לא לגמרי פשוט
אכן העקרונות שמנה ידידי המלומד סקיפר 1 נכונים. במדינות בהן אתה נדרש להוציא ויזה מראש את צריך להגיע לנציגות בארץ היציאה ולדאוג לאישורים הנדרשים. בשנת 91-92 כשהפלגתי לא מעט הגעתי למשל לטורטולה שם הייתי צריך ויזה ולא רצו לתת לנו לעגון. הייתי הישראלי היחיד על הסירה והיינו להשאיר את הסירה שם ולחזור בטיסה. המצב נפתר בסוף כשאמרנו "בסדר" וסיפרנו שאני יורד מהסירה לסירה אחרת ומייד יוצא ולכן כאילו לא נכנסתי למדינה. שד"ת של טורטולה כל כך קטן ומצ´וקמק שלא בודקים ביציאה מי מאושר ומי לא. בפורטוגל מנהל המרינה אמר שאני מוזמן לתור חופשי ודאג לצייד אותי באישור זמני מתאים. לספרד נכנסנו עם תקלות ובלי דלק כך שלא יכלו לדחות אותנו. נציג ההגירה הודיע לי שלא אוכל לרדת מהסירה וביקש שנעמוד ליד תחנת המשטרה כדי שהוא יכול לפקח על זה. לקורסיקה הצרפתית נכנסנו בלי בדיקות והבעיה הייתה ביציאה משום ששוב השארנו שם את הסירה ויצאנו במעבורת. השוטר בעליה למעבורת היה בטוח שאני מבריח סמים כי הייתי עם שיער ארוך ופרוע, זקן ארוך ופרוע, עגיל באוזן לא פרוע עיניים אדומות מהפלגה ממושכת בים סוער ובגדים די מג´וייפים. למזלי צוות הביטחון באוניה היה ישראלי והם זיהו את הדרכון ובזכותם הותרה לי העליה למעבורת לאיטליה שם לא הייתה כל בעיה.