שייט בתקופת החורף

שייט בתקופת החורף

שבת שלום. חשבתי על מקום להשכיר יאכטה בתקופת החורף. מצאתי מקום מקסים באיי סיישל. כמה שאלות ליודעי ומכירי דבר: 1. האם זהו האתר הקרוב ביותר לארץ בו כאשר כאן חורף שם קייץ ? 2. איך מגיעים לשם וכמה זה עולה ? 3. האם שבוע מספיק ? 4. השמח לקבל גם סיפורים, חוויות וטיפים ממי שהיה שם. תודה.

zina71955

New member
איי סיישל

האיים נמצאים כ 6 מעלות דרומה לקו המשווה באיזור הנקרא Doldrums שזה 10 מעלות צפונה/דרומה למשווה. איזור זה על פני הכדור מצטיין בחוסר רוחות או רוחות קלות בלבד. למרות זאת באוקינוס ההודי יש באיים האלה השפעה של המונסון הדרומי מערבי (יולי - אוקטובר) והצפוני מזרחי (ינואר - אפריל. אין שם קייץ/חורף אלא עונה יבשה ורטובה, עכשיו היבשה. איים מקסימים. אני מניח שאפשר להגיע דרך ניירובי, אבל צריך לברר. אני מניח גם שזה ספור יקר. זה אכן האתר הקרוב ביותר לארץ להפלגות כאלה בחורף שלנו.

סיישל../images/Emo26.gif

כפי שידוע לי,איי סיישל הינם מאד יקרים ליכטונרים,גם במרינות וגם מחוץ להן.גם הטיסות יקרות. ואם כבר אנו מדברים על שייט באזורים מרוחקים,מה דעתך על תיילנד? מספרים שתיילנד מהצד של הים,מדהימה.

zina71955

New member
תאילנד

תאילנד מדהימה מהים. אבל זהירות. האיזור שבין סינגפור להונגקונג כולל חופי תאילנד, אינדונזה והפיליפינים שורץ בשנים האחרונות במעשי פירטיות. הן לגבי אניות והן לגבי יכטות.

tiltanit

New member
הפלגה בתאילנד

הפלגתי פעמיים מאזור פוקט - מדהים, נוח להפלגה וקל להתארגנות אשמח לפרט למעונינים . ליאור סופר [email protected]

הכן איי סיישל יקרה מול טיילנד פחות

מבירור שעשיתי עד עכשיו, העסק יקר בעיקר בגלל כרטיסי הטיסה לשם (כ- 1200$). לגבי מחיר השכרת היאכטה, ממוצע כמו בכל העולם +, למעט תורקיה הזולה. לגבי טיילנד, מחיר כרטיס טיסה כ- 700$ אך מחיר השכרת היאכטה קצת יותר יקרה ושנת הייצור שלהם הרבה יותר ישנות במחיר לא כל כך זול משמעותית. אני עדיין בודק אפשרויות כי לא עברו 3 חודשים מהפלגת החו"ל שלי האחרונה וכבר חסר לי שוב ים. במקביל אני מחפש שותפים פוטנציאלים מתאימים להפלגה, וזה גם לא קל.

למעלה