שייטת 13

Apnea Boy

New member
שייטת 13

טוב יש לי כמה שאלות.. אם שלחו לי מיונים לטייס אני מאמין שישלחו לי גם יום סירות נכון? (עוד לא קיבלתי זימון ליום סירות) רציתי לדעת כמה זמן לפני היום סירות אני מקבל זימון? וקצת שאלות על שייטת 13: איך היחס שם לחילים,כי לאחרונה שמעתי סיפורים לא טובים על ספינות סטי"ל? כל כמה זמן הם חוזרים הביתה? מה המשכורת שלהם במהלך השירות הצבאי? איזה פריבילגיות ניתנות להם? ואשמח לשמוע פרטים נוספים על העניין.

DyingToLiVe

New member
קצת תשובות ../images/Emo3.gif

בערך חודש עד 3 שבועות לפני היום סיירות אתה תקבל זימון, היום סיירות שלך כניראה יארך ביולי. ועל שייטת 13: היחס לחיילים? שייטת 13 מתחילים את ההכשרה בטירונות 05 של הנח"ל, והם בעצם נמצאים שם בדיוק כמו כל טירון רגיל, אז היחס זהה לחי"רניקים. לאחר מכן מתחילה ההכשרה של השייט, שהיא כבר רמה אחת מעלה, אינ מאמין שהייחס לחיילים שם הוא טוב. אין קשר בין ספינות הסטי"לים לשייטת 13, אלו שני זנים שונים לגמרי של חיילים ומפקדים. כל כמה זמן הם חוזרים הבייתה? אין לי מושג. משכורת זהה למשכורת קרבית, כל חודש 700+ שקלים חדשים. פריבילגיות? הם נמצאים באחד המקומות הכי איכותיים בצה"ל, עושים קורס צלילה בדרגת dive master, ועוד מספר קורסים, ביניהם קורס לוט"ר, ולוש"ב, ברמה הגבוהה ביותר. ההקצאות שלהם מטורופת, והם מקבלים הרבה תרומות מבחוץ. הם גם מקבלים אחלה שעון של seiko ומשקפי שמש מגניבות
היום היא נחשבת לאחת היחידות המבצעיות ביותר של צה"ל, המטרה העיקרית שלה היא לבצע פעולות מבצעיות מעבר לגבולות המדינה, כאשר ההגעה נעשת מהמים.

Apnea Boy

New member
נשמע ממש טוב

אשמח לקבל עוד מידע. במיוחד על כל כמה זמן חוזרים. .. והאם יש להם רק בסיס אחד בעתלית או קיימים מספר בסיסים?

DyingToLiVe

New member
מההודעה הקודמת שלך

יש לי הרגשה שאתה לא יודע בדיוק מה היא שייטת 13, שייטת 13, היא יחידת הקומנדו הימי של חיל הים כמובן, ההכשרה שלהם היא בין הקשות בצה"ל! הם עושים מסע שניקרא 40 על 40, עם הרגליים 40 ס"מ בתוך המים, 40 ק"מ, ו40% ממשקל הגוף תוספת של משקל, הם עוברים סידרת שבי. אם אתה רוצה לשרת ביחידה הזאת, אתה צריך ראש טוב והרבה רצון.

Apnea Boy

New member
טירונות

אתם יכולים להסביר לי קצת על מסלול הטירונות 05 בנח"ל... וגם 07. ?

d r u m a n

New member
תשובות מפורטות

אז כמו שאמרו בין שייטת 13 לסטי"לים אים כל קשר... אני אסביר על שייטת 13... בשייטת 13 אתה מתחיל מסלול בטירונות 05 בנח"ל... ממשיך שם לרמת רובאי 07 באימון מתקדם.. ההבדל בין השניים שעד סוף הטירונות אתה נמצא בתוך כיתות של נחלווים.. וברגע שעוברים לבסיס נח"ל של האימון מתקדם אתה מקבל מפקד מהשייטת ואז הרמה עולה... כל עוד אתה לא נמצא בבסיס השייטת בעתלית היחס הוא טוב... למה? כי יש דבר כזה שנקרא חוקי מטכ"ל וחוקי בא"ח.. אתה ישן כמו שצריך, אוכל כמו שצריך, המפקדים מתייחסים אליך כמו שצריך... בסיום האימון מתקדם אתה עובר לשלב המכין (טירונות יחידה) שאומרים שבגללו מסלולה שייטת נחשב למסלול הכי קשה בעולם. שם אתה יכול לשכוח מיחס טוב... מי שכואב לו משהו/חולה/לא מרגיש טוב וכן הלאה יכול לשמור את זה לעצמו.. לילה שלם לישון בו זה דבר נדיר מאוד... כל לילה יש הקפצה.. הנורא מכל זה שאתה התחלת את הכשרתך במים... וזה אומר שכל יום יש איזו שחיית בוקר בים, אין מגבות, יש רוחות על החוף.. יש חול.. בחורף גם קר לאללה בחוץ... בקיצור זה חרא זה דבר! קשה! לא כיף! סבל! אבל בסופו של דבר תהיה לוחם בשייטת 13 וזה שווה הכל.. בקשר ליציאות.. בזמן הטירונות הם יוצאים כמו כל הנחלווים וככה גם בזמן האימון מתקדם. זה אומר שלרוב זה יהיה אחת לשבוע חוץ ממקרים מיוחדים שהמחלקה שלך שובצה לשמור.. או שעשית איזה פאק רציני ונשארת שבת... יציאות לא רעות... בעתלית היציאות על הפרצוף עד שאתה מסיים את המכין... אתה 28 יום בבסיס... יוצא שבת מקוצרת וחוזר לעוד 28 יום בבסיס... ויש לפעמים גם כאלה שנשארים אחרי זה עוד שבועיים ורק אז מסיימים את השלב הזה.. בסיום המכין אתה מתחיל התמקצעות בתנאים יותר טובים ויוצא בערך כל שבוע (שוב רק במקרים חריגים נשאר) אבל המקצועיות צריכה להשאר באותה רמה! אני מקווה שעזרתי...

demoloc

New member
אתה ערבבת

על הסט"ילים זו שייטת 3 , ולא 13 . המשכורת במהלך השירות משתנה לפי: רמת הסיכון [מה שאומר שבדר"F גולנצ'וק \מטכ"ליסט\סטי"לן או שייטת13 ירוויחו את אותו הדבר. קצין\לא קצין (קצינים מרוויחים יותר). לוחם\תומך לחימה\עורפי (לוחם מרוויח הכי הרבה עורפי הכי מעט). ותנאי ת"ש (אם ישנם צרכים מיוחדים הצבא אמור להתחשב). חוזרים הביתה? תלוי באיזה שלב בשירות (ועל מי בדיוק אתה מדבר ,הסט"ילים יוצאים כאשר יוצאים חמשושים אחת לשבועיים-3 ..משתנה. מהזה אומר פריוולגיות? מה אתה מצפה לקבל?

למעלה