שייכות

ענתנוי

New member
שייכות

יש אנשים עצים. מוגדרים וברורים לעצמם, ורק ביחד, מוקפים בחברה הם יכולם ללמוד את חוקי האהבה.

יש אנשים שהם יער. אהבה מגדירה אותם, ורק כשהם לבד, עמוק בתוך עצמם הם מוצאים את העץ שלהם ולומדים איך לבטא את אהבתם.

בין מוח להתנהגות מסתתרת חיה מופלאה שקוראים לה "מודעות".

arana1

New member
יחד לא חייב להיות אותו דבר לכולם

אנשים שונים חווים יחד בצורה שונה, ברוב המקרים אוטיסטים לא חווים "יחד" והשתייכות כמו הרוב הנורמטיבי, זה לא אומר שהיחד שלהם פחות מהותי, להפך, המון פעמים הוא פחות פרדוקסלי, יותר "נקי", יותר רגיש והגיוני.

ענתנוי

New member
יחד ולחוד

שייכות של עץ יוצרת קבוצה. הקבוצה מצמצמת את דרגות החופש של הפרט וכובלת אותו לנורמה. בפשרה שבין ה"אני" ל"אחר" מתגלים חוקי האהבה.

שייכות של יער יוצרת סביבה. הסביבה מחזקת ומעצימה את כל העצים שבתוכה. בסביבה של פתוחה הפחדים נעלמים, החומות מתמוססות והאהבה שבפנים יכולה לצאת החוצה בלי חששות....

כל כך יפה!

שמדייק לי
תמיד תוהה למה החומות האלה בלתי אפשריות עבורי בתקשורת...
ותוהה על הגבול הזה הדק
שאצלי מתחייב חברות ואצל אנשים נהוג לשייכו
לחברות זוגית רומנטית או למשפחה
או לקבוצה מסך כלשהו

ותוהה מדוע נוצרים אצלי החששות כשממש אבל ממש אין שום קבוצה
ואין שום צורך להתאשרר ע"י - אין את הרגש הזה רב מדי.

מבולבלת מאוד לגבי החיבורים ...

arana1

New member
שייכות של יער ואוטיזם

אולי יש קשר בין מה שתואר כאן על ידי הילד היפני כחוויה בו זמנית של הרבה ערוצים שונים שאמנם יחסית למקובל היא נדמית כחסרת עריכה וכיוון וכוונה אבל בסופו של דבר היא מאפשר יצירת מודעות והוויה המבוססת על תחושה בו זמנית של זהויות רבות ושונות ופעולה ותגובה ותנועה מתוך מודעות כזאת פותרת את ההתנגשות המתמדת בין פרט לקבוצה גם אם בינתיים היא נדמית כסטטיסטית מטיבה ופחות תחומה ומדוייקת היא הרבה יותר נכונה ואפקטיבית מוסרית ורגשית וגופנית.

מאותה סיבה זה גם פותר את מה שחרסינה אמרה כי תחושה בו זמנית של פרטים רבים ושונים וסינטזה של התחושה הזאת לתנועה ומגע נכונה גם לקשר בין אישי או זוגי שגם בו כל פרט הוא יער לכן

רשמת בקומונה

של גור שמישהו אמר לך משהו לפני כמה זמן ותהית איך זה מתחבר לך עצמך -
איך זה מתיישב כאן עם היער והעצים
(כוונתי איך את משלבת כי אולי לא מובן לי משהו עם חתימה של יער פנימי ועץ פנימי ואני מנסה להבין מה...)

תוכלי לדייק לי?

למשל אם את יער מה ההשפעה של עץ עליך במובן הזה ?
איך זה מעורר מודעות?

ענתנוי

New member
יער ועצים

זה היחס בין השלם לחלקיו.
אם מישהו אומר לי משהו עלי - אני מייחסת את זה אליו ולא לעצמי, כי הוא מבטא את עצמו בלבד. זה יכול לעזור לי להבהיר או לדייק משהו בהבנה שלי.
זה לא מעורר מודעות אלא משפר את היכולת לבטא אותה.

למעלה