שיטת Son - Rise

שניוני

New member
שיטת Son - Rise

שלום! זוהי הפעם הראושנה שלי בפורום. אני אבא לילד חמוד בן 3 עם PDD. קראתי מאמר על שיטה שנקראית Son Rise שיובאה מארה"ב. ע"פ המאמר השיטה הזו מצליחה מאוד בקידום ילדים על הקשת. רציתי לדעת אם מישהו מההורים כאן התנסה בשיטה הזו. אם כן מהם הרשמים? אשמח לכל בדיל מידע.

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוך הבא
לא התנסיתי בשיטה, אבל אם מעניין אותך יש קישור לאתר שלהם בקישורי הפורום (ראה סרגל כחול בראש העמוד) בסעיף 'גישות ושיטות טיפול'.

Ronronit1

New member
זו שיטה שמטפלים בה פה (הולנד) כבר כמה שנים,

ואני יודעת שדי מוצלחת. אין לי נסיון אישי עם סן רייז, אנחנו מטפלים בבן שלי ב DIR ויש לנו התקדמות מרשימה. בעיני, שתי השיטות טובות, מה שחשוב זה מי המטפל, עד כמה יש לו או לה נסיון ועד כמה יש חיבור טוב עם הילד.

galitkm

New member
אנחנו ניסינו בעבר את השיטה לזמן קצר

והיו לה כמה בעיות מבחינתנו אז הפסקנו. לפי השיטה הילד צריך להיות מטופל הרבה שעות בתוך חדר סגור בבית עם מטפל אחד או עם אחד ההורים ואינו יכול לצאת ולהכנס כרצונו מהחדר, דבר זה היווה בעיה רצינית עבור הילד שלי שסירב עם הזמן להיות בחדר סגור בבית מבלי יכולת לצאת כרצונו וכשהמטפלים הציעו לכפות עליו את השהות בחדר אז וויתרנו על הטיפול. דבר שני בעייתי לדעתי בשיטה זה שהם מעודדים את הילד ליצור קשר עין וזה משהו שהבנתי שלא מומלץ לעשות עם אוטיסטים. גם מיעוט הגירויים בחדר ומניעת גרויים מהסוג שלפי השיטה גורם לילד להכנס למצב שהוא בתוך עצמו לכאורה כמו צעצועים אלקטרוניים לא התאים ספציפית לילד שלי. עוד נקודה קצת בעייתית לדעתי זה שהם מתיימרים לנסות לרפא אוטיזם. עד כמה שזכור לי, צורת העבודה עצמה דומה קצת לגרינשפן ואפילו קצת לABA "רך". בגדול, מאפשרים לילד לעשות מה שהוא רוצה בחדר בלי שיפוטיות ומצטרפים אליו. במקביל מזהים מתי הוא פנוי ללמידה ותקשורת ואז נותנים לו משוב חיובי נלהב על כל התקדמות או אינטאקציה וכד'.

למעלה