שיט, הלך לי הדרכון

PavlovsDaughter

New member
שיט, הלך לי הדרכון

אני טובעת בביורוקרטיה ומתחרטת שלא פניתי לסוכנ/ת הגירה וגמרנו. לפני כמה זמן שלחתי לשגרירות אוסטרליה בישראל את הדרכון הישראלי שלי, במעטפה עם עוד כמה מסמכים. התעצלתי לנסוע עד אליהם להנפיק certified copy, מה גם שהמענה הטלפוני שלהם מנג'ס שחייבים לתאם במייל ביקור מראש כדי לעשות את זה, ועונים על המיילים האלה תוך איזה שבוע (התשובה היא תמיד "חפשי את המידע באתר שלנו"). הפקידה שדיברה איתי בטלפון לפני השליחה אמרה שזה בסדר, שכולם שולחים להם דרכונים ככה בדואר רשום ושזה תמיד מגיע. חבל שהאמנתי. מסתבר שהפעם הגיעה כל המעטפה שלי, ללא הדרכון. אני חוששת שהדוור פשוט הרים לי את הדרכון מתוך המעטפה והשאיר את כל שאר המסמכים במקומם. עכשיו יעלה לי 685 (!) שקל להנפיק דרכון חדש עכשיו, ויש לזה השלכות נוספות. שמעתי למשל על אנשים שגנבו להם את הזהות באמצעות ת"ז שאבדה והזיקו להם מאוד - האם אפשר לעשות את זה עם דרכון גם? יש משהו שאני יכולה לעשות כרגע חוץ מלהנפיק דרכון חדש ולקוות לטוב?

billc

New member
עכשיו סוכנת בלונדינית אוסטרלית

תתנקש באיזה רוסי ותשתמש בדרכון שלך לשהיה במלון במוסקבה

PavlovsDaughter

New member
It's all fun and games, till...

עד שחבורה של חאפרים מנסה להתנקש במבחוח. גם שם השתמשו בדרכונים של אנשים לא קשורים בעליל שלא ברור מאיפה הקריצו אותם, לרבות זקן בן 90 שלא יכול לחסל אפילו חרק מעופף. אבל אני יותר פוחדת שמישהו יוכל להשתמש בזהות שלי לצורך ביצוע עבירות פליליות, או צבירת חובות או השד יודע מה. הייתה פעם כתבה מעניינת על אנשים שזה קרה להם.

לילית462

New member
ולכן עליך לדווח במשטרה על האבדן / גנבה

לכשיבוצעו העבירות (על ידך או על ידי מתחזה) יהיה לך אליבי... אגב, מי שמאבד דרכון "נענש" בדרכון בעל תוקף מאוד קצר (שנה אם אני לא טועה) כי רוצים לבדוק ולעקוב אחרי הדרכון שלו.

למעלה