שיטת attengo

riktal

New member
שיטת attengo

הציעו לבן בן ה-12 של חברה שלי את שיטת attengo. הילד סובל מהפרעות קשב וריכוז.
מה דעתכם? שווה להשקיע כסף בזה? זאת שיטה ידועה שגם עובדת?
תודה מראש על כל תגובה!!

achick

New member
מחפש גם כן חוות דעת

חברים יקרים שלום, אני בן 30 וגם כן חושב לרכוש את התוכנה, אשמח לכל תגובה לפוסט של riktal וכל חוות דעת.
&nbsp
תודה רבה
&nbsp

פאלאדה

New member
ניסיתי ועזר באופן קלוש חלקי וחלש ביותר

לא מדובר רק בהשקעה כספית
נדרשות המון שעות עבודה כדי להשיג תוצאות
השקעתי בזה לא מעט שעות והתוצאות היו חלשות וקלושות

אבל אני זאת אני וכל אחד שונה

מה שכן, ממחקרים שקראתי ומנסיון אישי:
א. אימון מוחי אכן עוזר לשפר תפקודים קוגניטיביים. עבורי אימון מוחי סייע להפחית את צריכת הריטלין.

ב. אין לאטנגו מונופול על אימון מוחי. כפי שניתן לבצע אימון גופני בכמה דרכים, לבד או במכון כושר, כך גם לגבי אימון מוחי.

ג. ישנן טכניקות רבות שאני משתמשת בהן לאימון מוחי, כולל ספורט, שעבורי הוא סוג של אימון מוחי. חלקן עוזרות לי. אין שום דרך לדעת אם מה שעזר לאחד יעזור לאחר. כדי להשיב על השאלה הזו צריך לחבר את כולנו לאלקטרודות במעבדה לחקר המוח ולהצמיד לנו FMRI. כלומר מה שסייע לי לא בהכרח יסיע לאחרים כי הפרופיל הקוגנטיבי של כל אחד מאיתנו שונה. אני גם לא בטוחה שמה שנדמה לי שעזר לי, עזר לי, כי אולי אני מפעילה כאן הטייה קוגניטיבית מסוג משאלה שזה יעזור לי.

ד. ולמרות הכל, יש כמה טכניקות אימון מוחי שעבדו עבורי. אטנגו היא אחת מהן אבל היא החלשה, הרופפת, הקלושה והחלשה מכולן. מי שמעוניין שאשתף אותו במה שעבד עבורי, ואין לי כל אינדיקציה שזה באמת עבד עבורי, ולבטח לא שזה יעבוד עבור אחרים, מוזמן לשאול אותי ואשתף במס' טכניקות.

פאלאדה

New member
הכותב שמעלי הוא בן 30, ושאל לגבי *עצמו*

מה גם, שחרף ההבדלים, יש מכנים משותפים בהק"ר של ילדים ומבוגרים
ולראיה, אלו גם אלו נוטלים קונטצרטה/ריטלין

הוא הדין בשיטות אימון מוחי, הם יכולים להתאים גם למבוגרים וגם לילדים

פאלאדה

New member
חמה חמה לאימוני זכרון וריכוז ממוחשבים

הי לך,

כפי שציינתי - אכן ניסיתי את אטנגו, וזה דרש ממני שעות עבודה רבות וההשגים היו דלים ביחס לכמות ההשקעה שנדרשה ממני.

בעצם ימים אלו אני לומדת לבחינות קשות מאד, שדורשות שינון חומר רב, וזכירתו, בזמן קצר מאד. חיפשתי באינטרנט משחקי אימון זכרון שיסייעו לי בקליטת החומר.

מצאתי את האתר הבא, שהוא נפלא: http://www.onlinegamingzone.com/braingames.html

באתר הזה יש משחקים שמבחינת האנימציה שלהם, מתוכננים לילדים.

באופן אישי, אני מוצאת שהמשחקים האלו, כמה שהם נדמים על פניו כילדותיים, הם קשים ומאתגרים, ואני בקושי מגרדת בהם נקודות.

המשחקים האלו הם מתנה לריכוז, ומדוע?
מדובר במשחקי זכרון שפועלים לפי העיקרון הבא:

א. מציגים בפניך מספר של עצמים ופריטים (תמונות, מספרים, צלילים) לשניה בודדת או פחות מכך, והעצמים נעלמים מיד מן המסך.
ב.
לאחר מכן את מתבקשת לזכור את אותם עצמים שהוצגו לך לשניה בודדת.
ג.
כשמציגים בפניך 2-3 עצמים זה קל, אבל כשעולים ל5,6,7 עצמים שמוצגים על המסך לשניה בודדת, ואז נעלמים, ואת צריכה לזכור לאחר מכן את מה שראית, זה הופך להיות קשה בטירוף, שכן באותה שניה בודדת שהעצמים מוצגים בפניך, את חייבת להיות בפוקוס מלא, ולשים לב לכל פרט.
ד. אם החמצת פרט אחד, המשחק נגמר, כלומר המשחק מטיל "סנקציה" על בריחה, ולו קלה, של הריכוז, אפילו לשבריר שניה. מצד שני, אם את זוכרת את כל הפריטים, את מקבלת ניקוד גבוה מאד, כלומר המשחק מתגמל על שניה שלמה שאת בריכוז מלא ומכניסה לזכרון 4-7 פריטים שמופיעים על המסך לשניה בודדת.
ה. להבדיל מאטנגו, שהוא משחק בלי אתגר, משעמם מאד (בכוונה, כדי לאמן ריכוז), במשחקים שהצגתי כאן יש אקשן ועניין, והתגמול הוא על מידת הריכוז שלך בשניה הבודדת שבהם הוצגו העצמים. במילים אחרות, האקשן הרב במשחק אינו פוגם בתכלית שלו: לאפשר לך להיות בפוקוס מלא בכל רגע נתון.

ו. באופן אישי, כמי שניסתה טכניקות רבות מספור לשיפור הריכוז (אטנגו, טומטיס, ספורט ועוד), זו אחת הטכניקות שהובילו, מבחינתי, להישגים הכי טובים בזמן הכי קצר. בלימודים שלי אני נדרשת לקרוא חומר עמוס במידע, לזכור אותו, ולהשיב בסוף הפרק על שאלות אמריקאיות. מאז שהתחלתי לשחק, הציונים שלי בשאלות האמריקאיות במסגרת לימודי עלו. התפקוד היום יומי שלי משתפר. חלק מהמשחקים עובדים על זכרון חזותי. הם עוזרים לי לעשות סדר בסביבת העבודה שלי, משום שהיכולת לסדר את החדר ואת הבית קשורה לזכרון חזותי ולהתמצאות מרחבית.

המשחקים האלו הם מתנה, הם עוזרים לי כסטודנטית לתארים מתקדמים שעוברת כעת בחינות קשות מאד. אין לי ספק שלילד בן 12, שהמוח שלו עדיין בהתגבשות, המשחקים האלו יכולים להיות מתנה הרבה יותר משמעותית, כי ידוע שככל שאנו מתבגרים הזכרון מחליד.

ז. יש עוד משחק שאני ממליצה עליו, שמאמן את המוח לעיכוב תגובה ושליטה באימפולסיביות (מנסיוני האישי בלבד):
מדובר במשחק הזיכרון שכל כך זכור לנו מהילדות: http://www.zefrank.com/memory/

היחוד במשחק הזכרון הזה, הוא שבסוף המשחק הוא מספק לך אינדיקציה, כמה מהפיכות הקלפים שלך היו מוצלחות.
המטרה היא שמעל 50% מהפיכות הקלפים שלך יהיו מוצלחות (הרמה ראשונה היא שרירותית, והרמה שניה היא להרים קלף זהה, ועל כן 50% הרמות-קלף נכונות, זו התוצאה האופטימלית).

מדוע המשחק הזה עזר לי לעכב תגובה? משום שבמשחק זכרון רגיל, לא ממוחשב, יכולתי לשחק שעות, ולהרים את כל הקלפים בלי סוף עד שאני מוצאת "זוג מתאים". משחק הזכרון הזה "מעניש" אותך בהורדת נקודות אם את מרימה קלף באופן סתמי בלי שיש לו קלף זהה. על כן זה מאלץ אותך לחשוב לפני כל הרמת קלף, כי אם תרימי קלף סתמי, "שרפת" הרמה. המשחק הזה גרם לי לחשוב לפני כל הרמת קלף, ולזכור היכן הקלף הזהה מונח. לאחר שבועיים שלושה של המשחק מצאתי את עצמי בעיכוב תגובה, ובהפחתת אימפולסיביות:
- אם באמצע לימודים/עבודה אני חושבת על סידור שעלי לבצע,
אני לא קופצת ומבצעת אלא רושמת ביומן כדי לבצע אח"כ (זה עיכוב תגובה שהוא חדש שלי, ולא היה לי לפני)
- אם מצלצל הנייד ואני עסוקה, אני לא עונה באופן אוטומטי, אלא שולחת אסמס שאחזור.
- אם באמצע לימודים/עבודה (אני עובדת מהבית בתחום כתיבה ועריכה וזקוקה למשמעת עצמית גבוהה מאד) מתחשק לי לבדוק באינטרנט אם החמאס הפרו את הפסקת האש, אם פרצה שוב מלחמה, או סתם לראות כתבות או רכילות,
אני מעכבת תגובה. (עד לא מזמן היה לי מן אימפולס בלתי נשלט לבדוק את אתרי החדשות כל כמה זמן)

אם אסכם עד פה:
- המשחקים האלו הם מתנה לריכוז, זכרון והשהיית תגובה. [אני מדברת על עצמי בלבד, כמובן, בלי מסקנה "מקצועית"]
- הם מפיקים תועלת רבה בזמן קצר וללא עלות, ועבורי אפקטיביים יותר מאטנגו.
- לפני שאת רוכשת את אטנגו, ממליצה לך לנסות אם הילד את המשחקים האלו, יתכן ואם הוא יווכח שיש קשר ישיר בין משחקי אימון-מוחי לבין הישגים, בשלב מאוחר יותר יהיה ניתן לעבור לאטנגו,
כי אטנגו אינו אטרקטיבי, ויש ילדים שיזניחו את זה.

למעלה