שייט בודד

שייט בודד

שאלה לסקיפרים כיצד או איך עושים אישור לשייט בודד .מה הנוהל ומה צריך להכין ? שמי פונימונסקי ראובן סקיפר 60 כ 10 שנים עם נסיון בינלאומי לא רע.הנייד שלי 0544989606

תשובה

אני בעלים של יאכטה פיטר פן ג'נו אתליה 32 פיט מספר שנים ובאלי להפליג לפעמים לבד קצת שקט על הראש .

gb228

Active member
קבל "קיצור דרך"

כי "לסחוט" מידע מרספ"ן זה יותר מסובך מלסחוץ מים מסלע במדבר.
צירפתי את טופס ההצהרה שאתה נדרש לחתום ובו מפורטות הדרישות (בשביל הטופס הזה רצו שאגיע למשרדים ורק אחרי שתהיתי מדוע אי אפשר לקבל באימייל שלחו)
אבל גם הטופס הזה לא מכיל את כל המידע (שדרש התכתבות נוספת). לכאורה כל מה שאתה צריך זה להצהיר בטופס שאתה בריא, אבל לא כך הדבר - אתה צריך לגשת לאחד מתחנות הצילום של משרד הרישוי שבהן מוצאים בקשה לרשיון, להוציא טופס בדיקה רפואית ("טופס ירוק" או שזה כחול, לא זוכר) אבל במקום להחתים על הטופס רופא רגיל אתה צריך להחתים רופא ברפואת ספורט + בדיקה ארגומטרית (תהרגו אותי אם אני מבין את הלוגיקה בדרישה - מה הקשר בין רפואת ספורט וארגומטריה להשטת סירה לבד - הפכו השטת סירה לספורט אתגרי)
בהצלחה.
תעדכן איך הלך, כי טרם ביצעתי את התהליך עצמו - אולי יש עוד הפתעות בהמשך.

zina71955

New member
יש הבדל בסיסי בין הפלגה לבד בשעות האור לפי דרישות

רספ"ן לבין המושג single handling במשמעותו המעשית. לצורך זה אני לא צריך את רספ"ן . מתוך כ 50000 המייל שעשיתי בסירה שלי כ 30000 היו בסינגל הנדלינג. אנגלי אחד שקיבל ממני חבל בתימרון קשירה אמר לי : "שמע, עוד לא ראיתי גישת רציף כל כך שקטה". "אין לי על מי לצעוק" אמרתי לו. הנושא של סינג הנדלינג הוא תורה שלמה ושום רשימת ציוד של רספ"ן לא תלמד את התורה הזו.

gb228

Active member
אילן - אני מנסה להבין את המשמעות החוקית/ביטוחית

אם אינני טועה הסירה שלך רשומה בדגל ישראלי (אם לא אז כל המשך השאלה מיותר)
ברור שבתחום המים בישראל אני צריך את האישור המדובר.
אבל האם מחוץ למימי ישראל החוק הישראלי כבר לא תקף לגבי הסירה (דרישת צוות בטיחות וכו')? האם הפלגה כשייט בודד בחו"ל לא חושפת אותך לבעיות חוקיות או ביטוחיות (או שכן, ואלו פשוט סיכונים שאתה מוכן לקחת ואולי את החלק הביטוחי אפשר לכסות על ידי ביטוח בחברה בחו"ל שלא שמעה על השטויות של רספ"ן).

zina71955

New member
תשובות

א. הסירה שלי היא בדגל ישראלי.
ב. בימי קדמא דנא היה לי מכתב מרספ"ן שאיפשר לי שיוט כ סינגל הנדלינג ללא מגבלות. מכתב זה בוטל בהתחדש רשיון המשיט. מאחר ואני, על פי כל דין, לא מחוייב ברשיון משיט טענתי לאי חוקיות של הביטול. לא בא לי ללכת לערכאות בנושא.
ג. מעשית לא ויתרתי.
ד. המצב החוקי לגבי כלי שייט ישראלי בחו"ל הוא מורכב. מאידך הכלי מחוייב בחוקי ישראל. גם בחו"ל. מגיסא הוא גם מחוייב בתקנות של רשויות/מדינות בהן הוא מבקר. לא ידוע לי על מקרה בו הנושא נבחן משפטית.
ד. אני בחרתי בפיתרון עצמאי. דהיינו. יציאה/כניסה מ/אל ישראל ביצעתי עם צוות 1/2 לפי הנתון. למצוא אנשים שיהיו איתי זמן ממושך - אין. לכשירד הצוות המשכתי לבד.
ה. חברת הביטוח הישראלית לא אוהבת את זה. וברור שאם יש אירוע ביטוחי כאשר אני לבד היא תטען למצב של חוסר כושר שייט. עם זה אני יודע להתמודד בימאות/זהירות, כך שאין לי תביעות וכשיש מקרה ביטוחי אני מתמודד איתו בלי ביטוח על פי הכלל של "תתנהל כאילו שאין לך ביטוח".
ו. הייתי מבוטח בחו"ל. זה לא פותר את הבעיה משום שיש סעיף הקושר אותי לחוקי מדינת הדגל.
ז. בתביעת הביטוח היחידה שהייתה לי לפני שנים רבות קיבלתי עם הצ'ק קפה ועוגה משום שעל פי המבטח חסכתי להם הרבה מאוד כסף.
ח. ראשית החוכמה בסינגל הנדלינג היא לדעת לבחור בסירה שאתה מתכוון להשיט. זו הסיבה שבחרתי לבנות סירה "לפי מידותי" באורך של 10 מטר ובמשקל של כמעט כפול מסירת קו באותו אורך כפי שנבנית כיום.

benamir1

New member
" ...זו הסיבה שבחרתי ..."

"...לבנות סירה ...באורך של 10 מטר..."
מעניין ! לא הבנתי , אתה בונה סירות ???

gerson1

New member
תפנה לרספן

תקבל אישור לשייט בודד לסירה ספציפית
תצטרך ציוד צמוד כPSB, פנס, פלאפון מוגן מים ועוד
במידה ויש שאלות נוספות צור קשר

למעלה