שיטת מסחר במט"ח

שיטת מסחר במט"ח

שלום לחברי הפורום, מה שאני כותב לכם כאן שווה הון, אני מבקש לא לתקוף כל עוד שלא בדקת את הדברים בפועל. כבר זמן רב אני סוחר במט"ח בשיטה של ללכת אחרי המגמה ויהי מה, ואני רואה רווחים נאים ויפים, (לא עשרות אחוזים בחודש, אבל זה יכול להביא כ4-5% בחודש. ניקח לדוגמא את הפאונד יין שהוא צמד מאוד אגרסיבי ובכל פעם שהוא עושה מהלך של 100 פיפס עגולים (למשל מ150.00 ועד 151.00) אנחנו ממשיכים עם המגמה ובאם היתה עלייה אז נותנים לו לונג ל100 פיפס עם סטופ של 100 פיפס. ברגע שהוא הגיע לנקודה אין צורך לפתוח עוד עסקה אלא להמשיך איתה ורק להוזיז את הסטופ בעוד 100 פיפס. בשורה התחתונה מס' הפעמים שבו זה מצליח רב על הפעמים שזה מפסיד. אני עובד בשיטה זו על כסף שלי ושל עוד אנשים שאני מנהל להם את התיק כבר תקופה ממושכת בהצלחה יפה. אני ממליץ שלא להשקיע יותר מ1% מהתיק בעיסקה וזאת בכדי שלא להיכנס ללחץ רב תוך כדי עסקה, דבר שגורם לעשיית טעויות גדולות. יש לשים לב כי הדבר מצריך מעקב צמוד של הצמד ולפעול בכל פעם לפי הכללים. למי שבדק את הדבר ואינו יכול לפעול בו בצורה עצמית אשמח לנהל לו את התיק (מסכום של 25,000$) ע"פ השיטה הזו (כשהכסף אינו נמצא אצלי אלא בחשבונו בחברת הפורקס). למי שרוצה לפעול לפעול בצורה עצמאית אשמח לעזור בכל מה שאפשר (כמובן כעזרה ללא כל תשלום). תבדקו את זה קודם כל בגרפים (בדרך כלל בגרף 4 שעות אפשר לראות עד כמעט חצי שנה אחורה). ואח"כ בדמו לראות שאתם מצליחים מבחינת הסדר יום שלכם לעקוב בצורה טובה אחרי הצמד ולתת הוראות בהתאם, מבלי לפספס עסקאות. בהצלחה לכולם נ.ב. למי שיש לו הערות וסייגים על השיטה, אשמח לשמוע ולקרוא (אבל קודם כל תבדקו בגרף).

אם מצאת שיטה שעושה 60-70 אחוז בשנה

תהיה בטוח שמשהו מקולקל בה, כי עוד לא נולדה השיטה שמייצרת בעקביות רווח חריג כזה. תבדוק את עצמך. אני מניח שזה רצף מקרי של הצלחות ותו לו. כמה זמן אתה סוחר באסטרטגיה הזו ומייצר את הרווחים האלה? מה סטיית התקן השנתית של התשואה שלך?

בוא תבדוק בעצמך

כפי שכתבתי הדבר ניתן לבדיקה בגרף, בגרף של 4 שעות ניתן לראות עד קצת יותר מחצי שנה אחורה. צריך לשים לב כי בד"כ בכל 30 עסקאות אנחנו מקבלים יותר הצלחות מהפסדים. אני לא מבין בסטטיסטיקות ולכן איני יודע מהו סטיית התקן בזה. יש לשים לב כי בתקופת דשדוש כמו ביולי אוגוסט כל שנה קורה הרבה הפסדים רצופים (הכי הרבה שקרה לי זה 8 פעמים ברצף באוגוסט שנה שעברה), אך גם בזמנים כאלה עדיין ההצלחות רבות מההפסד, אם כי לא כמו בשאר החודשים הפעילים. בכדי להגיד כמה אחוזי רווח השיטה מביאה תלוי הדבר בכמה אחוזים מהתיק מסכנים בכל עיסקה. בהצלחה לכולם ושוב אשמח בשמחה לעזור לכל מי שירצה לבדוק את השיטה, רק תעשו טובה ותבדקו זאת לפחות חודש בדמו בכדי לבדוק כמה אתם נגישים למסחר בכל שעות היממה.

jupiter2

New member
כמה זמן אתה עובד בשיטה זו?

אני מבין שלפחות שנה אבל כמה בדיוק? מה הסטטיסטיקה המדוייקת שלך בזמן הזה? כשעובדים עם יחס סיכון לרווח של 1:1 צריך לפחות הצלחה של 60% ע"מ לייצר תוחלת חיובית בטווח הארוך.[51% לא מספיק בגלל הספרייד] גם במידה ויש לך אחוזי הצלחה של 70% התוחלת שלך היא 0.4 בטווח הארוך-אמנם חיובית אך די שברירית. לגבי השיטה שציינת-עם הצלחות לא מתווכחים ואם היא עובדת לך אז היא עובדת אך לא הבנתי כמה דברים בדיוק-על פי איזה גרף אתה מגדיר מגמה[יומי?שבועי?]? האם עוד צמדים מלבד הפאונד יין? מתי אתה מממש רווח ואיך[בחלקים?בבת אחת?] האם אתה מתחשב בפרמטרים נוספים או שתנועת המחיר מספיקה? הסטופ של ה100 פיפסים -האם הוא כולל ספרייד או לא כולל ספרייד? אשמח אם תפרט יותר מכיוון שהשיטה נשמעת יותר מידי פשוטה ויכול להיות שההצלחות שלך הם טעות סטטיסטית זמנית.

תשובה

אני סוחר בצורה הזו קצת למעלה משנה. אין רווחים קבועים כפי שציינתי קודם, וזאת מפני הדשדושים שפתאום באים שרק הורסים. ההצלחה היא של כמעט 68% מהפעמים, אתה מוזמן לבדוק על הגרף בעצמך. הספרייד אינו משפיע כ"כ כיון שבפעמים שישנה הצלחה אין צורך בגירת פוזיציה ופתיחתה שוב אלא הוזזת הסטופ. אני מחשיב את הספרייד כחלק מה100 פיפס הפסד. המגמה הינה בכל גרף אולם בכדי לראות את התנועה בחלקים של 100 פיפס (ולא בחלקים יותר גדולים שאז אתה לא יכול לדעת איך הצמד התנהג בתוך אותו נר) עדיף להסתכל בגרף 4 שעות. השיטה פועלת בעוד צמדים אולם לא באחוזי הצלחה כבפאונד יין כיוון שאצלו גם בדשדוש זה מהלך של 200-300 פיפס. למי שרוצה לפזר סיכון שיבדוק את הפאונד דולר, אבל זה מעצבן מאוד ופחות אחוזי הצלחה. זה פועל יפה מאוד גם בנפט אולם שם צריך להיות עקבי ביותר, כיוון שהוא יכול לעמוד על אותם 40 פיפס במשך כמה שעות והמהלך הגדול נעשה בכמה דקות ואז הוא חוזר שוב לכמה שעות של מנוחה. אני בתיקים שאני מנהל עובד גם על הנפט, אבל בגלל זה אני עם המחשב בכל היום וכשאני לא יכול יש לי מחליף, מי שלא יכול לעמוד בזה שלא ייגע. כפי שכתבתי הסטופ של ה100 פיפס הוא כולל את הספרייד. אני מקווה שפירטתי מספיק ומזמין אותך ואת כל אחד לבדוק זאת בגרף ולהתחיל לנסות. באם ישנה עוד שאלה אשמח לענות בהצלחה

זה לא יכול לעבוד

תאמין לי בלי לפגוע שאנשים עם רקע פיננסי ונסיון רב משלך לא הצליחו לייצר רווחים עקביים בשוק הפורקס אחרי שנים של נסיונות. קרנות גידור ברחבי העולם, המעסיקות דוקטורנטים ואת מיטב המוחות, מתנזרות משוק הפורקס כי הן מבינות שאין שם כסף. אני לא מניח שמי שלא יודע את משמעות המושג סטיית תקן בהשקעות יכול לפתח שיטה כזו ובעיקר לא כשהיא שיטה פשוטה כל כך. באמת באמת שאני לא מתכוון להעליב אותך אישית, פשוט מנסיון והיכרות עם משקיעים רבים שחשבו שהם "עלו על השיטה"...זה פשוט לא עובד. אתקן את קודמי - צריך אפילו מעל 60% הצלחות כדי להרוויח לאורך זמן בפורקס ועוד לא פגשתי את המשקיע שהרוויח במשך שנים בפורקס.

אני לא מבין למה להתווכח על דבר שניתן לבדוק

אין לי מושג על איזה אנשים אתה מדבר, אבל אני מכיר מס' לא מבוטל של אנשים שהרוויחו יפה, אולם צריך כוחות ברזל בשביל להיות עקבי ולדעת לשים סטופ מראש ולא להתבלבל ולהתרגש מהפסד. זה נכון שיש שמפסידים קצת ואז בכדי להחזיר את הכסף בצורה מהירה משתמשים במינוף גבוה ואז או שמרוויחים ואז מקבלים תיאבון לפעם הבאה ואז מפסידים או שמפסידים מיד. לגופם של דברים אין לי מושג על איזה אנשים ומשקיעים אתה מתכוון ש"עלו" על השיטה, אני מציג כאן שיטה הניתנת לבדיקה על הגרף בצורה פשוטה ביותר. אני מזמין אותך לקרוא את התגובה שכתבתי לקודם ממך שבו פירטתי יותר. אני מבין את מלחמתך בפורקס, ובעיניי ראיתי איך אנשים הפסידו את מיטב כספם מפחד והוזזת סטופים ואז מגיע המינוף הגבוה וכו'. בהצלחה לכולם

אתה מפשט ועושה גם רוורס אינ'גירינג

ולכן מגיע לטעמי למסקנות שגויות. ניתחת נתונים של צמד מסוים בו יש לטענתך 68% הצלחה לאסטרטגיה שלך. באותה נשימה ציינת שבצמד אחר אחוזי ההצלחה נמוכים יותר. בסופו של יום, אחוזי ההצלחה בעבר בצמד מסוים אין בהם כדי להעיד על אחוזי הצלחה עתידיים. אתה למשל סחרת אני מניח בכמה צמדים וגילית שבאחד מהם בשנה האחרונה היו לך 68% הצלחה. אבל אין שום וודאות (והסיכוי גם נמוך מאוד) שאם נבדוק את הגרפים של כל אותם 3-4 צמדים נניח ל-3 השנים הבאות, שנגלה שבדיוק הצמד שהצליח לך ממשיך להצליח. רוב הסיכויים שלא אגב. זה לא קשור למלחמות שלי בפורקס. באסטרטגיות השקעה מאוד מסוכן להסתכל על גרפים ולהסיק מהם מסקנות. תאר לך שהייתי מראה לך גרף של אסטרטגיה פשוטה של כתיבת אופציות (naked) ב-2005-2007. הייתי יכול להראות לך שהאסטרטגיה הזו רווחית כמעט בכל חודש ובוודאי במצטבר. סטיות התקן היו יחסית נמוכות אבל אז הגיעה 2008 ומחקה את כל רווחי השנים שקדמו לה במחי 2-3 חודשים פרועים בשוק המניות (וגם 2009 שהייתה שנה טובה מחקה שחקנים רבים). אם היית מנסה ללמוד מהגרפים אסטרטגיית השקעה כלשהי היית מגלה שהאסטרטגיה הזו רווחית מאוד בדיעבד, אבל אם היית פועל על פיה היית מפסיד את התחתונים. אני חייב להמליץ לך בחום לא לנהל כספי אחרים אם אתה סוחר רק שנה וקצת. זה עלול להיות מאוד מסוכן לך וללקוחות ולהגמר רע.

אם זה פשוט אז למה לעשות מסובך

כיוון שאין לי עניין לשכנע אותך אגיב בקצרה אני עצמי לא סחרתי בעוד צמדים חוץ מהפאונד יין והנפט כפי שכתבתי. ומכיון שכך אין מה לבדוק 3-4 צמדים. חוץ ממה שאני סוחר כבר למעלה משנה ישבתי בזמנו על הגרפים של הצמדים הנ"ל לאורך תקופה ארוכה וראיתי שזה עובד. כפי שכתבתי צריך לסחור בכל עיסקה 1% מהתיק כך שרמת הסיכון בנורמלי היא 10-15% מהתיק. כל אחד יכול לבחו כמה הוא מסוגל לסכן, וברור הוא שאני לא ממליץ לאף אחד לסכן יותר מיכולתו. השקעה של 1% מהתיק הינה סולידית בהשוואה להשקעות בתחומים אחרים. אני מציע לך לבדוק בגרף אחורה לפני שאתה מגיב לי בפעם הבאה ובמידה ויהיו הערות אשמח לשמוע.

תיק שעושה 60-70 אחוז לשנה אינו "סולידי"

כך שהייתי נזהר מאוד במינוחים. אני מציע שבמקום שאני אסתכל בגרפים לאחור, מה שממילא לא אומר כאמור כלום לגבי העתיד, תפרסם אולי אתה כאן את התיק עצמו (כמובן תוך הסתרת פרטים אישיים שלך או של הלקוחות) ונראה מה תהיה התשואה שלו במציאות לאורך זמן.

jupiter2

New member
בדקתי קצת אחורה ו..

אני חייב לציין שסה"כ נראה שזה אכן יצר תוחלת חיובית אך עדיין הייתי ממליץ לך להזהר. שוק המטח בשנה האחרונה הינו מאוד תנודתי ורב הצמדים הגדילו את הריינג'[כמות הפיפסים מקצה לקצה] היומי הממוצע שלהם בעשרות אחוזים,כמו כן השנה האחרונה התאפיינה,במיוחד בצמדיי היין,במהלכים אגרסיבים מאוד גם בירידות וגם במהלך העליות האחרון וכמעט ולא היו דשדושים. השיטה אכן עובדת יפה במגמה אך במעט דשדושים שהיו נוצרו מירב ההפסדים.תקופת דשדוש קצרה יחסית של חודשיים שלושה יכולה בקלות להעביר אותך להפסדים. זה מאוד מזכיר לי המון סוחרים שפגשתי שהתאהבו ברובוטים המטופשים שעשו להם תשואות מטורפות בתקופות של חצי שנה-שנה אך ברגע שתנאי השוק השתנו מעט הם החזירו הכל לשוק בתוספת ריבית. בכל מקרה,אני מאחל לך שתמשיך להצליח ואשמח לשמוע עוד כחצי שנה איך זה מתקדם.

סולידי זו הגדרה לרמת הסיכון.

ולא לפוטנציאל רווח. אין לי צורך לפרסם את התיק עצמו (מה עוד שאין לי אפשרות להציג את התיק ללא פרטים) כתבתי בפרוטרוט את הרעיון וכל אחד יכול לעקוב לבדו אחרי הרעיון. בהצלחה לכולם

יש קשר הדוק בין תשואה לרמת סיכון

ותיק סולידי לא יכול גם בפוטנציה להשיג תשואה של יותר מ-7-8 אחוז לשנה.אם תיק השיג לדוגמא 50% זה אומר שבהכרח רמת הסיכונים שנלקחו בתיק כדי להניב את התשואה הזו הייתה גבוהה ולא יכולה לשייך אותו להגדרה "סולידי".

amiro22

New member
יש לי רעיון מעולה בשבילך

לפי האחוזים שאתה אומר שאתה עושה אז יוצא לך בשנה בערך 60% תשואה אני ממליץ לך לפתוח חשבון ב 40000 דולר ותוך 3-4 שנים גג תוכל להגיע ליותר מרבע מליון דולר אם אתה ממש מאמין בעצמך אז תפתחת חשבון אפילו יותר גדול ואז תוך שנה שנתיים תוכל להגיע לרבע מילון ומשם כל שנה אתה תרוויח מאות אלפי דולרים אז תאמין לי אתה לא צריך פה אף אחד מהפורום הזה . ושיהיה לך בהצלחה

אתה לא מדבר לגופו של עניין

לא באתי וסיפרתי על רעיון ששמור אצלי בבטן ואני מספר כי ביכולתי להביא מס' אחוזים בחודש. באתי וכתבתי בצורה מאוד ברורה איך הרעיון עובד וכל אחד יכול לבדוק בעצמו ולהיווכח וכמו שעשה זאת כבר אחד מהגולשים. אין לי שום עניין בכסף של אף אחד, אני פונה לאנשים בעלי ממון שאין להם זמן לעסוק בדברים כאלה ומציע להם את זה ולכל אחד אני עובד איתו לפי רמת הסיכון שהוא מוכן להשקיע (ככל שיש נכונות לרמת סיכון גבוהה יותר כל עיסקה היא יותר אחוזים מהתיק. אין לי מושג למה אתה מתקיף לפני שבדקת את העניין, שהרי אני לא מסתיר כלום והכול גלוי וחשוף. כל רצוני בפרסום הדבר זה שמי שרוצה להשקיע בצורה זו יוכל לעשות זאת, ואני מוכן בשמחה לענות על כל שאלה עניינית על עצם הרעיון לרווחת הכלל.

היית צנוע עם הבחור. מיליונר.

עם 40,000$ תוך עשור הוא מגיע לקרוב ל-5 מיליון דולר. לא יצטרך לנהל תיק לאף אחד. לא יותר עדיף?!

צרות עין או צרות מחשבה?

ראשית אני חושב שהטון המזלזל שננקט בפוסטים האחרונים לגבי "שיטת המסחר" לא במקום ולא מכבד אתכם כאנשים, גם אם השיטה אינה עובדת כלל וכלל. נדמה לי שאף אחד לא טרח לבחון אותה לעומק ומרבית התגובות הגיעו מהבטן ולא מהראש, וגם אם הן מוצדקות נראה כי הן תולדה של חוסר יכולתם של המגיבים להאמין שניתן גם להרוויח בשוק הזה לאורך זמן, או שצריך להיות דוקטור לסטטיסטיקה כדי להרוויח בעקביות. בדרך כלל אני רק עוקב אחרי הפורום, ויוצא לי להסכים עם לא מעט מדבריו של איש טוב אחד. הפעם אני חייב לחלוק על דעתו. למרות הסטטיסטיקה העגומה לפיה 97% מהשחקנים מפסידים את כל השקעתם, במו עיניי ראיתי אסטרטגיות מסחר וסוחרים מקצועיים שמרוויחים לאורך זמן, ואני גם מרשה לעצמי להניח שכל באי הפורום שמעו על ג'ורג' סורוס, שאת מרבית הונו עשה בעסקאות מט"ח. אני יכול להעיד שהסוחר שמנהל את כספי איננו גאון סטטיסטיקה, וגם לא דוקטור לשום דבר, אבל סוחר לפי אסטרטגיה מסוימת שעם תוצאותיה קשה להתווכח. אמנם יש גם עסקאות הפסדיות, אך כאשר מממשים כמעט 60% רווח בשלושה חודשים גם הספקנים הגדולים (ואני ביניהם) ממלאים פיהם מים. צרות מחשבה היא אחד הכבלים החזקים ביותר בין אדם לבינוניותו. כדי לעשות, צריך קודם להאמין שהדבר אפשרי. אמנם קל לי לדבר אחרי שראיתי תוצאות אבל האמת היא שמסחר במט"ח הוא משחק סכום אפס, ואם יש כל כך הרבה מפסידים, מישהו חייב להרוויח הרבה מאוד. המפתח הוא לזהות מי ולמה הוא מרוויח.

בדיוק הפוך...

כשאני רואה מישהו שמייצר רווח של 60% בחודשים ספורים, אני רואה תמרור אזהרה גדול ולא קופץ על העגלה כי אני יודע, וזו א-ק-ס-י-ו-מ-ה, שתשואה כזו יכולה להיות מושגת רק תוך נטילת סיכונים ע-נ-ק-י-י-ם ובאותה מידה שהשגת נניח 60% בכמה חודשים יכולת גם למחוק את הכסף. זה חוק בסיסי בהשקעות, לא איזו תאוריה שאני פיתחתי לעצמי. עם כל הכבוד לג'ורג' סורוס שאתה ואחרים מנופפים בשמו כדוגמא זה באמת מגוחך. ג'ורג' סורוס עשה את מרבית הונו מהימור אחד בודד וממנוף נגד הליש"ט, כאשר ממשלת בריטניה התעקשה להגן על שכר של 1ליש"ט=2 דולר ועשתה כל שביכולתה להבטיח זאת. סורוס שבריטניה תכשל במשימה, הימר נגד הליש"ט בהימור גדול וממונף על רוב כספו הנזיל (כשכבר היה אדם עשיר לפני כן) , וכעבור זמן קצר הייתה מפולת בליש"ט, הוא נפל בתוך יומיין לכ-1.5$ ואדון סורוס העוד יותר עשיר יצא מהפוזיציה ברווח ענק. מאז עיקר עסקאותיו, ואני מכיר היטב כי עבדתי בקרן גידור ולמדנו המון בדרך, היו עסקאות בהן הוא השפיע בו כספו על תנודות מטבע במדינות בהן פעל. והוא גם ידע להפסיד הרבה מאוד כסף בתקופות מסוימות. הוא ממש לא שחקן מהסוג הטיפוסי הביתי שהשפעתו על השווקים היא אפסית ביותר והוא מנסה לרכב על הגל.

ולמרות שאתה צודק:

1. ג'ורג' סורוס עשה עוד כמה גרושים בעסקאות מט"ח פרט לעסקה המפורסמת נגד הבנק של אנגליה, גם לפניה וגם אחריה. 2. אנשי עסקים רבים עוסקים במסחר ספקולטיבי במט"ח על כספם הפנוי ואני מכיר באופן אישי מספר אנשים שמתייחסים למסחר במט"ח כקזינו חוקי ומהמרים בסכומים גבוהים מאוד. אין בכך כל רע כל עוד האדם יודע להתנהל נכון מבחינה כלכלית ולא לסכן שיעור משמעותי מהונו האישי. 3. ישנם גם כמה סוחרים מקצועיים בשוק (ואם עבדת בקרן גידור אתה בטח מכיר כמה), שמשיגים תשואות שנתיות הנעות סביב 30 עד 50 אחוזים לאורך שנים. סורוס אגב, עושה 20-30 אחוז לשנה בממוצע כבר מעל 15 שנה, ככה שלומר שאת מרבית הונו עשה בהימור אחד ויחיד זה לא ממש רציני, ובמיוחד לא ממש מדויק. פרט לכך אני מסכים עם כל מילה בנושא. 4. הבעיה המרכזית של אנשים מהישוב המנסים לרכב על הגל היא שהם בני אדם, ולצערנו, מרבית בני האדם ניחנו בליקוי בסיסי ביכולת הערכת סיכויים ובמיוחד הערכת סיכונים, ומרביתם אף מגדילים לעשות וחושבים שיכולות ההערכה שלהם גבוהות מהממוצע, וכמו שאתה בטח מכיר מנסיונך עם אנשים, זהו מתכון כמעט וודאי לאסון כלכלי. 5. מסחר במט"ח הוא משחק סכום אפס, ולכן חזקה שלא כולם מפסידים. אלא אם אדם מאמין שכל ההפסדים נספגים אצל הבנקים וספקי הנזילות בצורה של עמלות, ואז באמת כל השחקנים מפסידים. שנינו יודעים שזה לא המצב ולכן, אם הסטטיסטיקה לפיה 90-97 אחוזים מהשחקנים מפסידים נכונה, חייבים להיות מספר מרוויחים גדולים בכל העסק. 6. אני מניח שברור לכולם שמסחר במט"ח הוא תחום מאוד מסוכן מעצם הגדרתו כמסחר ממונף. האם אתה מכיר סוחר במט"ח, ובמיוחד מהטיפוס הביתי לפי הגדרתך, שעוסק בתחום באופן סולידי, ללא נטילת סיכונים אדירים? אני לא. האמת המרה היא, שרובם המוחלט מהמרים בכספם באופן שערורייתי, ולרוב בעידודם המופגן של חברות הפורקס ובעלי אינטרסים נוספים. מכאן, אבקש הבהרה לגבי הערתך בעניין גודלם של הסיכונים בחשבון שלי ואופן ניהולם. אני אתאר מספר אלמנטים של הפעילות בתקווה שתוכל להעזר בהם לתשובתך א. בבסיס הפעילות ישנה אסטרטגיה שנבחנה "על יבש" במשך תקופה ארוכה, אשר מבוצעת על ידי סוחר מקצועי תוך ניטור הפעילות ומצב השווקים במשך כל שעות המסחר, לאורך כל שבוע המסחר. ב. החשיפה המקסימלית בכל נקודת זמן הינה 10% משווי הקרן (ההפקדה הראשונית ללא רווחים), וב-90% מהזמן החשיפה המקסימלית עומדת על 5% מהקרן בלבד. ג. המינוף המקסימלי בעסקאות הוא 1:7. לעולם לא משתמשים במינוף דו ספרתי תחת שום נסיבות. ד. מספר העסקאות המבוצע ביחס למספר העסקאות הנבחנות נמוך מאוד (1 ל-20 ומגיע לעיתים עד 1 ל-40). כתוצאה מכך במוצעות מעט פעולות (בממוצע 2.5 לשבוע). ה. כל הרווחים מעל ההפקדה מוצאים כמזומן מדי חודש ולא משמשים להגדלת ביטחונות ולמסחר. מובן שיכולתי למחוק את הכסף בשורה של השקעות כושלות, כל אחד יכול לעשות את זה. למען הדיוק, אני אצטרך בין 17 ל-20 עסקאות לא טובות ברציפות כדי למחוק את כל הכסף. הנקודה היא שזה לא מה שקרה, ובינתיים אני כבר הוצאתי 60% מההשקעה כמזומן (למען האמת 58.6%). ניתן לטעון שזה מזל, אבל ככל שהזמן עובר הטענה הזאת נשחקת, וצריך למצוא הסברים חדשים. לעניות דעתי לאחר שנתיים של עבודה עם תוצאות די עקביות (כולל הבחינה על יבש), אני סבור שיש בכך מעט יותר מאשר מזל. או שפשוט יש לי כמויות מאוד נכבדות ממנו, וגם עם זה אני מוכן לחיות. שתהיה לכולנו שנה טובה ומוצלחת.

amiro22

New member
אנחנו לא מזלזלים

פשוט מאוד ההיגיון הבריא אומר שאם אדם עושה 60% כל שנה אז שיפתח חשבון ב 40000 דולר ואם הוא באמת יעשה את זה כל שנה אז הוא יהיה תוך מספר שנים קטן מליונר פשוט מאוד בלי זלזול אתה עושה 60% בשנה אתה מליונר תוך מספר שנים קטן ואתה לא צריך לנהל כספים של אחרים לא יהיו לך דאגות ולחצים תיישם את השיטה שלך ותרוויח פשוט מאוד ובלי שום זלזול

למעלה