים שכל המסעדה תהיה מלאה עברתי על התפריט ונראה (לפחות בראשונות) שמישהו שם החליט להביא את כל המנות שהוא אוהב בלי לעשות יותר מדי חשבון לקונספט וכדומה

salo22

New member
קרמול, לא אטימה

אטימה אפשר לעשות אולי רק עם ואקום, לא עם אש..

לגבי הסטייק החרוך-החלקים החרוכים לא לעיסים

לא חושבת שזה צריך להיות כך. אם ככה זה בארצות הברית אולי צריך לחשוב מה מתאים לחיך הישראלי או שאני צריכה לחשוב מה מתאים לחיך שלי ולפסול את המסעדה לגמרי. ריכוז הסועדים - אם בא להקל על המלצרים או על צוות הניקיון אז חבל כי זה מוריד מאוד מההנאה של הסועדים ולדעתי זה מה שהכי חשוב. היה עד כדי כך צפוף באזורינו שהמלצרים התקשו להגיע אלינו והיו צריכים לבקש מסועדים אחרים להזיז את הכסא כדי שיוכלו לעבור. והמלצרים שם לא עד כדי כך גדולים.... היה מקרה שחששתי לסועד שצלחת חמה עם סטייק תיפול לו על הראש מהתימרון שעושה המלצר. זה לא צריך להיות כך, לדעתי.

passioneta

New member
מסעדה בהרצה - כנראה לא רצו למלא אותה

כדי לא להעמיס על המטבח בשלב הזה של ההרצה.

אם כך חבל שלא פיזרו את הסועדים קצת

בשטח המסעדה. המטבח התנהג כמו כל מטבח אחר - לא הצטיין במיוחד בהוצאת מנות במהירות ולא היה איטי מאוד. לכן לדעתי המטבח הרגיש עמוס כמו כל מטבח רגיל ואים ניסו לא העמיס ובכל זאת הרגיש כרגיל אז יכול להיות שהם עדיין מתקשים... טוב נו, הם בהרצה. ריכוז הסועדים באיזור מסויים- זה מוריד מאוד מההנאה של הסועדים ולדעתי זה מה שהכי חשוב. היה עד כדי כך צפוף באזורינו שהמלצרים התקשו להגיע אלינו והיו צריכים לבקש מסועדים אחרים להזיז את הכסא כדי שיוכלו לעבור. והמלצרים שם לא עד כדי כך גדולים.... היה מקרה שחששתי לסועד שצלחת חמה עם סטייק תיפול לו על הראש מהתימרון שעושה המלצר. זה לא צריך להיות כך, לדעתי.

passioneta

New member
זו בדיוק בעיה שיכולים לגלות בהרצה רק אם

ממלאים שטח מסוים...

מחירים-לא ראיתי הנחה. יתכן שמראש מופחתים?!

סליחה שלא רשמתי מחירים אתמול פשוט כתבתי את הביקורת דיי מהר ולא זכרתי. אם אני לא טועה המחירים זהים למה שפורסם ברשת: חינקאלי -כיסוני בשר עם שמנת חמוצה ופלפל שחור (37 שקלים), פורטר האוס (31 שקלים ל-100 גרם). ציפס באזור של 15 ש"ח כנפיים במחיר של מנה ראשונה באזור של 30-40 ש"ח. מנה אחרונה קיבלנו בחינם וגם לא ראינו תפריט כך שאין לי מושג.

החתולית

New member
על הדיווח

וחבל שזו היתה החוויה שלכם. למיטב ידיעתי, סטייקים "נסגרים" במכת חום גבוה ואחר כך ממשיכים צלויה בחום נמוך יותר. החלק החיצוני לא אמור להיות בלתי אכיל. חבל שאמרתם שהכל בסדר ולא הערתם על הסטייק. ביקשתם להחליף את מנת החינקלי ?

הערנו על הסטייק כשבאו לפנות את הצלחת

זו מסעדה חדשה ובכלל היינו במצב רוח סלחני (איך בעלי אמר "לא חשוב האוכל, העיקר החברה. אבל לארוע הבא אני בוחר את המסעדה, טוב ?!") גם את החינקלי לא החלפנו. אני אהבתי. בעלי לא יכול לנגוע בטלה/כבש. זה גם ביאס אותי מהמנה. אם היינו יודעים מראש לא היינו מזמנים אותה.

karpe

New member
הנה ביקורת עם תמונות

לא אובייקטיבית באופן מוצהר, אבל מעורר תאבון.. אני מתכוון לבדוק את זה מתישהו בקרוב. http://beygale.co.il/2012/02/20/שיין-אנד-שארפ-הסטייק-האוס-שיביא-את-הבש/ אגב זה הזכיר לי את הסטייק הכי שאכלתי במסעדה בטייואן שנקראת RUTH'S CHRIS, גוש של בשר פילה שנצלה בחום של 1800 מעלות. בחוץ הוא מושחר ובפנים - אדום לוהט ועסיסי. יחד עם חמאה מלמעלה, ותפוח אדמה אפוי עם שמנת וגבינה - זה הכי קרוב לגן עדן שיש (ומקרב אותך לשם בפועל עם סתימת עורקים). http://www.ruthschris.com/Menu דווקא בתמונה זה לא נראה משהו עסיסי במיוחד, אבל בפועל זה הרבה יותר טוב.

salo22

New member
לא אובייקטיבית באופן מוצהר

זה האנדר של האנדר של הסטייטמנט. פונט שגורם לכותב לדמיין גברים מתלבשים לפני 150 שנה, זה בהחלט קשור לעניין ויגרום לכולנו לרוץ לאכול שם. ניסיון המיתוג הזה, סטקיות old school, עץ ספון וריח מושק ועור, לא עושה לי את זה, אבל אולי יגרום לרבים לפנטז על אותו סטייקהאוס אמריקאי (די בינוני) שנשאר חרות בזיכרון. מבחינה בישולית - אני לא רואה שום סיבה מיוחדת לעבוד בטמפרטורות של 1800 מעלות, זה נשמע לי אבסורדי לגמרי.

salo22

New member
אבסורדי לתנור כמובן

לא יודע מה בדיוק הטמפרטורות באש ישירה, צלייה וכולי. הסטייקים הטובים ביותר שאכלתי - נעשו במשקל גבוה יחסית ובצלייה איטית מאוד בתנור, הקרמול החיצוני היה רק בונוס ולא הנושא המרכזי.

אמנם מצב הסטקייות בארץ בכי רע

אבל רות' כריס זה בסה"כ רשת אמריקאית סבירה, לא הרבה יותר. וכן, הם אוהבים את הבשר שלהם חרוך מבחוץ. יש מידת צלייה שנקראת פיטסבורג רר או בלאק אנד בלו. חרוך/שרוף מבחוץ, חי לגמרי מבפנים. בכל אופן הכל יקום וייפול על איכות הבשר. יש שני ז'אנרים שבהם האוכל בארץ נופל מהמקבילות (בעיקר האמריקאיות) שלו באופן ניכר פשוט בגלל חומרי גלם. זה 'סושיות' ו'סטקיות'.

למעלה