שיטת "רייכרט" כהנדיקפ

מאיר ריבא

New member
שיטת "רייכרט" כהנדיקפ

למה לא נדון קצת על שיטת "רייכרט" למתן ניקוד הנדיקפ לסירות מתחרות. עד כמה שאני מבין אותה היא ממש לא מוצאת חן בעיני אבל אולי אני לא מבין אותה מספיק, ולכן: אני מציע שההתחלה תהיה הצגת השיטה במלואה על ידי מישהו הבקי במסתריה - רוני ברמץ או שווה ערך ואח"כ יוצגו הדעות בעד ונגד של חברי הפורום הנכבדים. אני נוסע לתחרות Texel אבל זה לא צריך להפריע לחברים האחרים לדון בנושא.

easy swissa

New member
היום יש בחירה

אני רואה שאתה לא אוהב את השיטה, אני דווקה מאד כן. שיט זו מאפשרת לשייטים רבים שאינם סופר מקצועיים, להיות מסוגלים להשתתף במעגל הפעילויות ולהינות משייט ומהסיכוי לנצח מידי פעם, ולא רק להגיע לעודד את המנצחים. בהחלט ראוי להציג את השיטה במלואה לידיעתך וידיעת אחרים. וזאת כדאי לבקש מרוני ברמץ. אך להזכירך, ניתן לבחור לעבור לשיטה אובייקטיבית יותר ומקצועית יותר - הרי זו שיטת ה IRC ' כבר מזמן הצעתי לבעל הספינה שאתה מפליג בה לעבור לirc ואולי הגיע הזמן שתוביל את השינוי.

היום יש בחירה אבל

רצויה להבין את השיטות. כעת אני מבקש הסבר לשיטה רייכרט וגם ל- IRC. עד כמה שאני הבנתי שיטת רייכרט עובדת על ממוצעים. שלוש תחרויות ראשונות בודקים את ביצועי הסירה החדשה בהשוואה לממוצע השיוט. כלומר מחלקים את הזמן שהסירה ביצעה לזמן הממוצע בשיוט. התוצאה שתתקבל היא ביצועי הסירה ביחס לממוצע השיוט מכפילים ב- 100 לקבל את הנתון באחוזים. חישוב זה מבצעים בשלושה שיוטים ומחשבים את הממוצע של שלשת התוצאות. הנתון הזה הוא הנדיקאפ של הסירה. שיטה זו נותנת הרבה מקום ל"טעות". שייט בעל מחשבות "זדון" יבצע את שלשת השיוטים הראשונים בתוצאות ממש גרועות ויקבל הנדיקאפ גבוה מאד. מכאן ואילך דרכו סלולה לנצחון קבוע. כדי למנוע זאת למנהל ההנדיקאפ יש זכות לתקן את ההנדיקאפ של סירה. וזה כבר פתח לפוליטיקה. כדי לא להיות "רק רע" אפשר לתאר זאת כך: צוות מתארגן ויוצא לשלשה שיוטים ראשונים ומה לעשות התוצאות עדיין לא טובות. נקבע הנדיקאפ לסירה. הצוות ממשיך להתאמן ולהשתפר והתוצאות נראות בשטח. אבל ההנדיקאפ לא משתנה. שיטה זו מערבבת את יכולת הצוות עם נתוני הסירה. ולכן השיטה לא "הוגנת". ואיך אמרו חכמים "ואנא תקנו אותי עם אני טועה". שיטת ה- IRC בוחנת את נתוני הסירה בלבד. אך כמו שאיזי פעם אמר בהרצה שנתן, גם שיטה זו מנסה לקרב סירות מסוגים שונים ולפיכך מחטיאה. הדוגמא שלו אז היתה: ים חזק - משפר את התנאים לסירה כבדה, ים רגוע יותר משפר את התנאים לסירה קלה. יחד עם זאת ההנדיקאפ לא מתיחס למצב הים. כך שגם שיטה זו לא מושלמת. ושוב "אנא תקנו אותי עם אני טועה"

למעלה