שייטל על האש

u r i el

New member
שייטל על האש

מישהו יכול לתת המלצה להכנת שייטל על האש ?
 
שייטל או רמפ סטייק לא כל כך מומלץ על האש

מתאים יותר ל]לנצ'ה או מחבת סטייקים, למרות שאני אוהבת מאוד, כי זה נתח בשרי לא רך ומתמסר עם טעמים עזים.
אם בכל זאת מכינים על האש, יש לוודא שהנתח עבה למדי, שהגחלים לא קרובות מדי לבשר ושהם כבר לא במצב של בעירה. לתת לבשר את הזמן הנחוץ לו מבלי להפוך מצד לצד. לצלות צד אחד כ 10 דקות, להפוך ולתת את ההזמן גם לצד השני. מדחום ננעץ עוזר כאן מאוד על מנת להגיע לדרגת הצליה הרצויה.
לחילופין, אפשר לצלות כשיפודים עם קוביות לא קטנות מדי שהושרו במשרה לפני הצליה
 

u r i el

New member
תודה. האם הכוונה לשיפודים על האש

או על מחבת ?

האם ניתן להגיע לדרגת WELLDONE בנתח שלם על גחלים ?
 
נתח שלם על האש לא ניסיתי.

משייטל עד היום הכנתי סטייקים בעובי 3 ס"מ על האש בשיטה שהמלצתי לך ושיפודים על האש מקוביות של 2 ס"מ. נתח שלם לדעתי יקח זמן ארוך מאוד והמעטה החיצוני עלול להתייבש עד שהמרכז יגיע לדרגת וול דאן. אני מציעה להתחיל על האש ולסיים בתמור אם זה אפשרי.זכור שזה לא נתח שומני כמו אנטריקוט. אולי יש כאן מומחים ממני שייעצו לך אחרת. אני לא צולה נתחים גדולים על האש.
 
למעלה