שיטת OPTION

אכן, זוהי שטות מוחלטת ללמד גישה

נכחדת, שלא הוכיחה את עצמה- עיין ערך התאומות מבאר שבע, שעבדו איתן אופשן במשך שנים, והתוצאה האומללה. גם אני תוהה, מדוע טורחים לשלוח סטודנטים ללמוד על גישות שכבר מזמן אינן קיימות פה, במקום לתת הכשרה עכשווית יותר. אך באלו"ט טוענת מרגלית שבקייץ הקרוב, אמורים לעשות השתלמות עכשווית לגננות וצוותים של החינוך המיוחד בגני תקשורת בארץ- מטעם משרד החינוך. אכן יש לאלו"ט הרבה מה לעשות, כדי לקדם את נושא הכשרת הצוותים החינוכיים פה בארץ. ואני מקווה שזה יקרה. בהקדם.

ריקי 04

New member
לותיקים יותר... לפני שנתיים ומשהו..

היתה כתבה על אוטיזם ב"הורים וילדים". אני מניחה שהמטרה היתה להנחות ולכוון הורים בראשית דרכם (או אם הקוראים נתקלו בכאלו...). בכל מקרה, הם הביאו שלוש שיטות טיפול. שתיים - קיקיוניות לגמרי (אני אפילו לא זוכרת), ואת "מפנה". מילא שבאותה תקופה ABA עדיין היתה מילה גסה, אבל מה עם גרינשפן? בקיצור, אוי ואבוי למי שבאמת ניסה להיעזר בכתבה... אז אתם מתפלאים שגם מוסדות החינוך נמצאים שנות אור מאחור?

שיטת OPTION

לצורך עבודה במסגרת לימודי חינוך מיוחד, אני זקוקה לחומר אודות שיטת "אופשן" לטיפול בילדים אוטיסטים. אודה לכם אם תפנו אותי למאמרים/מקורות מידע ברשת בעניין זה. תודה מראש!

מה שקורה בארץ

במוסדות להשכלה גבוהה, שאין בדרך כלל סילבוסים אחידים לקורסים. (לפחות במקום שבו אני מלמדת..) ואז המצב הוא שזה נתון לשיקולו, נסיונו וידיעותיו של המרצה, עד כמה הוא יכול לחשוף את הסטודנטים לשיטות הקיימות, ועל מה הוא מחליט לשים דגש. כמובן שאם המרצה הוא איש שטח- התכנים הרבה יותר מחוברים למציאות. אם הוא איש אקדמיה בלבד- התכנים לקוחים ממאמרים וספרים. (שזה טוב, אבל בהחלט לא מספק..) רונית

doroniz

New member
מידע על שיטת option

היי אוריתוש, דבר ראשון הייתי נעזר במידענית של המרכז למשפחה. מצ"ב קישור ל"מפנה" - מרכז בראש פינה שפועל עפ"י עקרונות שיטת Option למרות שהם תמיד טוענים שאין בין שיטת הטיפול שלהם לשיטת option קשר. אם תכנסי לגוגל ותעשי חיפוש תמצאי אלפי אתרים עם מידע, מאמרים, עדויות ועוד ועוד. בהצלחה, דורון.

תודה לך דורון, אך לפי מפנה

אכן אין זו שיטת אופשן. אגב, עשיתי חיפוש בגוגל, ולא מצאתי חומר בעברית כלל. תודה גם לכל האחרים שהתייחסו, עכשו אני לפחות יודעת שאני כותבת עבודה על משהו עתיק ולא בשימוש. ייתכן שהמרצה אכן לא מעכן את הקורס...

למעלה